Skocz do zawartości
dewiant

Jaką Grafę? [wymiana]

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, chciałbym zmienić kartę graficzną (obecna to GF 7300GS) na coś lepszego tylko nie wiem co wybrać dla takiego sprzętu:

1 Gb ramu NTT (2x512) 667MHz

C2D E6300 1,86@2,2GHz

Feel II 400W

no i najważniejsze płytka Gigabyte GA-945P-S3

Co do ramu to chcę w najbliższym czasie zmienić na 2x1024Mb A-DATA VIESTA (800MHz)

Nie wiem tylko jaką grfę dobrać, gdybyście mogli pomóc...

PS. Tylko proszę nie coś za 800zł, chodzi mi o coś nie za drogiego coś do 400zł :)

Edytowane przez dewiant

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

geForce 9600gso, 8800gs

1. Bez większej ilości ramu grafa będzie miała podcięte skrzydła, więc od razu musisz dołożyć pamięci.

2. Zasilacz do kosza - musisz zmienić na coś normalnego (min. Modecom MC-350).

3. Proca podkręć bardziej, bo 2,2ghz będzie ograniczać trochę każdą z w/w kart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

geForce 9600gso, 8800gs

1. Bez większej ilości ramu grafa będzie miała podcięte skrzydła, więc od razu musisz dołożyć pamięci.

2. Zasilacz do kosza - musisz zmienić na coś normalnego (min. Modecom MC-350).

3. Proca podkręć bardziej, bo 2,2ghz będzie ograniczać trochę każdą z w/w kart.

Ad. 1 To wiem :) dlatego planuję dokupienie ramu

Ad. 2 Ten zasilacz to jest Mode Com :D dokładnie to ModeCom Feel II (tak jest na nim napisane)

Ad. 3 Narazie nie moge bardziej podkręcić, komp się wiesza, jest niestabilny jak za mocno podkręcę :(

Nad GF 9600 myślałem ale GT a nie GSO... wszystko zależy jeszcze od ceny ale dzięx :P

PS. Macie jeszcze jakieś inne propozycje?

EDIT: Ale co jest nie tak z tym zasilaczem? Nie rozumiem, mam go 2 lata i się świetnie spisuje :P

Edytowane przez dewiant

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad. 1 To wiem :) dlatego planuję dokupienie ramu

Ad. 2 Ten zasilacz to jest Mode Com :D dokładnie to ModeCom Feel II (tak jest na nim napisane)

Ad. 3 Narazie nie moge bardziej podkręcić, komp się wiesza, jest niestabilny jak za mocno podkręcę :(

Nad GF 9600 myślałem ale GT a nie GSO... wszystko zależy jeszcze od ceny ale dzięx :P

PS. Macie jeszcze jakieś inne propozycje?

EDIT: Ale co jest nie tak z tym zasilaczem? Nie rozumiem, mam go 2 lata i się świetnie spisuje :P

2. To jest słaby zasilacz do komputerów biurowych co najwyżej. Feel=szrot. MC=porządny zasilacz ;) MC to bardzo dobra seria, w przeciwieństwie do Feel.

3. Bo mobo słabe i widać z umiejętnościami o/c u Ciebie nie najlepiej :)

9600GSO 768mb jest wydajniejszy od 9600gt 512mb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi