rapciuch Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) Kuzyn posiada taki zestaw: Gigabyte GA-EP31-DS3L (rev. 1.0) A-Data DDR2 2x1024MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 BOX 1. Pamięci wysyłałem już na gwarancję, bo jedna była niesprawna (tak wynikało z relacji mojego kolegi który składał komputer bo mnie nie było - teraz już jestem więc wreszcie mogę postarać się to ogarnąć). Dzisiaj przyszedł nowy zestaw pamięci - wkładam je do slotów na płycie (do 1 i 3), włączam komputer - nie uruchamia się - płyta powtarza jeden dźwięk w kółko w takich samych odstępach czasu. Postanowiłem więc sprawdzić na moich pamięciach - OCZ Platinum rev. 2 - wkładam do tych slotów co wcześniej te A-daty i ciach - komputer startuje. Obecnie nie mam gdzie sprawdzić tych pamięci A-data. Miał ktoś może taki zestaw i działały/nie działały mu te pamięci na tej płycie? 2. Gdzie na tej płycie ustawić napięcie dla pamięci? I jakie jest napięcie do którego dodaję po 0.1 V? Bo tam jest tak, że nie widać jakie jest całkowite napięcie tylko coś jakby, że dodaje się ileś do standardowego (od 0.1 V do 0.7 V) Jak mam to ustawić? :D Edytowane 22 Grudnia 2008 przez rapciuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...