Geralt18 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Witam. Sytuacja wygląda następująco: Komputer jest daleko od telewizora a chciałbym go jakoś połączyć, a jako że mam po domu rozciągnięty kabel LAN chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość wykorzystania do do transmisji sygnału TV z komputera? Dokładnie chodzi mi o to czy z wykorzystaniem kabla LAN mogę przesłać sygnał S-Video albo VGA (z wtyczki D-sub na karcie graficznej) tak poprostu? Czy wystarczy tylko odpowiednie zmnotowanie przejściówek czy też niezbędne są jakieś konwertery? z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 (edytowane) Możliwość fizycznie jest - ale na jakość bym nie liczył. Jeśli już to najlepiej przesłać komponent/RGB, ale trzeba pamiętać o wykorzystaniu odpowiednich przewodów: każdy sygnał + masa w oddzielnej parze. Złączki RJ45 też powinny być typu "full metal jacket" - plastik sucks ;) edit: update: RGB raczej nie da rady (ze względu na synchro), chyba że oba sprzęty obsługują standard Sync-On-Green. Pozostaje w zasadzie tylko S-Video Edytowane 23 Grudnia 2008 przez tomazzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...