kjpmos Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Witam, otóż mam zintegrowaną kartę dźwiękową Realtek HD Audio i po podłączeniu do panelu przedniego, czy tylnego słuchawki nie działają. Sterowniki mam najnowsze, więc to chyba nie w tym leży problem. Czy to może oznaczać, że wejścia mogły się spalić? Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewil Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Wejdź w panelu w ustawienia dźwięku Dźwięk/Odtwarzanie/ I zobacz czy jak puscisz nute to przy ktoryms equalizer wskasuje aktywność. Być może masz do czegoś innego dźwięk skierowany. Przełącz na Głośniki:Realter HD Audio. Zapisz zresetuj aplikacje do odtwarzania. I napisz czy pomogło jeżeli nie będziemy szukać dalej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kjpmos Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Hmmm... nie do końca wiem o co chodzi. Czy chodzi o aplikacje "Realtek Konfiguracja audio HD"? Poza tym chyba pogorszyłem sprawę, bo teraz mimo że komputer widzi kartę dźwiękową i sterowniki do niej, to tak czy siak w menedżerze urządzeń w "Inne urządzenia" jest "Urządzenie audio na High Definition Audio" z żółtym wykrzyknikiem obok i cały czas domaga aktualizacji sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 microsoft uua for hd audio powinno pomoc ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kjpmos Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Instalowałem to i nic nie pomogło, chyba że coś źle zrobiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 (edytowane) w menadrzeze urzadzen zobacz czy w zakladce urzadzenia systemowe masz cokolwiek z wykrzyknikiem. jesli tak zaladuj tam stery od dzwieku i w mgnieniu oka powinno zaskoczyc bez uruchamiania dzwieku (sterownik zaladuj sam czyli wybierz opcje "wyszukam sam") Edytowane 23 Grudnia 2008 przez nuO3-Lzuruha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kjpmos Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Niestety nie ma nic z żółtym wykrzyknikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 dziwna sprawa.... wyglada mi to na zainstalowanie zlych sterownikow, jak mozesz to wgraj jakas starsza wersje, ktora kiedys Ci dzialala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kjpmos Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 No właśnie w tym problem, że nie pamiętam kiedy ostatnio mi działał dźwięk, bo głównie korzystałem z oddzielnych głośników pod USB, które mają własną kartę dźwiękową. Poza tym we wrześniu przeinstalowywałem Windowsa i tak nie miałem dźwięku. Może źle zainstalowałem sterowniki, bo czytałem, że trzeba w odpowiedniej kolejności to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...