=TDI= Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Witam. A wiec chodzi o jakas szybka cd-rw. Czy LiteOn 52/24/52x jest wporzo, moze ktos ma ten sprzet bo wlasnie ja chce qpic, cena tez spoko 259zeta w wersji BOX. Moze cos innego za ta cene, LG i samsung raczej odpadaja, chyba ze sie myle ?? pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Polecam LG, sprawuje sie bardzo dobrze a co do LiteOn to znam kilka osób które korzystały i narzekają, sam korzystałem i jedno co moge powiedzieć o tej nagrywarce to to że padają na niej płyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Mam LiteOn-a model 48/24/48 - dwa egzemplarze, w wersji K oraz S, obydwa bardzo dobrze sie sprawuja. Jedna w pracy druga w domu. Kilkunastu znajomkom co chcieli kupic nagrywarki rowniez polecalem LiteOna i do tej pory nie mam zadnych reklamacji co do porad. Maja rozne modele od 12/10/24 do 48/24/48, wszystkie sprawuja sie swietnie! Co do LG to mam juz swoje wyrobione zdanie. Nie bede tu przytaczal zbyt wielu argumentow. Podstawowy to jest taki, ze zdarzaja sie przypadki CD-ROMow i CD-RW LG, w ktorych nie wiadomo dlaczego eksploduja plyty i rozwalaja bebechy napedu. Proponuje Ci poszukac testow obu nagrywarek w sieci. Ja tym miedzy innymi kierowalem sie przy wyborze modelu LiteOna 48/24/48 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 do 300 zl to nie wiem co polecic bo zarowno LiteOn mialem i LG mialem(liteona jednego, a LG 4 i wszystkie sie spieprzyly) radzilbym ci poczekac i pozbierac troche gotoweczki do TDK !! bo one sa juz naprawde spoko. Ja mam Plextora ale on jest jeszcze drozszy od TDK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 LITE ON Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doss Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 LiteOn-y rzeczywiscie uchodzily (uchodza?!) za dobre i niedrogie nagrywarki, ale nowsze modele posiadajace firmware wydane mniej wiecej od konca ubieglego roku (mozna to dokladnie sprawdzic na www.cdrinfo.pl) maja powane problemy z overburningiem. I puki co nie wyeliminowaly tego problemu najnowsze wydania firmware'u. doss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Teac 52x24x52 OEM, w hurtowni kosztuje 297 brutto, czyli na giełdzie gdzieś tyle samo, albo i taniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 LiteON 8) mam i jestem zadowolony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 TEAC 52x Kolomnie w sklepie OEM chodzi po 295zl :) Zawsze bede za Teac'iem, dopoki nie przestanie robic dobrych napedow. CDrom w 3 kompie bije juz na licznik 5rok uzytkowania codziennie! chodzi jak nowy! A pewną nagryware Teac'a mecze juz 2 latka ;) skała Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Lite On 48x24x48x Model LTR-48246S lub LTR-48246K. Ja mam wer z K i powiem ze nagrałem CDka 700MB z danymi zajmującymi 650MB w 3minuty, Meteore Linkin Parka w 2:14. Po prostu extra nagrywara, wersja z K ma dodatkową funkcję Mount Rainier. Tak w ogóle to poszukaj, założyłem temat o tym modelu z K, tam jest wszystko wyjasnione. Niech SZUKAJ będzie z tobą :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 ja tez mam LiteOn 48/24/48 i sprawuje sie spox :) kilku moich znajomych ma LG 48/24/48 ale cos narzekali na te wypalarki ja bym bral LiteOn 52 x na twoim miejscu :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 ja polecam TEAC jadę na modelu CD-W540E 40x12x48x 8MB już od do dobrych 7 miechów i jest spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 za 300 zlotych, to ja ci polecam poszukac na gieldzie jakiejs ztarszej nagrywarki teac'a, oczywsicie nowej, ale starszego modelu. na 32x plytka sie nagrywa 3 minuty, a to i tak lepiej niz miec 2min 50 sec i nagrywarke lg. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 LiteOn 48/24/48 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutek Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 polecam TEAC'a, a ten model o ktorym pisze moj przedmowca jest superowy.Goraco polecam :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Ja bym dozbierał parę groszy na jakiegoś Teac-a . Sam mam LG 32x świerzo po wymianie lasera , więc nie będę polecał tych wypalarek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Panowie co wy tu pyskujecie wsadzcie sobie gdzieś te LiteOn'y w du... Miałem jakieś 3 modele w rekach 32/12/32, 48/12/48 i na każdej płytki wypalały się mułowato-a testowałem na wielu cd jedynie na płytach Philipsach szło w miarę ale jak przychodziło wypalić Lead In ,LeadOut to nagrywarka wypalała je nawet do 40s.A na swojej LG48x/16x/48x wypalam Lead Out około 3s-to max.A płytki 700MB wypalają się w 2:10s.Więc zakończmy rozmowę bo szkoda mi klawiaturu i palców.DZIEKI. AthlonXP2100+,256MB DDR,GeForce3Ti 200@500@270x550,Maxtor 6L040J2 7200rpm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liskoski Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 nic gadac nie chce i zaraz zostane owalony ale kumple przeklinaja lite-ona jednemu 3x wymieniali 48/12/48 drugiemu 2x 52/24! OD SERCA polecam Ci Teaca najlepiej starszy (nowy) model. mam W40E i super! bez zarzutow od wrzesnia. samsung,lg,lite(j.w.) odpadaja! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Ja jestem za jakiś modelem TEAC'a lub za Yamahą F1. W jednym ze sklepów widziałem taką za 319zł OEM więc zmieścisz się mnie więcej w swoich założeniach finansowych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 only LiTeon!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 LITEON guruje nad wszystkimi teraz :) LITEON RULEZ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 ja sobie ostatnio liteona kpilem 52 24 52 i jest zajebiscie..... tylko ze strasznie glosny on jest............. za boxa zaplacilem 260 a swojego poprzedniego teaca 40 sprzedalem za 300 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petrov Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 do 300 zl bierz asusa lub teac za 219 zl masz juz Liteon 48/24/48 ktorego posiadam i goraco polecam A jezeli ktos ma lg i bluzga na liteona, to jego sprawa. zapewniam cie ze nie ma racji. Liteon jes tpoprostu super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 qrcze wszyscy sie uwzieli na lg, ze plyty jedzie. ja mam nagrywarke lg i 3 cd romy 52x o ile dobrze pamietam juz ze 3-4 lata z hakiem i jeszcze zadnej plyty mi nie zjechalo. czyzby wyjatek potwierdzal regule? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 a moze takiego sony? 52x24x52? 276 zika http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5799 nigdy nie mialem sony, ale slyszalem dobre opinie teraz mam Liteon juz ponad rok i jest super ;) wczesniej mialem dosyc dlugo Ricoh tez byl oki ale teraz chyba troche drogie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziz Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Ja mam Lg 48x24x48 i spoko jest..moglaby byc tylko troszke cichsza do tego 5 letni cd rom Lg 32 i cichy jest i dziala ok..Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 ludzie - co wy tu wygadujecie ? przeciez sony czy tdk to oem liteona (stare sony oem ricocha) teac (48,52) to oem asusa... wystarczy sobie poszukac na necie a nie tak bezsensu radzic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 hehe. wlasnie. Malo ludzi sobie zdaje z tego sprawe. Mowia ze Lite-on to syf zlom itd a wychwalaja tdk nie wiedzac ze to oem lite-ona:) Prawda jest taka ze obecnie robi on najlepsze nagrywarki. Teac sie zatrzymal na 32X i nastepne napedy to juz nie to co kiedys (zajechalem 2 40tki w miesiac). Yamaha wycofala sie z rymku. LG ma nagrywarki takie jak cd romy czytaj kiepskie. opzostaje Asus bo o samsungach czy innych lrzakach nawet nie mysl. Ja wybralem Lite-ona (48125s) . Teraz ma 48246s@522452 i nie zmienilbym go na nic innego. Moze glosno troche pracuje ale chyba kazdy nowy naped ma taka wade. Co do overburning to chodzi o to ze nie rozpoznaje konca plyty-Teac 40 mial to samo. Szczeze Ci polecam Lite-ona. Bedziesz zadowolony i Cie nie zawiedzie (Miesiecznie nagrywam 1000 plyt) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 a balcerowicz musi odejść Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 ludzie - co wy tu wygadujecie ? przeciez sony czy tdk to oem liteona (stare sony oem ricocha) teac (48,52) to oem asusa... wystarczy sobie poszukac na necie a nie tak bezsensu radzic... to prawda, ale poczytaj testy sprzetu i ty nie wygaduj tutaj bez sensu... nawet inny firmware czy lekko zmieniona konstrukcja napedu moze powodowac, ze naped bedzie lepszy, chodziaz nie twierdze, ze gorszy albo na tym samym poziomie... poprostu inny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...