KamilFan Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Witam. Dzisiaj chciałem nagrać koncert na płytę 870 MB (CD-r 99 minut) (nie mam nagrywarki DVD, tylko zwykłą CD). Koncert ma 730 MB. Gdy wsadziłem płytę, chciałem nagrać, wyskoczyła mi wiadomość że koncert ma 730 MB, a płyta jedynie 702 MB :blink: . Przeczytałem coś w internecie, i ustawiłem w Nero na tryb Disc-At-Once czy coś takiego. Płytę nagrała, również wyskoczył ten komunikat, ale można było przejść normalnie do nagrywania. Płyta się nagrała i działa, ale nie wiem czy dobrze ją nagrałem. Mogła się zniszczyć jakość video ?? skoro program mówił że płyta ma 702 MB a na prawdę miała 870 ??. To mam jakoś ustawić inaczej ?? Proszę o jakieś wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 ... nigdy nie słyszałeś słowa "overburning"? -> google, instrukcja do nero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilFan Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 przepalanie płyty ??. To mam to włączone ,,Włącz przepalanie CD w trybie Disc-At-Once. Absolutna maks. wielkość wydłużenia 99 minut. I mimo tego nawet jak wezmę ten tryb Disc At Once wyskakuje, że płyta ma 702 MB (a ma 870) a film 730 MB. No ale wtedy klika się OK i już nagrywa. Mam nadzieje że nie psuje to jakości nagrania. Jest też przepalanie overburing DVD, no ale nagrywarki dvd nie mam, więc mam to wyłączone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 (edytowane) No to wsio oki - ostrzeżenie nero można olać. Konsekwecje takiej metody nagrywania mogą być różne, ale problemy występują praktycznie tylko na starszym sprzęcie - nie da się obejrzeć filmu do końca ;) .edit: jakość tu nie ma nic do rzeczy ;) Edytowane 23 Grudnia 2008 przez tomazzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...