Skocz do zawartości
SlaveBlade

Music LED's project

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie co do wykonania projektu music LED's (pewnie wyda sie banalne... :evil: ) mam zamiar umieścić w boku budy 20 LED'ów które pokazywały by beat aktualne muzy... mam na myśli nie miganie w rytm mzyki tylko pion z ledów podnoszący się i opadające światło w rytm muzy... jak to zrobić bo pomysł wydaje mi się zacny chodzi tylko o naświetlenie tego tematu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy zwykly miernik poziomu sygnalu audio , mozna taka zabawke kupic w kazdym sklepie elektronicznym ( zestaw do samodzilnego montarzu ) koszt musle ze nei wiecej jak 20 zl , i wydaje mi sie ze temat byl poruszany na www.moded-kompz.net.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy zwykly miernik poziomu sygnalu audio , mozna taka zabawke kupic w kazdym sklepie elektronicznym ( zestaw do samodzilnego montarzu ) koszt musle ze nei wiecej jak 20 zl , i wydaje mi sie ze temat byl poruszany na www.moded-kompz.net.

thx... eee... "miernik poziomu audio" to fachowa nazwa czy swojska...

bo niew wiem czy pytac o to czy o coś innego... (nie chce sie zbłaźnić bo facet w elektroniku ma o mmnie dobrą opinię... :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zaczynam kombinowac z analizatorem widma akustycznego na przednim panelu wraz z sterowaniem karta muzyczna (sb live posiada taka mozliwosc) a to wszystko bedzie na atmelku i wyswietlaczu graficznym z podswietlaniem

prace dopiero zaczynam - ale jak skoncze to obiecuje foty na forum :D

a to o czym mowicie to jest wskaznik wysterowania :D - fachowa nazwa

pozdro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam taki plugin do Winampa: DiscoLitez. Wyglada tak:

Dołączona grafika Niby zwykle okienko, ale najciekawsze jest to ze mozna dowolnie konfigurowac te kolorowe kwadraciki :D. A jeszcze lepsze jest to ze ten plugin uzywa portu drukarki i mozna sobie zrobic proste urzadzonko do wyswietlania na 32 ledach tych wlasnie kwadracikow. Opis jak to zrobic widzialem na ktorejs polskiej stronie dla milosnikow elektroniki(nie wiem ktorej, bo mi linki powcinalo po formacie; mozliwe ze elektroda.pl).

Przy odrobinie wprawy mozna sie pokusic o zrobienie jakiegos sterownika do swiatel na dyskoteki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heheh i tak wlasnie napisalem :mrgreen:. Stamtad sie dowiedzialem ze to obsluguje porty. Wczesniej sie tylko bawilem ustawianiem kolorkow bo o portach niewielkie mialem pojecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.nordelektronik.com.pl polecam. BTW fajnego masz kolesia w ikonce - Slipknot :?: czy mi się zdaje.

nie zdaje co się :P dzisiaj dostalem maila od Paula Graya ze SlipKnoTa...

A słyszałeś że w sierpniu nowa płyta :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.nordelektronik.com.pl polecam. BTW fajnego masz kolesia w ikonce - Slipknot :?: czy mi się zdaje.

nie zdaje co się :P dzisiaj dostalem maila od Paula Graya ze SlipKnoTa...

A słyszałeś że w sierpniu nowa płyta :?:

nie..... ale spoko..... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi