Skocz do zawartości
rcwawa

Problem Z Dzielnikami Przy Oc

Rekomendowane odpowiedzi

Problem mam taki, iz nie moge podkrecic proca powyzej ~4100MHz bo blokuja go juz pamieci. Najnizszy dzielnik to 1:1 jak widac na fotce i przykladowo przy FSB 455 nie moge ustawic pamieci, zeby pracowaly na ok 800MHz, przy ~900MHz timinagach 5-5-5-15 2T 2,10V komp staje przey ladowianiu biosu. Najciekawe jest to, ze po aktualizacji biosu na 1A0 ustawialem mniej wiecej wysztko zeby odpalil na 4100MHz komp sie ladnie odpalil wlaczam cpu-z, a tam 4490MHz, pamieci 992MHz 5-5-5-15 2T. Wszedlem do biosu, zeby dokrecic do konca, ale ustawienia byly juz takie jakie ustawiem czyli na ok 4100MHz nic nie zmienialem i komp nie odpalil...Czy na tej plycie na ma zadnej innej opcji zeby odblokowac nizsze mnozniki?

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Kolejny problem mam z biosem. Nie moge go zaktualizowac, mam wersje 1,1. Probowalem przez msi live update z poziomu windows'a, ale w wierszu polecen pojawial sie blad "error: unkown command". Nagralem przez ten program msi na dyskietke wszystko pieknie aktualizuje sie komp sie restrtuje wchodze do biosu a tam nadal wersja 1,1. Mam na kompie wersje 1,90 ale nie miesci sie na dyskietce startowej, a pendriva mam 8gb wiec nie moge do fat16 sformatowac :/

sprzet jak w sygnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj to http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3171393 i sprawdź jak u ciebie jest z wydajanością po przekroczeniu magistrali fsb 447.

A co do podkręcania to jakie masz ustawienia timingów alpha ? To one moge cie blokować ja u siebie mam takie Dołączona grafika sprawdzane kilkakrotnie w memory teście zero błędów.

A co do aktualizacji biosu to nie wiem u mnie wszystko bez problemu się aktualizowało z poziomu windowsa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się może podepnę pod dyskusję - mam problem też z dzielnikami

Jakiego dzielnika bym nie ustawił,

po restarcie kompa ZAWSZE wbija mi 1:2 i zazwyczaj wita mnie komunikat o nieudanym OC ;]

BIOS najnowszy,

E5200

A-Data 800tki

ktoś miał podobny problem/zna rozwiązanie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się może podepnę pod dyskusję - mam problem też z dzielnikami

Jakiego dzielnika bym nie ustawił,

po restarcie kompa ZAWSZE wbija mi 1:2 i zazwyczaj wita mnie komunikat o nieudanym OC ;]

BIOS najnowszy,

E5200

A-Data 800tki

ktoś miał podobny problem/zna rozwiązanie ?

Jaki masz bios ? Aktualizowałeś go?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...