blame Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Witam, Mam problem z podłączeniem kompa do kina domowego. Najpierw kilka informacji: - karta dźwiękowa – Creative Sound Blaster Live 5.1 - kino domowe – LG – HT762PZ - kino podłączone jest do PC za pomocą - Kabel połączeniowy jack stereo-2xRCA - Digital - HQ - 10m(ekranowany) Buczenie pojawia się w momencie podłączenia kabla do PC, komputer i kino jest podłączone do uziemionych gniazdek dodatkowo kino jest podłączone do listwy zasilającej - Bandridge BE5006F. Kiedy ten sam kabel podłączę do np. laptopa jest wszystko okej (wiec nie jest to wina jesgo długości, jakości, zakłóceń od innych urządzeń kabli); dźwięk jest czysty. Na płycie głównej komputera mam jeszcze zintegrowana kartę dźwiękową (kiepskiej jakości ale zawsze :lol2: ) i sytuacja jest podobna tylko oprócz buczenia są również trzaski przy max głośności. Czy macie pomysły jak pozbyć się problemu… ? bo ja już nie.. wymieniałem kabel podłączeniowy na lepszej jakości, uziemiałem gniazdka.. zmieniłem sterowniki w karcie dźwiękowej.. i nic.. pomocy.. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Wycisz w karcie muzycznej gniazda z których nie korzystasz, np. mikrofon, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...