Zweglacz Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 (edytowane) Kumpel posiada takie rzeczy jak w temacie wczoraj zachciało mu się mały upraged RAM'u załatwił jakieś noname 256 ddr dimm (jednostronne) i poprosił mnie żebym to założył mówiłem że jak ramy nie wiadomo z skąd jakiej firmy to lepiej nie zakładać, no ale się uparł włożyłem wszytko tak jak należy i lipa wiatraki włączają sie na sekundę możne dwie i gasną po czym w ogóle nie łapie dopiero po jakiś 5 min znów odpala się na sekundę i lipa co mogło się stać czy to już koniec tego wysłużonego sprzętu ? Zasilacz sprawdzony na innym to samo, ramy nie mamy jak sprawdzi nikt w okolicy już takich nie posiada a na jednej kości tej starej 512(dwustronna) to samo, bios resetowany przez wyjecie baterii co jeszcze można sprawdzi procka wyjąłem i zmieniłem pastę, kondensatory też są raczej dobre żaden nie ma wypukłości a chip pod tym żółtym radiatorem dość znacznie się nagrzewa jak przez 4 minuty cały czas wciska się przycisk uruchomienia. Edytowane 23 Grudnia 2008 przez Zweglacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Wygląda na to, że płytę szlag trafił. Wyjmij baterie i na kilka min. odepnij przewód od zasilłki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zweglacz Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Chyba tak no nic będzie musiał kupić jakiegoś PC za 60zl Baterie jak pisałem wyjmowałem :) a PC łapie właśnie albo po 5 minutach albo jak sie podepnie i odepnie kable tak było przynajmniej wczoraj a dzisiaj to już chyba załatwiliśmy na amen tą płytę wczoraj się jeszcze na sekundę odpalała i świeciła się dioda koło slotów RAM dzisiaj żadnych oznak życia no nic dla płyty to chyba koniec teraz przydało by się sprawdzi co ze sobą zabrała :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...