vENiZE Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) Witam, Co Waszym zdaniem najlepiej (pod względem jakości i opłacalności) kupić za głośniki i dźwiękówkę do kompa. Nie chcę żadnych amplitunerów, wzmacniaczy i kolumn podłogowych. Normalne komputerowe stereo i sensowna dźwiękówka. Budżet - im taniej tym lepiej. No i ostatnia bolączka - głośniki będą stały na biurku w odległości 1m od siebie i 0,7m ode mnie. Zdaniem mym: Genius SP-HF2.0 3000A + Audigy 4 (o ile wygram licytację za normalną sumę :D ) Edytowane 22 Grudnia 2008 przez vENiZE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansu (-+)'' Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Kolejny objaw lenistwa albo ślepoty.. Ludzie, tak ciężko użyć funkcji Szukaj na tym forum, albo przejrzeć chociaż kilka tematów, które już istnieją. Im taniej, tym lepiej? Proszę bardzo: http://allegro.pl/item513690276_super_mocn...0_moc_800w.html Super głośniki 800w dość tanie jak na moje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) Te lepsze :lol2: A tak na poważnie to...co do dźwiękówki: - Audigy 2 - Audigy 2 ZS - Audigy 4 ostatecznie Ale raczej szukaj Audigy 2 Series. Co do głośników: - Genius HF 2000X - Genius HF 3000A - Microlab Solo 4C/5C (nieco drożej) Edytowane 22 Grudnia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 jak ta dźwiękówka to A4 pro to niech bierze za*ebista karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Za 25 zł kup SB 24bit, sterowniki x-fi Xtreme audio, głośniczki to nie wiem, GENIUS SP-HF2000X może i za 200 zł masz niezły zestawik, chociaż ja bym polecał zestawik 6.1, http://www.allegro.pl/item512158740_creati...od_1zl_bcm.html Myśle, że możesz go wyrwać za 100 - 120 zł, pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansu (-+)'' Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Co wy z tymi sterami od X-Fi znowu motacie? :P To na oryginalnych jakoś źle gra czy coś? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 bo oni mysla ze jak do gowna wgraja stery od xfi to cos zyskaja....sory ale live audigy i audigy 2/4 to ten sam syf - stala czestotliwosc 48kHz nigdy nie zapewni dobrego brzmienia...chyba ze filmow na dvd bo napewno nic z mp3 cd czy innych - zawsze bedzie resampling jak juz chcesz cos inwestowac to bierz jakies karty ktore dzialaja poprawnie w kazdej czestotliwosci i nie stosuja resamplingu - xfi na przyklad....prodigy hd i tym podobne to podstawa z kolumn przedewszystkim drewniane ps.zestaw 6.1?a po co jak taki format nawet nie istnieje procz studiow nagraniowych?5.1 to wszystko ewentualnie 7.1 dla wariatow i 8.1/8.2 dla kompletnych oszolomow...... tylko jak powiedzialem pewne rzeczy ni istnieja - o ile 5.1 to norma to juz problemem trafic cos w 7.1 cos wiecej zyskujesz?nic....kompletnie nic.....juz quadro wystarczalo idealnie do opisu dzwieku dookolnego - dodano centralny dla wokali i sub zeby walilo.....dodawanie kolejnych nie daje kompletnie nic chyba ze bedzie to glosnik w sufit i drugi w podloge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 bo oni mysla ze jak do gowna wgraja stery od xfi to cos zyskaja....sory ale live audigy i audigy 2/4 to ten sam syf - stala czestotliwosc 48kHz nigdy nie zapewni dobrego brzmienia...chyba ze filmow na dvd bo napewno nic z mp3 cd czy innych - zawsze bedzie resampling jak juz chcesz cos inwestowac to bierz jakies karty ktore dzialaja poprawnie w kazdej czestotliwosci i nie stosuja resamplingu - xfi na przyklad....prodigy hd i tym podobne to podstawa z kolumn przedewszystkim drewniane ps.zestaw 6.1?a po co jak taki format nawet nie istnieje procz studiow nagraniowych?5.1 to wszystko ewentualnie 7.1 dla wariatow i 8.1/8.2 dla kompletnych oszolomow...... tylko jak powiedzialem pewne rzeczy ni istnieja - o ile 5.1 to norma to juz problemem trafic cos w 7.1 cos wiecej zyskujesz?nic....kompletnie nic.....juz quadro wystarczalo idealnie do opisu dzwieku dookolnego - dodano centralny dla wokali i sub zeby walilo.....dodawanie kolejnych nie daje kompletnie nic chyba ze bedzie to glosnik w sufit i drugi w podloge Oni nic nie myślą, sterowniki od x-fi świetnie działają z tym Sound Blaster 24bit pod Vistą, mają większą skalę regulacji, i kilka dodatków, dla mnie osobiście na tych sterownikach ten SB gra dobrze! Jeżeli chodzi o opłacalność, dla mnie najlepiej kupić SB0410 czyli ten 24bit, można go już kupić za 25 zł, nawet taniej a Audigy to już inna, wyższa półka cenowa! zgadzam się z Tobą, kolumny najlepsze drewniane, wyjątek potwierdza regułę, ja mam 6.1 i osobiście podoba mi się to brzmienie, posiadam też w domu TECHNICS EH770 i mam do czego przyrównać! Co więcej zyskuję? Dodatkowo ten 1 głośniczek, mam ustawione naokoło, jak leci "mucha" to słyszę wyraźnie z tyłu że jak jest na środku to gra środkowy głośniczek, a nie 2 tylnie boczne, więc coś to daje! Ale ogólnie po części się z Tobą zgadzam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysiowaty Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Oni nic nie myślą, sterowniki od x-fi świetnie działają z tym Sound Blaster 24bit pod Vistą, mają większą skalę regulacji, i kilka dodatków, dla mnie osobiście na tych sterownikach ten SB gra dobrze! I tu pytanie moje: da się te stery pożenić z Live 24bit External na USB? Albo inaczej - czy warto to zrobić? Czy to będzie raczej przewaga formy nad treścią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 lowermann ale przy porzadnie rozlozonym quadro ten sam efekt uzyskasz - przy wiekszej ilosci tylko nieco lepsze porycie dzwiekiem i nic wiecej.... co do technicsa to ja bym go nawet nie probowal porownywac z czymkolwiek - mialem podobny model - problem technicsa to monofoniczny bas na glosnikach i to z bardzo wysokim odcieciem - powyzej 150Hz - zaburza to nieco stereofonie - przy niektorych kawalkach nawet bardzo zaweza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...