nukens Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) Witam wszystkich Pewnego dnia z nudów postanowiłem zrobić mały test sterowników Nvidi Test przeprowadziłem w benchmarkach gier: GTA IV, Far Cry 2 i Crysis. Zaczynajmy ! Mój sprzęt to Geforce 8800GT Palit, DFi infinity NF650i Ultra T2, 2x1 GB 800@1005 MHz Cl 5-5-5-10 Patrioty, Intel Core 2 Duo E4300 1.8@3.1 GHz, Samsung SP 160 GB, i Chieftec GPS-500AB-A, OS to Windows Vista Ultimata 32bit. W teście są testowane sterowniki Nvidi jak i Side'a Zacznijmy od Crysis'a Ustawienia detali rozdzielczości » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - " " Wszystkie testy sterowników odbywały się na takich samych detalach i rozdzielczości Z tego co widać to najnowsze sterowniki oprócz jednego 180.70 nic nie wnoszą wręcz przeciwnie zmniejsza się ilość klatek w porównaniu do starszych wersji. Dobra nie przynudzam idziemy dalej Teraz Far Cry 2 Ustawienia detali rozdzielczości » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - " " Wyniki Hmm dziwne prawda ? sterownik nr. 175.12 uzyskał najwyższą wydajność na moim komputerze ale żeby mieć pewność to czy mógł by ktoś przetestować ten sterownik u siebie ? A co do numeru 175.70 to w grze występował dziwny problem z artefaktami? nie wiem co to było :oops: . no dobra lecimy dalej :D . A teraz uwaga uwaga GTA IV strasznie się namęczyłem z robieniem tych testów w tej grze bo nie dało się zrobić tak aby powtarzał ten sam test 3 razy a potem zliczył średnią tylko musiałem to non stop powtarzać :-| Ustawienia detali rozdzielczości » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - " " A oto wyniki Z tego co widać puki co żaden sterownik się nie wybija no za wyjątkiem sterowniki 180.42 który to odmówił całkowicie współpracy sypiąc non stop błędami :sad: ale to w końcu beta co nie :razz: Echhh postanowiłem sprawdzić także sterowniki Side'a no ale w GTA 4 starsze wersje powodują błąd (obrazek w spojlerze) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - " " Oczywiście proszę o wszelkiego rodzaju komentarze. A i jeszcze jedno jeśli znacie jakiś jeszcze inne sterowniki których nie ma w powyższym teście to piszcie i najlepiej podawajcie także linki skąd ja można pobrać. Mam do was jeszcze jedną prośbę czy możecie powżucać jakieś inn sterowniki side'a na jakieś serwery i podać linki do nich ?? będę bardzo wdzięczny B-) Co tak nieśmiało komentujecie. Wasze komentarze zachęcą mnie do zrobienia większej ilość testów w innych grach :wink: Edytowane 23 Grudnia 2008 przez nukens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Że też Ci się chciało tyle testować :D Jak lubisz tak testować to może dorzucił byś teściki na sterach robionych przez side'a. link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) test ok, sporo sterowników przerzuciłeś, a wyniki w far cry 2 wyszły raczej zaskakujące :) imho fajnie by było gdybyś dorzucił stery od Side. Mógłbyś dorzucić do zestawienia np 178.15 od niego? Aktualnie mam je, bo u mnie były najwydajniejsze (nawet o 5-7% w stosunku do innych, zarówno wśród modowanych jak i tych od nvidii) -----Edit----- czeku mnie wyprzedził :P Edytowane 22 Grudnia 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukens Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) Da się zrobić :D jutro dam wyniki Echh szukam szukam i coś nie mogę znaleźć tych sterowników dopiero znalazłem 2 a reszta jest pousuwana <_< jak ktoś ma na kompie to proszę o wrzucenie :D Edytowane 23 Grudnia 2008 przez nukens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Jak instalowales nowe sterowniki,to jak usuwales te ktore miales wczesniej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukens Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 (edytowane) Jak instalowales nowe sterowniki,to jak usuwales te ktore miales wczesniej ?Tak wywalałem je i czyściłem kompa za śmieci które po nich zostały za pomocą Driver Cleaner 3.3 Edytowane 26 Grudnia 2008 przez nukens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuego Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 mrówcza robota dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samotnick Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Poczytałem, gratuluję zaparcia do takiej żmudnej roboty. Tylko właściwie którą wersję od Side możnaby śmiało polecić jako najlepszą (czyli najszybsze osiągi)? XP 32bitowy, grywam jedynie w Titan Quest, czasem NFS (MW i PS). Będę zobowiązany za wskazanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 polecam następną wersje, będzie najszybsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...