rcwawa Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Problem mam taki, iz nie moge podkrecic proca powyzej ~4100MHz bo blokuja go juz pamieci. Najnizszy dzielnik to 1:1 jak widac na fotce i przykladowo przy FSB 455 nie moge ustawic pamieci, zeby pracowaly na ok 800MHz, przy ~900MHz timinagach 5-5-5-15 2T 2,10V komp staje przey ladowianiu biosu. Najciekawe jest to, ze po aktualizacji biosu na 1A0 ustawialem mniej wiecej wysztko zeby odpalil na 4100MHz komp sie ladnie odpalil wlaczam cpu-z, a tam 4490MHz, pamieci 992MHz 5-5-5-15 2T. Wszedlem do biosu, zeby dokrecic do konca, ale ustawienia byly juz takie jakie ustawiem czyli na ok 4100MHz nic nie zmienialem i komp nie odpalil...Czy na tej plycie na ma zadnej innej opcji zeby odblokowac nizsze mnozniki? Kolejny problem mam z biosem. Nie moge go zaktualizowac, mam wersje 1,1. Probowalem przez msi live update z poziomu windows'a, ale w wierszu polecen pojawial sie blad "error: unkown command". Nagralem przez ten program msi na dyskietke wszystko pieknie aktualizuje sie komp sie restrtuje wchodze do biosu a tam nadal wersja 1,1. Mam na kompie wersje 1,90 ale nie miesci sie na dyskietce startowej, a pendriva mam 8gb wiec nie moge do fat16 sformatowac :/ sprzet jak w sygnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek130488 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Przeczytaj to http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3171393 i sprawdź jak u ciebie jest z wydajanością po przekroczeniu magistrali fsb 447. A co do podkręcania to jakie masz ustawienia timingów alpha ? To one moge cie blokować ja u siebie mam takie sprawdzane kilkakrotnie w memory teście zero błędów. A co do aktualizacji biosu to nie wiem u mnie wszystko bez problemu się aktualizowało z poziomu windowsa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bethrezen Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ja się może podepnę pod dyskusję - mam problem też z dzielnikami Jakiego dzielnika bym nie ustawił, po restarcie kompa ZAWSZE wbija mi 1:2 i zazwyczaj wita mnie komunikat o nieudanym OC ;] BIOS najnowszy, E5200 A-Data 800tki ktoś miał podobny problem/zna rozwiązanie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek130488 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ja się może podepnę pod dyskusję - mam problem też z dzielnikami Jakiego dzielnika bym nie ustawił, po restarcie kompa ZAWSZE wbija mi 1:2 i zazwyczaj wita mnie komunikat o nieudanym OC ;] BIOS najnowszy, E5200 A-Data 800tki ktoś miał podobny problem/zna rozwiązanie ? Jaki masz bios ? Aktualizowałeś go? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...