Skocz do zawartości
kjpmos

Problem Ze Słuchawkiami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otóż mam zintegrowaną kartę dźwiękową Realtek HD Audio i po podłączeniu do panelu przedniego, czy tylnego słuchawki nie działają. Sterowniki mam najnowsze, więc to chyba nie w tym leży problem. Czy to może oznaczać, że wejścia mogły się spalić? Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdź w panelu w ustawienia dźwięku Dźwięk/Odtwarzanie/ I zobacz czy jak puscisz nute to przy ktoryms equalizer wskasuje aktywność. Być może masz do czegoś innego dźwięk skierowany. Przełącz na Głośniki:Realter HD Audio. Zapisz zresetuj aplikacje do odtwarzania. I napisz czy pomogło jeżeli nie będziemy szukać dalej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... nie do końca wiem o co chodzi. Czy chodzi o aplikacje "Realtek Konfiguracja audio HD"? Poza tym chyba pogorszyłem sprawę, bo teraz mimo że komputer widzi kartę dźwiękową i sterowniki do niej, to tak czy siak w menedżerze urządzeń w "Inne urządzenia" jest "Urządzenie audio na High Definition Audio" z żółtym wykrzyknikiem obok i cały czas domaga aktualizacji sterowników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w menadrzeze urzadzen zobacz czy w zakladce urzadzenia systemowe masz cokolwiek z wykrzyknikiem. jesli tak zaladuj tam stery od dzwieku i w mgnieniu oka powinno zaskoczyc bez uruchamiania dzwieku

(sterownik zaladuj sam czyli wybierz opcje "wyszukam sam")

Edytowane przez nuO3-Lzuruha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie w tym problem, że nie pamiętam kiedy ostatnio mi działał dźwięk, bo głównie korzystałem z oddzielnych głośników pod USB, które mają własną kartę dźwiękową. Poza tym we wrześniu przeinstalowywałem Windowsa i tak nie miałem dźwięku. Może źle zainstalowałem sterowniki, bo czytałem, że trzeba w odpowiedniej kolejności to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi