Radek88 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Witam. Muszę sprawić sobie nowy zasilacz, który musi mieć: - wspomaganie dla P4 - wejście do płyty głównej 20pin (może być +4, ale nie musi) - 120mm wentylator no i ogólnie ma pociagnąć ten zestaw: Asus P4S8X-X Celeron 2.4 GHz Northwood 3x 128 DDR 133 Mhz Geforce FX 128mb 64bit HDD, FDD, DVD-RW Myślałem nad: -Delta DPS-350 PB-2C ~53zł >>KLIK<< ( -Fortron 350W FSP350-60MDN ~47zł >>KLIK<< Na google oba zasilacze cieszą się wielką popularnością, aż taką, że ciężko je dostać w stanie NOWYM, jednak myślę że używanym też się zadowole... Który z nich byłby najlepszym rozwiązaniem? Zależy mi na ciszy, ew. myślałem nad kupnem wentylatora 120mm 1100 obr./min. Silentium PC Zephyr, lub jak się zmieści to wentylator Silentium PC Zephyr 140mm 800 obr./min (trochę się boje ze sobie nie da rady). Pozdrawiam i życzę wesołych świąt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Weź raczej "nowy" zasilacz. W cudzysłowie bo to są tzw leżaki magazynowe - zasilacze kilku letnie, nigdy nie pracujące. Możesz też brać pod uwagę Delta DSP300MB-B. Ta delta nie posiada jednak wentylatora 12cm a 8cm. Jest jednak cicha i chłodna na konfiguracji A64 2000MHz + GF6600. Z używek to możesz zapolować na Chieftec GPS-450AA (lub wersję 400W). Można czasami dorwać za grosze a ma spore możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 generalnie lezak bylby ok gdyby nie to ze kondensatory elektrolityczne tez lezec odlogiem nie lubia za dlugo.... szukaj nowych albo odpowiednika w modecom 2.0 - to fortron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek88 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Wemę raczej tego Fortrona, ale teraz sprawa druga: co do tego wentylatora 140mm... Czy on sobie poradzi z Fortronem? Na google nie znalazłem, żeby ktoś robił coś podobnego, to mnie trochę zniechęca do pomysłu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...