Skocz do zawartości
=TDI=

CD-RW do ok. 300zeta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. A wiec chodzi o jakas szybka cd-rw. Czy LiteOn 52/24/52x jest wporzo, moze ktos ma ten sprzet bo wlasnie ja chce qpic, cena tez spoko 259zeta w wersji BOX. Moze cos innego za ta cene, LG i samsung raczej odpadaja, chyba ze sie myle ?? pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam LiteOn-a model 48/24/48 - dwa egzemplarze, w wersji K oraz S, obydwa bardzo dobrze sie sprawuja. Jedna w pracy druga w domu.

Kilkunastu znajomkom co chcieli kupic nagrywarki rowniez polecalem LiteOna i do tej pory nie mam zadnych reklamacji co do porad. Maja rozne modele od 12/10/24 do 48/24/48, wszystkie sprawuja sie swietnie!

Co do LG to mam juz swoje wyrobione zdanie. Nie bede tu przytaczal zbyt wielu argumentow.

Podstawowy to jest taki, ze zdarzaja sie przypadki CD-ROMow i CD-RW LG, w ktorych nie wiadomo dlaczego eksploduja plyty i rozwalaja bebechy napedu.

Proponuje Ci poszukac testow obu nagrywarek w sieci. Ja tym miedzy innymi kierowalem sie przy wyborze modelu LiteOna 48/24/48

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do 300 zl to nie wiem co polecic bo zarowno LiteOn mialem i LG mialem(liteona jednego, a LG 4 i wszystkie sie spieprzyly) radzilbym ci poczekac i pozbierac troche gotoweczki do TDK !! bo one sa juz naprawde spoko. Ja mam Plextora ale on jest jeszcze drozszy od TDK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LiteOn-y rzeczywiscie uchodzily (uchodza?!) za dobre i niedrogie nagrywarki, ale nowsze modele posiadajace firmware wydane mniej wiecej od konca ubieglego roku (mozna to dokladnie sprawdzic na www.cdrinfo.pl) maja powane problemy z overburningiem. I puki co nie wyeliminowaly tego problemu najnowsze wydania firmware'u.

doss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lite On 48x24x48x Model LTR-48246S lub LTR-48246K. Ja mam wer z K i powiem ze nagrałem CDka 700MB z danymi zajmującymi 650MB w 3minuty, Meteore Linkin Parka w 2:14. Po prostu extra nagrywara, wersja z K ma dodatkową funkcję Mount Rainier.

Tak w ogóle to poszukaj, założyłem temat o tym modelu z K, tam jest wszystko wyjasnione.

Niech SZUKAJ będzie z tobą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 300 zlotych, to ja ci polecam poszukac na gieldzie jakiejs ztarszej nagrywarki teac'a, oczywsicie nowej, ale starszego modelu. na 32x plytka sie nagrywa 3 minuty, a to i tak lepiej niz miec 2min 50 sec i nagrywarke lg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie co wy tu pyskujecie wsadzcie sobie gdzieś te LiteOn'y w du...

Miałem jakieś 3 modele w rekach 32/12/32, 48/12/48 i na każdej płytki wypalały się mułowato-a testowałem na wielu cd jedynie na płytach Philipsach szło w miarę ale jak przychodziło wypalić Lead In ,LeadOut to nagrywarka wypalała je nawet do 40s.A na swojej LG48x/16x/48x wypalam Lead Out około 3s-to max.A płytki 700MB wypalają się w 2:10s.Więc zakończmy rozmowę bo szkoda mi klawiaturu i palców.DZIEKI.

AthlonXP2100+,256MB DDR,GeForce3Ti 200@500@270x550,Maxtor 6L040J2 7200rpm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic gadac nie chce i zaraz zostane owalony ale kumple przeklinaja lite-ona jednemu 3x wymieniali 48/12/48 drugiemu 2x 52/24! OD SERCA polecam Ci Teaca najlepiej starszy (nowy) model. mam W40E i super! bez zarzutow od wrzesnia. samsung,lg,lite(j.w.) odpadaja! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do 300 zl bierz asusa lub teac

za 219 zl masz juz Liteon 48/24/48 ktorego posiadam i goraco polecam

A jezeli ktos ma lg i bluzga na liteona, to jego sprawa. zapewniam cie ze nie ma racji. Liteon jes tpoprostu super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze takiego sony? 52x24x52? 276 zika

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5799

nigdy nie mialem sony, ale slyszalem dobre opinie

teraz mam Liteon juz ponad rok i jest super ;)

wczesniej mialem dosyc dlugo Ricoh tez byl oki ale teraz chyba troche drogie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe. wlasnie. Malo ludzi sobie zdaje z tego sprawe. Mowia ze Lite-on to syf zlom itd a wychwalaja tdk nie wiedzac ze to oem lite-ona:) Prawda jest taka ze obecnie robi on najlepsze nagrywarki. Teac sie zatrzymal na 32X i nastepne napedy to juz nie to co kiedys (zajechalem 2 40tki w miesiac). Yamaha wycofala sie z rymku. LG ma nagrywarki takie jak cd romy czytaj kiepskie. opzostaje Asus bo o samsungach czy innych lrzakach nawet nie mysl. Ja wybralem Lite-ona (48125s) . Teraz ma 48246s@522452 i nie zmienilbym go na nic innego. Moze glosno troche pracuje ale chyba kazdy nowy naped ma taka wade. Co do overburning to chodzi o to ze nie rozpoznaje konca plyty-Teac 40 mial to samo. Szczeze Ci polecam Lite-ona. Bedziesz zadowolony i Cie nie zawiedzie (Miesiecznie nagrywam 1000 plyt)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie - co wy tu wygadujecie ?

przeciez sony czy tdk to oem liteona (stare sony oem ricocha)

teac (48,52) to oem asusa...

wystarczy sobie poszukac na necie a nie tak bezsensu radzic...

to prawda, ale poczytaj testy sprzetu i ty nie wygaduj tutaj bez sensu... nawet inny firmware czy lekko zmieniona konstrukcja napedu moze powodowac, ze naped bedzie lepszy, chodziaz nie twierdze, ze gorszy albo na tym samym poziomie... poprostu inny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...