pysiul86 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam Zakupiłem 3 dni temu monitorek LG W2452V-PF, nie wiem co sie dzieje ale posiadam obecnie 2 monitorki wymiony LG W2452V-PF oraz Benq FP93GP na matrycy MVA. Użytkuje nowego LG, bardzo boli mnie od niego glowa oraz oczy, czy jest to nomrlane przy takim dużym monitorze czy też nie jest ? bardzo prosze o pomoc do użytkowiników tego monitora, jak macie ponastawiane obrazy takaby bylooptymalnie i dobrze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Podstawą dobrego ustawienia LCD jest ustawienie maksymalnej dostępnej rozdzielczości. Jest to tzw. rozdzielczość natywna (fizyczna), która powoduje najlepszą jakość obrazu i najmniejsze zmęczenie oczu. W razie potrzeby proponuję użyć autokonfiguracji na obudowie monitora, a następnie (w razie potrzeby) ustawić jasność i kontrast - zapewne kontrast około 90% i jasność 60-70% na nowym monitorze powinny wyglądać dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 ustaw jak najmniejszą jasność i kontrast przy których obraz jest jeszcze akceptowalny (20-30%) i stopniowo zwiększaj aż znajdziesz kompromis miedzy żywymi kolorami a wygodą pracy, LCD mocno świeci w oczy (zwłszcza duży ekran) i każdy użytkownik przechodzi etap przyzwyczajania się, często piszą podobne posty na forum :) Ja tez przez kilka dni nie mogłem sie przyzwyczaić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 aha rozumiem wiec tak zrobie bo jutro bede w domu to go sobie ustawie. zoabcze jak bedzie dalej, a co do uzytkowników tego ekranu bardzo prosze o inforamcje jak go ustawic najwygodniej i tak wogule to planuje zostawic sobie oba ekrany jeden bedzie do tekstu a internetu pracy biurwej natomist 2 do filmow i gier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckd Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Fabrycznie ten monitor ma jasność na 100 a to poprostu z bliska wypala oczy, jest naprawde bardzo jasny. Moje średnie ustawienia (tzn. do wszystkiego): jasność-30, kontrast-60. Przy takich ustawieniach obraz i tak jest dość jasny, do worda, neta można jeszcze zmniejszyć. Czy ktoś z urzytkowników tego monitora podłączał jakieś urządzonko przez hdmi, jesli tak to jak prezentuje się obraz oraz czy działa pip w konfiguracji dvi-hdmi czy tylko d-sub-hdmi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...