Skocz do zawartości
Gość piotrAthlonXp

Jak Podkrecic Pentium 4 W Biosie?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość piotrAthlonXp

plyta asus ale jaka dokładnie to nie wiem, ramu 1,5 gh kingston

wlasnie probowalem fsb zmienic ale nie moge tej opcji wybrac. mnoznik mam ustawiony x14 i tez nie moge zmienic, jestem zielony w temacie wiec piszecie jasniej :rolleyes: moge zamiescic zdjecia biosu na zyczenie <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&amp...amp;CPUZ+1.44.2

Bezpłatny program do szczegółowej identyfikacji zainstalowanego w komputerze modelu procesora, płyty głównej, chipsetu oraz pamięci. CPU-Z wyświetla informacje o modelu i nazwie procesora (wraz z nazwą kodową), rodzaju złącza, technologii wykonania, napięciu, wewnętrznej i zewnętrznej prędkości taktowania, mnożniku, wsparciu dla instrukcji multimedialnych, a także o dokładne dane na temat pamięci podręcznej cache. Ponadto program udostępnia równie szczegółowe informacje o płycie głównej (producent, model, wersja, model i data BIOSu, chipset, sensory itp.) i zainstalowanej pamięci (wielkość, szybkość, nazwa producenta, numer seryjny, data produkcji itp.). Wspierane są praktycznie wszystkie modele procesorów i chipsetów, będących na rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość piotrAthlonXp

Zakładka Mainboard.

Zwiększ FSB o około 70 MHz, ściągnij program Orthos i przetestuj wydajność. (Do biosu umiesz wchodzić?)

umiem wchodzic, podkrecalem juz mojego athlona ale teraz jestem na innym kompie i tu nie idzie zmienic fsb,

plyta

post-166571-1230217551_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Greenfoxy5

Nie radze podkręcać, wydaję mi się że już został podkręcony, mój z 2.4 GHz na 3.0 Ghz osiąga temperaturę do 60 stopni, zazwyczaj 49.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi