Qrchak Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Można też tak spróbować :wink: ale potrzebny jest palnik. Właśnie kilka dni temu zacząłem coś podobnego, muszę jeszcze rozwiązać kilka problemów, ale myślę że za jakiś czas też coś pokażę. Edytowane 2 Stycznia 2009 przez Qrchak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Można też tak spróbować :wink: ale potrzebny jest palnik. Właśnie kilka dni temu zacząłem coś podobnego, muszę jeszcze rozwiązać kilka problemów, ale myślę że za jakiś czas też coś pokażę. Złe rozwiązanie to nie jest, ale aluminium ma paskudna cechę. Po podgrzaniu zewnętrznej warstwy (tlenki Al- topią się przy okolo 2800*C) rdzeń materiału już płynie (Ttopnienia okolo 550-600*C), blacha może stracic kształt z racji bardzo małej swojej grubości. Lepszy byłyby połączenia klejone skręcane. PS zobaczcie na konstrukcje aluminiowych i stalowych budek - sa skręcane, klejone i nitowane a nie spawane :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 moja najprawdopodobniej będzie od środka przykręcona a zewnętrzny kątownik przyklejony na klej montażowy Patexa ;) Nitom mówimy nie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 moja najprawdopodobniej będzie od środka przykręcona a zewnętrzny kątownik przyklejony na klej montażowy Patexa ;) Nitom mówimy nie :D Lepszy był by raczej jakiś klej dwuskładnikowy na bazie żywicy. Czemu nitom mówimy nie ?? Wyglądają lepiej niż śruby do kompa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 (edytowane) Tak tylko nitów nie odkręcisz icon_wink2.gif front jedynie będzie przyklejony reszta śrubki btw dzisiaj przymierze gwiazdki[torxy czy jak je tam nazywają] z seagate icon_biggrin3.gif edyt buda jak na razie ukończona nawet na allekompa się załapałem o dziwo nie żebym wielce coś kombinował w środku ale po prostu czasu zbytnio nie było ogólnie co i jak: - modecom dostał dodatkowe radiatory i jest owiewany tylko przez połowę 14 cm wentyla z boku budy - wentyl 8cm wylecial i w miejsce niego siatkowaty grill a do niego przykręcone pfc - kątowniki docięte - front jednak na śrubki - zawsze łatwiej będzie coś w kompie grzebać [ planuje wsadzić moje g31- co z tego wyjdzie nie wiem] - diody w wentylu podpięte są do mobasa od pinów power led :D - chłodzenie cepa straciło wentyla [ titan ~5k rpm] - górna pokrywa z aluminium 1,4mm - dysk na koszyku - nóżki to szczotkowane aluminium z recyklingu - puszki po dezodorancie tanie i pasuje do całości ,w środku zalane silikonem nakrętki od napoju bodajże nestea czy jakoś tak :P ogólnie to dysponuje fotkami tylko tymi co dawałem na allekompa czyli kiepskimi robionymi przy sztucznym świetle i dość dziwnymi :huh: Edytowane 2 Lutego 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Jak byś dał podświetlenie spodu budy to by jeszcze lepiej wyglądało. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Na publikę allekompa pewnie tak ale nie dla mnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Na publikę allekompa pewnie tak ale nie dla mnie :PWiadome kwestia przyzwyczajeń i i upodobani ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Było by nieźle, gdyby nie te śruby ;) Pokazał byś jeszcze to co najciekawsze, czyli bebechy. Muszę się za swoją kostkę zabrać, ba ostatnio ślamazarnie mi to idzie :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 (edytowane) Jak będę miał jakieś wolne do południa to na pewno zrobię bo foty w sztucznym świetle ssą pauke btw śruby zmienię na imbusy jak sklep mi otworzą gdzie będę sprzedawał :D btw2 z tym oświetleniem to nie zbyt jak by miało to świecić w nocy ;p Edytowane 2 Lutego 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 powiedz mi panie ile kosztowało Cię aluminium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) Kosztowało mnie panie pójście do piwnicy ~15 kroków otwarcie kłódek [2!] specjalnymi kluczykami, spojrzenie i stwierdzenie : "o aluminium!" z powrotem na górę 15 kroków :[kur... aż na parterze mieszkam ;D] i spytanie się ojca czy będzie potrzebował i czy mogę użyć ;). Blachy miały wymiary ~40 x 100cm czyli odpad był mały Edytowane 3 Lutego 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 a co jak by powiedział ze nie :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 w takim razie poproszę o adres, kluczyki od piwnicy zostaw pod wycieraczką :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 a co jak by powiedział ze nie laugh.gif To by był pajonk ;D w takim razie poproszę o adres, kluczyki od piwnicy zostaw pod wycieraczką icon_lol.gif Nie ma takiej opcji :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...