Skocz do zawartości
MarkPL

U mnie działa mnozik powyzej 12,5 bez zadnych przeróbek

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tez moge dac FSB 200 i ponad 200...

Ale chodziło mi o tes mnoznika powyzej 12,5 a nie o osiągi...

A po co kupujesz plyte, jak nie po to zeby wyczesac maxymalne osiagi ? 8O

Tylko to sie liczy i stabilnosc, zaraz po osiagach :P

A na koniec temperaturka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a niby czemu nie ?

u mnie najwieksza wydajnosc na moich w sumie dosyc slabych elixirach mam przy konfigu jak w podpisie pamieci chodza asynchronicznie na 175 z prockiem na 220 a synchronicznie na 185 proc/mem , i asynchronicznie jest o wiele wydajniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

No coz...   

Jak sie ma dobra plyte glowna to u mnie bez problemu działa 1700 XP na parametrach: 15x133 MHz = 2000 MHz = 2400 XP ( czyli 15x mnoznik )  :)

pusc go na 200x13 i zrob screena z wcpuid wtedy uwierze, a jak nie to chociaz 180 FSB

A jak już zrobisz screena z wcpuid to zapodaj na 12 godzin Prime95 i pochwal się ile godzin ci pochodził, bo reed mówił o stabilności. A co z tego że wyświetli w cpuid że jest np 13*220 jak zaraz się w Prime skrzaczy, a bądx co bądź jest to jednak program przyjmowalny jako wymiernik stabilności - swoisty symulator ~100% obciążenia proca tak jak np. w grach. Bo po co używać proca 2860MHz do oglądania screenów z wcpuid czy Motherboard Monitor bądź do pisania w Wordzie? Inaczej podniecanie się takim kręceniem można sobie o kant d...y potłuc, czy bardzo się mylę :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt się nie czepia, tylko wciąż topiki o różnych nazwach w których chodzi o to samo: Mam Abita NF7 - ale fajna płyta - i ma fajne dodatki np. SerilelATA - i jeszcze ten fajowy kolor - i ten wentylatorek taki cool, bla bla bla. Tak naprawdę ten temat nic nie wniósł, poza bezsprzeczą możliwością dowolnej regulacji mnożnikiem oraz faktem że Abit może konkurować z Epoxem - to sprawa preferencji usera, a wybór płyty to kwestia gustu bądź jego braku :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt się nie czepia, tylko wciąż topiki o różnych nazwach w których chodzi o to samo: Mam Abita NF7 - ale fajna płyta - i ma fajne dodatki np. SerilelATA - i jeszcze ten fajowy kolor - i ten wentylatorek taki cool, bla bla bla. Tak naprawdę ten temat nic nie wniósł, poza bezsprzeczą możliwością dowolnej regulacji mnożnikiem oraz faktem że Abit może konkurować z Epoxem - to sprawa preferencji usera, a wybór płyty to kwestia gustu bądź jego braku :wink:

o jejku ,no co ty

a pomyslales o innych ludziach (tych gorszych ludziach ,ktorzy nie maja 8rda) gdy co drugi watek na boardzie byl o 8rda/+

tak cie to boli ze Abit jest lepszy od Epoxa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o jejku ,no co ty

a pomyslales o innych ludziach (tych gorszych ludziach ,ktorzy nie maja 8rda) gdy co drugi watek na boardzie byl o 8rda/+

tak cie to boli ze Abit jest lepszy od Epoxa :P

Przepraszam wszystkich cyt.:"gorszych ludzi", którzy nie mają Epoxa 8RDA+! Nie napisałem że Abit jest lepszy od Epoxa ani Epox od Abita - czytaj dokładnie posty - a jeżeli jest - wcale się tym nie martwię i wcale mnie to nie boli. Każdy ma prawo się wypowiadać - w końcu jest demokracja. Nie twierdzę też że 8RDA+ jest jedynym słusznym MOBO do podkręcania, a to że co drugi wątek na boardzie dot. overclockingu był i jest o 8RDA+ to chyba o czymś świadczy KGB, nieprawdaż?

P.S. Mam nadzieję że nie jesteś z tego KGB - chcę jeszcze trochę pożyć - mój proc ma jeszcze tyle do zrobienia (choćby i na Abicie 8O )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit jest lepszy od Epoxa - to moje zdanie :-P

moze to kwestia przyzwyczajenia sie do SM III,ale kazdy ma swoje zdanie

a to ze duzo jest watkow o 8rda to zeczywiscie o czyms swiadczy,o tym ze kaszania sie ludziom

odnoislem wrazenie,ze boli cie ze teraz temat nf7 zastapil 8rda,a ty masz Epoxa

ale jak nie to sory (chociaz nikt nie narzekal na zalew tematow o 8rda,wiec i ty nie narzekales,a na nf7 narzekasz,a wiec ...)

dobra mniejsza z tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to ze duzo jest watkow o 8rda to zeczywiscie o czyms swiadczy,o tym ze kaszania sie ludziom

ale jak nie to sory (chociaz nikt nie narzekal na zalew tematow o 8rda,wiec i ty nie narzekales,a na nf7 narzekasz,a wiec ...)

dobra mniejsza z tym

Równie dobrze można napisać że Opel zastąpił Forda, to raz, a dwa - nie mam nic przeciwko użytkownikom innego sprzętu, ani nie narzekam, tylko powtórzę - dokładnie czytaj posty - nie napisałem: znowu ten Abit, do d..y z nim, ani Epox rulezzz. Napisałem tylko żeby zawartość tematów wnosiła coś do dyskusji - coś czym można by się podzielić - a nie zakładać tematu, ażeby napisać: a moje MOBO samo odblokowuje mnożnik tralalala! Równie dobrze mógłbym założyć topic: A moje MOBO ładnie się świeci o 12 w południe albo Mój Boże, na pewno jutro już będą lepsze MOBO, no i co ja teraz zrobię?

Źle zrozumiałeś moje intencje, a poza tym jesteś jak dziecko - najlepiej założyć dwa obozy Abit i Epox - i obrzucać się śnieżkami - ale byłaby bajer zabawa. Ale nie wierzę ażeby zaawansowany uczestnik forum, poważny człowiek, overclocker z zamiłowania taki jak ty mógłby przystać na coś takiego ?!?.

I już tak na koniec - bez sensu są takie rozważania - może i NF7 jest lepszy od 8RDA+ - nawet się nad ty nie zastanawiałem, bo i po co? Grunt to nabywać doświadczenie, uczyć się, pytać i dawać rady - taki jest chyba cel tego forum - każdy na sprzęcie na jaki go stać. Dlatego też kończę ten niezrozumiały dla mnie wątek ataku na Epoxa nie wchodząc w konflikty z uczestnikami. Thank You for You Cooperation KGB. PAX! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam abitka NF7 i mialem wewrsje 1.2 a teraz mam 2.0 - w wersji 1.2 faktcznie bylo kiepskawo z duzym FBS (bez modu vdd) i sprzydawaly sie co niektorym wysokie mnozniki w wersji 2.0 nie ma takich problemow

nie mam tylko mnoznika 19 ale juz 20 21 i 22 sa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra mniejsza z tym

Równie dobrze można napisać że Opel zastąpił Forda, to raz, a dwa - nie mam nic przeciwko użytkownikom innego sprzętu, ani nie narzekam, tylko powtórzę - dokładnie czytaj posty - nie napisałem: znowu ten Abit, do d..y z nim, ani Epox rulezzz. Napisałem tylko żeby zawartość tematów wnosiła coś do dyskusji - coś czym można by się podzielić - a nie zakładać tematu, ażeby napisać: a moje MOBO samo odblokowuje mnożnik tralalala! Równie dobrze mógłbym założyć topic: A moje MOBO ładnie się świeci o 12 w południe albo Mój Boże, na pewno jutro już będą lepsze MOBO, no i co ja teraz zrobię?

Źle zrozumiałeś moje intencje, a poza tym jesteś jak dziecko - najlepiej założyć dwa obozy Abit i Epox - i obrzucać się śnieżkami - ale byłaby bajer zabawa. Ale nie wierzę ażeby zaawansowany uczestnik forum, poważny człowiek, overclocker z zamiłowania taki jak ty mógłby przystać na coś takiego ?!?.

I już tak na koniec - bez sensu są takie rozważania - może i NF7 jest lepszy od 8RDA+ - nawet się nad ty nie zastanawiałem, bo i po co? Grunt to nabywać doświadczenie, uczyć się, pytać i dawać rady - taki jest chyba cel tego forum - każdy na sprzęcie na jaki go stać. Dlatego też kończę ten niezrozumiały dla mnie wątek ataku na Epoxa nie wchodząc w konflikty z uczestnikami. Thank You for You Cooperation KGB. PAX! 8)

to ja na zakonczenie tylko - juz nie ma sniegu :P

jak se wyobrazasz wojne miedzy Epoxem i Abitem ,przeciez ja bym oberwal z dwoch stron,tak zle mi zyczysz 8O

Pokoj overclokerom wszystkich masci i plyt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...