michuuu92 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 a co myślicie o tych kolumienkach?? kenwood wzmaka wtedy za 250zł od kumpla z procesorem DSP wiem jak u niego gra i jest zajebiaszczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Ok ... w takim razie podłogówki za 200 PLN - może bas jakiś będzie ale cała reszta będzie dnem :] RBEJ powiedział że z podstawkowca (każdego w każdej cenie) nie będzie dobrego basu ... czemu miałbym nie podać na zburzenie tego twierdzenia VXT8 ? ... które zresztą nie są w astronomicznej cenie !!! W astronomicznej cenie to są KRK EXPOSE :] skoro tak stawiasz sprawę :wink: to się zgadzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 a co myślicie o tych kolumienkach?? kenwood wzmaka wtedy za 250zł od kumpla z procesorem DSP wiem jak u niego gra i jest zajebiaszczy ;) daj sobie spokoj przeciez widac ze to szajs. kup sobie solo6c i bedziesz zadowolony, mozesz mi zaufac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 wyszło że kupuje wieże aiwe 5.1 ;) kumpel ma tanio fajne wierze coś wybiorę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansu (-+)'' Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 LOL. Wieża Aiła 5.1, to musi być coś. 5.1 w muzyce z pewnością bedą wymiatać. Zobacz koniecznie czy ma DTS. W takich wieżach musi być także certyfikat THX, jeśli to ma byc pr0 ;] Szkoda, że jak kupowałem swoje Solo 5c, to nie zwróciłem na to uwagi... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 No i wieża ma jeszcze taki fajny przycisk z napisem "BASS BOOST" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 bass boost oł jee :D to będzie mój ulubiony przycisk xD no jutro chyba po nia jade :P i bedzie imprezka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) Zrób jak chcesz ale lepszym wyjściem IMO były by Solo 6c. Nasłuchałem się wierzy Pioneera i JVC i coś nie podpasił mi dźwięk z nich. Nie grało niby źle ale czegoś mi tu brakowało. Dlatego jak kupować wierze to porządną jakąś lub poprostu sprawdzone głośniki takie jak Solo. Np w tej wierzy Pioneera niby super bass reflex system...bass boosty i takie tam :lol2: A jednak bassu nie było aż tak dużo, dawał radę kiedy trzeba, ale żeby coś ponad to to raczej bym nie powiedział. Edytowane 22 Grudnia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansu (-+)'' Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) bass boost oł jee :D to będzie mój ulubiony przycisk xD no jutro chyba po nia jade :P i bedzie imprezka :D Ty se jaja robisz, czy poważnie piszesz? X__x Edytowane 22 Grudnia 2008 przez Hansu (-+)'' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) wirza 5.1 ale bede słuchał na stereo. nie jest audiofilem i nie mam takiego słuchu żeby wszystko wyłpać.poprostu chce żeby mi cos łupało a jak gram w fry czy film oglądam mieć 5.1. mnie i te creativy zadowoliły tylko bas mają do [gluteus maximus] a wiem jak tamta wieża gra i mi się naprawde podoba ;) jak za tą kase jest ok. pozatym kumpel i tak ją sprzedaje za ułamek ceny. porównywałem ją z tą wieża(moge ją miec za 160zł) i tamta gra dużo lepiej ;) ma kupe sprzętu wiec jeszcze musze reszte stestowac. i coś wybiore ale mysle że lepiej to niż solo 6c moge podpiąc wiecej głośników mam radio i wiele innych bajerów. Edytowane 22 Grudnia 2008 przez michuuu92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zmien forum, bo normalnych userow doprowadzasz do rozpaczy... pierw wymagasz super extra za 250zł...a na koncu masz w glebokim poważaniu rady userow i oznajmiasz ze sobie jakas stara zlomiata wierze ktora ktos dostal na komunie kupisz... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) nie jest stara. no ale tutaj dostaje rady dla audiofili mozna powiedzieć a ja aż takiego nie potrzebuje. na forum napisałem bo chciałem się dowiedzieć jak to jest z głośnikami 2.1 i 2.0 głównie różnice. a wczoraj spytałem kumpla czy ma wieże i powiedział że ma słuchałem jej dla mnie gra super dla udiofila pewnie nie ale po co mi niewiadomo jakie głośniki skoro ja mam kiep[ski słuch napewno wszystkich tonów nie wyłapie. poprostu słuchałem tej wieży troche i stwierdziłem że wiecej nie potrzebuje. nie jestem Audiofilem. i nie chce takiego sprzętu. kumpel ma 2x starsza wierze i jakoś gra zarąbiście. w końcu jakby nie było sam lepiej wiem czego potrzebuje ;) to Tyle. Edytowane 22 Grudnia 2008 przez michuuu92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) Proszę Cię. Nie używaj słowa audiofil, skoro nie wiesz co znaczy. Tacy z nas audiofile jak z Ciebie znawca głośników. Zmien forum, bo normalnych userow doprowadzasz do rozpaczy... pierw wymagasz super extra za 250zł...a na koncu masz w glebokim poważaniu rady userow i oznajmiasz ze sobie jakas stara zlomiata wierze ktora ktos dostal na komunie kupisz... :rolleyes: Spójrz na liczbę w jego nicku. Edytowane 22 Grudnia 2008 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) mo spoko ale tak powiedziałem mi głośniki sa potrzebne po to żeby mi cos grało jak np pisze na gg czy sprzątam czy jak wpadną kumple to puścic w tle, poprostu żeby grało. po co mam wydawać niewiadomo ile na cos co i tak mi będzie zbędne. słucham rapu techno nieraz rocku. i to tyle poprostu creativy mają słaby bass mało dzwieczny wali w sumie na jeden ton i jest płaski. słuchałem na tamtej wierzy muzyki z 30min i mi się podobało była taka jak chciałem. a więc po co mi solo c6 z super pasmem i niewiadomo czym jak i tak nie zobacze róznicy. poprostu muzyka jest tłem do codziennych zajęć. czasem jak jest imprezka posłuchac głośniej i żeby nie duziło sie jak te creativy ;/ poprostu ta wierza mi wystarczy. nie miałem sytuacji takiej że np połozyłem sie do łózka i wsłuchiwałem sie. czesto mam tak że nawet słów nie słucham albo nie zauwaze kiedy piosenka się zmieniła. jestem zajętym czymś innym. wiec jaki jest sens pakowac kase w solo c7 np.?? tak mam 16 lat no i?? jestem na tym forum bo chodze na informatyke a nie do szkoły muzycznej. skożystałem z tego że jest dział audio i poradziłem się w sprawie sprzetu. źle zrozumieliscie moje potrzeby. nie mam nawet karty dzwiękowej w kompie jak widac w sygnaturce komp jest składany pod Gry a nie muzyke. Edytowane 22 Grudnia 2008 przez michuuu92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Napisałeś temat, żeby poradzić się nas w wyborze głośników, a wreszcie oznajmiasz, że nie masz słuhu, nie poczujesz różnicy więc bez różnicy co kupisz... Nie widzę sensu zakładania takich tematów. Sam jakieś pół roku temu miałem miniwieżę (też Aiwa) podpiętą do kompa i uważałem, że żadne głośniki komputerowe nie zagrają lepiej ;) Przesiadłem się na Solo i różnica jest naprawdę kolosalna, uwierz mi na słowo. Sam nie posiadam rewelacyjnego słuchu, ale głuchy tez nie jestem. A co do gier czy filmów to jestem w zupełności zadowolny mając stereo, nie czuje żadnej potrzeby posiadania głośników dookoła głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) napewno zauwazer różnice miedzy creativami za 20zł a jakimiś solo7 ale hmm szukałem tutaj jakby to powiedzieć opcji dostępnych coś czego przeoczyłem na co nie zwróciłem uwagi ;) a ja widze róznice graw w jakąś gre to słysze z której strony sprzelaja bardziej realistyczna rozgrywka jest ;) mógłbym kupić solo c6 ale to jest cos co mi jest zbędne ;) oki jest róznica zgodze sie i nie zaprezcam ale pytanie brzmi inaczej: czy warto? Edytowane 22 Grudnia 2008 przez michuuu92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Pamiętaj że ,,audiofilem,, lub audiofilem nie jest się do momentu kiedy nie usłyszy się czegoś lepszego :wink: Mówisz mam Creativy- to mi wystarcza, będe miał wierzę Aiwa- to mi wystarczy ale w momencie kiedy usłyszysz coś odmiennie grającego to wtedy sobie myślisz że to jest jednak sprzęt na którym słyszę różnice i na którym słuchanie muzyki sprawia mi jeszcze większą przyjemność. Po tym jednak co piszesz to dla Ciebie niema znaczenia czy będzie taka jakość czy taka, ale uwierz że nawet jakby kumple przyszli i posłuchali tak ot sobie muzy to by na pewno byli mile zaskoczeni. Bo nawet jak słuchasz muzyki robiąc coś innego to dobra jakość zawsze może Ci towarzyszyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 ale dobra jakośc j3est czasem bardziej meczaca mój mózg musi przerabiac wiecej dzwieków a jak trzeba sie skupić to wtedy może być kiepsko. Gdybym miał kasy wiecej to bym kupił ale że nie mam kasuy w budowe domu poszło tyle kasy że to masakra jest i teraz Cienko jest z kasa wiec dlatego musze się ograniczyć nie mówie może w przyszłosci bedemiał jakis fajny sprzęt ;) as taki naprawde dobry sprzęt to też jest sporo kasy karta+głośniki 600-700zł a ja mam połowe tego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 ale dobra jakośc j3est czasem bardziej meczaca mój mózg musi przerabiac wiecej dzwieków a jak trzeba sie skupić to wtedy może być kiepsko. :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: LEŻĘ I KWICZĘ!!!!!!!!! :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 lezysz i kwiczysz a poróbowałeś np czytac książke czy cos przy muzyce z polskimi słowami a np przy muzyce której jezyka nie znasz. spróbuj i dopiero lez taka rada. ja osobiście nie moge sie skupić jak leci coś po polsku, ale włącze powiedzmy jakies technio czy jakąś muze francuską i jest gicior. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: LEŻĘ I KWICZĘ!!!!!!!!! :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Heh ... ale prawda jest taka że większa ilość detali bardziej absorbuje. Ja jakoś z tym problemu nie mam ... a jak już na prawdę muszę przeznaczyć na jakiś proces ( x-P ) niemal 100% mocy przerobowej to po prostu ściszam muzykę/wyłączam ;) Reasumując - kupno kiepskiego sprzętu bo młody móżdżek nie wyrabia ( :plum: ) to już przegięcie. ps. mam nadzieję że nikogo nie uraziłem ... ale tak na serio to można się do tego przyzwyczaić (duża ilość informacji audio + robienie czegoś = pomimo to brak zmęczenia) ... a wysokiej jakości dźwięk potrafi wprowadzić w inny świat którego nie sposób zobaczyć (usłyszeć) na byle złomie ... ostatecznie kup dobre 2.0 ... ja bym nie kupował na Twoim miejscu tej AIWY (nie wierzę by była jakaś przestrzeń na tym czymś) Edytowane 22 Grudnia 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysiowaty Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Próbowałem zachować resztki powagi cały czas. Do końca. RBEJ, przyłączam się do Ciebie. :lol2: :lol2: Kurde, może ja niepotrzebnie kupuję te Solówki 6c? Może trzeba Live'a Externala sprzedać? I zostanę na integrze i laptokowych JBL, skoro taka marka, to ma dudnić, nie?? Sąsiedzi mnie zabiją, a koledzy będą zazdrościć. :banana: Sorry Panowie i Panie, ale nie mogłem się powstrzymać, dawno takich postów nie czytałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 sory ale stawianie jakiegos dziadostwa panasonica technicsa czy nowych jvc przy aiwie to wrecz profanacja....a przy starych dobrych modelach sony to juz wogole bylby szczyt debilizmu...... panasonic nie zrobil nigdy nic co dobrze gra......technics czarowal i na czarowaniu sie konczylo(mialem dwie wieze magnetofon i dwa wzmaki z najwyzszej polki - wnetrze tych wzmakow to tragedia - tani syf) jvc obecnie?nie robia nic wartego uwagi procz laser tv a aiwa zawsze miala dobry sound - i zapas mocy...poszukalbym tez jakiejs sony z seri mhc 5xxx,6xxx - sprzet wysoka poleczka i naprawde porzadny dzwiek i to bez koniecznosci zabawy eq czy bassboostem(to tez jest jak komus malo) michu albo sluchasz muzyki albo zajmujesz sie pierdulami - ja gasze swiatlo rozkrecam sprzet wyciagam szkity zapalam na odmul i sie delektuje dzwiekami a tak do czytania to i komar moze pierdziec byleby rytmicznie....... i nie spuszczajcie sie tak nad brzmieniem odsluchu bo zapomnieliscie o najwazniejszym - AKUSTYKA POMIESZCZENIA mozesz miec super sprzet i zabrzmi tragicznie - mozesz miec dziadostwo ale przestawisz kolumny o doslownie 10 cm i roznica moze byc kolosalna.... swoje ostatnio ruszylem szerzej(50cm miedzy odsluchami) - tragedia.......zmiana odbic zmiana dudnien nawet fale stojace zmienily polozenie...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 i nie spuszczajcie sie tak nad brzmieniem odsluchu bo zapomnieliscie o najwazniejszym - AKUSTYKA POMIESZCZENIA mozesz miec super sprzet i zabrzmi tragicznie - mozesz miec dziadostwo ale przestawisz kolumny o doslownie 10 cm i roznica moze byc kolosalna.... swoje ostatnio ruszylem szerzej(50cm miedzy odsluchami) - tragedia.......zmiana odbic zmiana dudnien nawet fale stojace zmienily polozenie...... To naturalne. ps. u mnie mam niezłe fale stojące tuż przy ścianach ps2. myślałeś o np. KRK ERGO do swojego zestawu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansu (-+)'' Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) jestem na tym forum bo chodze na informatyke a nie do szkoły muzycznej. skożystałem ...Zacznij chodzić na lekcje języka polskiego... "skożystaj" z rad kolegi i kup se "wierze" i 7.1 nawet... Co to ma być ;D To jest poważne forum... Gdzie są moderatorzy. Edytowane 22 Grudnia 2008 przez Hansu (-+)'' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 chłopaki ta aiwa jest raczej z górnej półki. może głosniki klasa nie sa ale to można zawsze wymienić nie?? głosniki komputerowe wymienić nic się nie da :( tutaj moge zmienic głośniki dac inne zawieszenie i ogółem niedużym kosztem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) Pamiętajmy że dźwięk z wysokiej klasy sprzętu audio może być męczący dla mózgu!!. Im lepszy sprzęt i lepszy dźwięk, tym bardziej zmęczony mózg. Dlatego dobrym zestawom audio mówimy stanowcze NIE. Zdrowie jest ważniejsze!!. Michuuu92 nie kłamie. Wystarczy spojrzeć na audiofili :lol2: Edytowane 22 Grudnia 2008 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansu (-+)'' Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) chłopaki ta aiwa jest raczej z górnej półki. może głosniki klasa nie sa ale to można zawsze wymienić nie?? głosniki komputerowe wymienić nic się nie da :( tutaj moge zmienic głośniki dac inne zawieszenie i ogółem niedużym kosztem ;) No ba, idziesz na złomowisko, szukasz jakiegoś Tarpana... wymontowujesz całe zawieszenie i montujesz w głośnikach. Pattex PowerFix powinień połączyć rdzę z plastikiem, więc nie będzie problemu. I będzie zawieszenie nie do zajechania. Koszty niewielkie, pomijając klej i robociznę. LOL, co to kurna "Mamy Cie!?" LOL Edytowane 22 Grudnia 2008 przez Hansu (-+)'' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Za 250zł czegoś takiego poprostu nie ma. To posłuchaj Logitech S-220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 To posłuchaj Logitech S-220 To jakaś prowokacja ma być? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...