Skocz do zawartości
teps86

Neo I Grrrube ściany...

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy pomóżcie!!!

Sprawa wygląda tak: mam neo które jest rozdzielone na 2 kompy z czego 1 to laptop, do którego net idzie przez kabel sieciowy z modemu (modem adsl ze switchem). I teraz zapragnąłem mieć net bezprzewodowy. Najprościej było by kupić ruouter z ADSL, ale w życiu nic nie przychodzi tak łatwo...

Problem polega na tym, że modem jest na innym piętrze i próbowałem tak zrobić z pożyczonym sprzętem od znajomego ale ściany i strop mam jak w bunkrze i za cholerę sygnał nie chce przejść, a jak już jest to baardzo słabiutki! Wykombinowałem zatem ze podepnę zwykły ruter do tego kabla sieciowego, który już mam dociągnięty. No i teoria jest piękna ale jak można się domyślić praktyka niekoniecznie:( Oczywiście nie mogę się połączyć z netem. Jako sposób łączenia wybieram PPPoE i ładnie wpisuje hasło i użytkownika ale i tak kicha. Dzwoniłem nawet na pomoc techniczną tp i tam pan potwierdził że robie wszystko dobrze (i że tak w ogóle można) i kazał wybierać to PPPoE ale i tak nie wychodzi...

Router to Dlink DIR-300,a laptop chodzi na Viście (wio;).

Czy ktoś z Was robił może coś podobnego? I z jakim skutkiem?

Pomóżcie proszę i poprawcie mi humor bo jeszcze sobie dziś o taki malutki niewinny krawezniczek zderzak w aucie naderwałem... :sad:

Z góry wieeeelkie dzięki:)

Edyta:

zadzwoniłem na tp raz jeszcze i okazało się że wybór PPPoE jest błędny i trzeba się próbować łączyć przez opcje pt. dynamiczne IP. Tam najlepiej ręcznie wpisać adres DNS jaki jest zapisany na modemie i powinno zaskoczyć! Będę próbował, ale jeśli ktoś ma jakieś inne sugestie/rady to chętnie słucham:)

Edzia nr 2:

Problem rozwiązany, net hula także temat do zamknięcia:)

i Wesołych Świat wszystkim!!!

Edytowane przez teps86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi