zzizzy Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 (edytowane) Nareszcie pojawiła się nowa wersja tego bardzo znanego (m. in z kiepskiego mocowania, ale i z bardzo dobrej wydajności :)) coolera. 5HP, dużo żeberek (choć dla mnie za małe) i spore wymiary. http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=211739 56k warning! Edytowane 23 Grudnia 2008 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Duży rozmiar nie przekłada się na wydajność. TRUE jest dużo mniejszy a momentami powala. Przy Mugenie 2 jest pewnie równa podstawka co na duży plus. Myślę, że pasywnie Mugen 2 lepiej wypadnie zważywszy na odstępy między żeberkami coolera. Ale to tylko moje domysły :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 IMO w starym Mugenie było lepsze rozwiązanie żeberek - naprzemiennie łączące HP i coś a'la Mugen2. Tu jest nieco mała powierzchnia oddawania ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Nareszcie poprawiona zapinka, przy infinity męczyłem się z odpinającym się kołeczkiem i nie znałem dnia ani godziny kiedy to ustrojstwo odrywając się od mobo zabrałoby wszystkie karty rozszerzeń i może i Bóg jeden wie co jeszcze (na szczęście jest TR Retention ;) ). Swoją drogą ciekawe czy zostanie wypuszczony Retention dla Infinity/Mugena na LGA 1366... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 A ja sobie zrobilem takie zapiecie na chlodzenie cpu i moge je odkrecic w 2 minuty. Ten mugen to jakis trolowaty kloc, ktory po zamontowaniu doslownie zablokuje dostep do mobo. Nawet za kare bym go nie chcial <_< Moglbym sie nawet pogonic z tym mugenem :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 A ja sobie zrobilem takie zapiecie na chlodzenie cpu i moge je odkrecic w 2 minuty. Ten mugen to jakis trolowaty kloc, ktory po zamontowaniu doslownie zablokuje dostep do mobo. Nawet za kare bym go nie chcial <_< Moglbym sie nawet pogonic z tym mugenem :rolleyes: co to za chłodzenie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Hr-03. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Hr-03. ;)Nie powiem, fajnie to wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maz1i Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 No trzeba przyznać że trochę nietypowe to jak na mój gust, ale jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzio bak Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 nie znałem dnia ani godziny kiedy to ustrojstwo odrywając się od mobo zabrałoby wszystkie karty rozszerzeń i może i Bóg jeden wie co jeszczekolega ma ninje bodajże, albo mugena, nie pamiętam, w każdym bądź razie jak złożył już zestaw, to cooler podwiesił na żyłkach (dach obudowy, drugą końcówkę zachaczył haczykiem takim do łowienia rybek o chłodzenie) w dwóch czy trzech miejscach, także teoretycznie gdyby się odczepił, to się powiesi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 albo on na tych haczykach jak będzie chciał coś zmienić :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 kolega ma ninje bodajże, albo mugena, nie pamiętam, w każdym bądź razie jak złożył już zestaw, to cooler podwiesił na żyłkach (dach obudowy, drugą końcówkę zachaczył haczykiem takim do łowienia rybek o chłodzenie) w dwóch czy trzech miejscach, także teoretycznie gdyby się odczepił, to się powiesi :D Swego czasu mojego infinity powiesiłem na sprężynkach. wisiał dzielnie ale mocowanie na śruby okazało się wg mnie bezpieczniejsze :) jak znajdę fotkę to tu porzucę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) Hr-03. ;)Możesz rozwinąć jak to zrobiłes?? :blink: Z tego co wiem no to jest chłodzenie przeznaczone na karty graficzne 8800 :lol2: Coś musiałeś deformować chyba do kąta 90 stopni... Podoba mi sie to. Wygląda zaje***cie, w moim guście :razz: Edytowane 13 Stycznia 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Odpowiednio wygięte HP, żeby nie kolidowały z chłodzeniem mofów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) Odpowiednio wygięte HP, żeby nie kolidowały z chłodzeniem mofów.No tak, tyle to widzę, ale czym i jak to wygięte, a poza tym jak to tak to zostało docisniete do procka bo chyba nie było w 100% kompatybilne... Fajne, ale bym miał stres chyba że kupie i nie bede umiał przerobić i zamontować... :wink: Bo ogólnie też wole takie coś niż klocki typu Mugen... :rolleyes: Edytowane 13 Stycznia 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Może załóżcie sobie nowy temat, a nie robicie tutaj offtopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...