Skocz do zawartości
KamilFan

Nagrywanie Na Płytę 870 Mb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dzisiaj chciałem nagrać koncert na płytę 870 MB (CD-r 99 minut) (nie mam nagrywarki DVD, tylko zwykłą CD). Koncert ma 730 MB. Gdy wsadziłem płytę, chciałem nagrać, wyskoczyła mi wiadomość że koncert ma 730 MB, a płyta jedynie 702 MB :blink: . Przeczytałem coś w internecie, i ustawiłem w Nero na tryb Disc-At-Once czy coś takiego. Płytę nagrała, również wyskoczył ten komunikat, ale można było przejść normalnie do nagrywania. Płyta się nagrała i działa, ale nie wiem czy dobrze ją nagrałem. Mogła się zniszczyć jakość video ?? skoro program mówił że płyta ma 702 MB a na prawdę miała 870 ??. To mam jakoś ustawić inaczej ?? Proszę o jakieś wskazówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepalanie płyty ??. To mam to włączone ,,Włącz przepalanie CD w trybie Disc-At-Once. Absolutna maks. wielkość wydłużenia 99 minut.

I mimo tego nawet jak wezmę ten tryb Disc At Once wyskakuje, że płyta ma 702 MB (a ma 870) a film 730 MB. No ale wtedy klika się OK i już nagrywa.

Mam nadzieje że nie psuje to jakości nagrania.

Jest też przepalanie overburing DVD, no ale nagrywarki dvd nie mam, więc mam to wyłączone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

No to wsio oki - ostrzeżenie nero można olać. Konsekwecje takiej metody nagrywania mogą być różne, ale problemy występują praktycznie tylko na starszym sprzęcie - nie da się obejrzeć filmu do końca ;)

.edit: jakość tu nie ma nic do rzeczy ;)

Edytowane przez tomazzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi