kartnik Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 witam, szukam płyty pod c2q 9400. zastanawiam się na tymi dwoma Asus P5Q SE2 MSI P45T-C51 co o nich sądzicie? może ktoś ma którąś z tych płyt? max budżet to 1000zł(nie przekraczalne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Wg mnie lepiej dolozyc do ASUS p5q SE PLUS. Ma wszystkie kondensatory polimerowe i 8 faz zasilania, przyda sie przy kreceniu quada. Jedyny minus-mostek poludniowy to zwykly ICH10 bez R a wiec, bez raida. Bardzo stabilnie trzyma napiecia, mam ja wprawdzie z dualcorem ale kupowalem pod katem zmiany na quada za jakis czas. Z nowych plyt Asusa jest jeszcze Asus P5P43TD PRO P43 s.775 w podobnej cenie, wprawdzie na P43 (nieco gorsze wyniki fsb i maksymalnie 8giga ramu zamiast 16) ale ma 12 faz i pelny mostek poludniowy. Jest to jednak nowy wypust Asusa i malo jest narazie opinii o tej plycie. MSI wypada drozej na tle tych asusow biorac pod uwage co oferuje, takze lepszym wyborem wg mnie jest przynajmniej 8fazowy Asus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 (edytowane) Składam bratu kompa z e6750, pojdzie tam moja MSI. Szukam więc płyty s775 dla mojego e8400: -nie MSI -musi miec raid -p35 lub nowsze -musi zrobic fsb500 -najlepiej jakby był znośny dźwięk (alc888/889) -do 400zł (moga byc używki) ASUS P5K , EP-45-UD3L <- warto sie w nie pchac? Edytowane 16 Marca 2010 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...