Skocz do zawartości
Radek88

Który Z Tych Zasilaczy Najlepiej?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Muszę sprawić sobie nowy zasilacz, który musi mieć:

- wspomaganie dla P4

- wejście do płyty głównej 20pin (może być +4, ale nie musi)

- 120mm wentylator

no i ogólnie ma pociagnąć ten zestaw:

Asus P4S8X-X

Celeron 2.4 GHz Northwood

3x 128 DDR 133 Mhz

Geforce FX 128mb 64bit

HDD, FDD, DVD-RW

Myślałem nad:

-Delta DPS-350 PB-2C ~53zł >>KLIK<< (

-Fortron 350W FSP350-60MDN ~47zł >>KLIK<<

Na google oba zasilacze cieszą się wielką popularnością, aż taką, że ciężko je dostać w stanie NOWYM, jednak myślę że używanym też się zadowole...

Który z nich byłby najlepszym rozwiązaniem? Zależy mi na ciszy, ew. myślałem nad kupnem wentylatora 120mm 1100 obr./min. Silentium PC Zephyr, lub jak się zmieści to wentylator Silentium PC Zephyr 140mm 800 obr./min (trochę się boje ze sobie nie da rady).

Pozdrawiam i życzę wesołych świąt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź raczej "nowy" zasilacz. W cudzysłowie bo to są tzw leżaki magazynowe - zasilacze kilku letnie, nigdy nie pracujące. Możesz też brać pod uwagę Delta DSP300MB-B. Ta delta nie posiada jednak wentylatora 12cm a 8cm. Jest jednak cicha i chłodna na konfiguracji A64 2000MHz + GF6600.

Z używek to możesz zapolować na Chieftec GPS-450AA (lub wersję 400W). Można czasami dorwać za grosze a ma spore możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi