Skocz do zawartości
Darnok666

Asrock 4coredual-sata 2

Rekomendowane odpowiedzi

Dziendobry wszystkim forumowiczom. Jestem posiadaczem plyty glownej asrock 4CoreDual-SATA 2 i niemoge za holere zainstalowac z integrowanej karty dzwiekowej. Sciagalem i instalowalem rozne sterowniki z internetu pod ta wlasnie plyte glowna i nic. Dodam tylko jeszcze ze system windows XP pokazuje mi w menadzeru urzadzen ta wlasnie karte jako PCI Device i obok jest zolty znak zapytanie. Z gory dziekuje za wszelka pomic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziendobry wszystkim forumowiczom. Jestem posiadaczem plyty glownej asrock 4CoreDual-SATA 2 i niemoge za holere zainstalowac z integrowanej karty dzwiekowej. Sciagalem i instalowalem rozne sterowniki z internetu pod ta wlasnie plyte glowna i nic. Dodam tylko jeszcze ze system windows XP pokazuje mi w menadzeru urzadzen ta wlasnie karte jako PCI Device i obok jest zolty znak zapytanie. Z gory dziekuje za wszelka pomic.

Tzn. co pokazuje Ci komunikat że sterownik nie pasuje czy jak ?? czy po wgraniu sterownika zintegrowana karta nie działa ?

Pozdrawiam All

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak instaluje recznie tzn. klikam prawym klawisem myszy w menadzeru urzadzen, daje na aktualizuj sterownik podaje recznie sciezke do sterownika z CD lub z dysku C (po uprzednim sciagnieciu) wyskakuje mi okno ze sterownik nie pasuje do tego urzadzenia. A jak instaluje dajac na SETUP.EXE to sie wszystko niby dobrze instaluje ale w panelu sterowania dalej nie rozpoznaje urzadzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Direct X mam zainstalowany wersje 9.0. Sterowniki nic nie daja znowu. A jak intaluje to: http://www.asrock.com/mb/download.asp?Mode...;T=D&ID=346 (4in1_Vista64_Vista_XP64_XP_2K(V5.11A).zip) to podczas instalki mignal mi tylko przez sekunde bluescreen i sie z restartowal komp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja propozycja jest tak, żebyś zainstalował system od nowa, a potem w kolejności: DirectX 9, potem stery do płyty głównej a potem dźwięk. Tu masz link do pełnej listy sterowników pod twoją płytę:

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Mode...0R2.0&s=775

Sprawdź jeszcze, jaka masz wersję BIOSu - może warto zaktualizować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam te płytę główną i podobny problem występuje na wszystkich chipsetach VT8237, potrzeba wgrać po prostu High Definition Audio Codecs, które możesz pobrać bezpośrednio ze strony producenta (REALTEK), klikając w poniższy link i wybierając wersję systemową jakiej używasz:

http://www.realtek.com/downloads/downloads...p;GetDown=false

Po otwarciu strony akceptujesz warunki licencyjne i otwiera się tabelka ze sterami z możliwością ściągnięcia.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi