Skocz do zawartości
hyper_2002

Jak Nagrać Plik Powyżej 9gb Na Kilku Płytach ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Mam takie pytanie, zna ktoś może jakiś soft, który podzieli mi plik *iso na np. dwie części żebym później mógł nagrać go na np. dwóch płytach DVD 4.7 ?? :/

(pomijając wypakowanie iso i podzielenie rar-em)

Edytowane przez hyper_2002

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! Mam takie pytanie, zna ktoś może jakiś soft, który podzieli mi plik *iso na np. dwie części żebym później mógł nagrać go na np. dwóch płytach DVD 4.7 ?? :/

Nie musisz wypakowywac iso , zeby go podzielic dowolnym softem do kompresji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy co chcesz zrobić .

Jak chcesz przenieść ten obraz gdzie indziej , a tam go scalić i zainstalować/nagrać to podzielisz go np. WinRar-em , opcja bez kompresji i podział na archiwa po 4,3GB - 4,5 GB ( na DVD więcej jak 4 500 mb nie wejdzie ) .

Potem nagrać przygotowane tak archiwa .

Opisany wyżej sposób nie sprawdzi się w przypadku jeżeli chcesz nagrać ten obraz na płytkę i z niej instalować program/grę .

Tutaj najprościej nagrać to na DVD DL , dzielenie instalki tak aby działała na kilku płytach to kupa roboty .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to są dane czy video

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam aplikacje (gra) około 4GB i chce nagrać ją jako płytę startową z logo pokazującym się płyty w DVD romie. W programie Nero, jest taka opcja nagrywania płyt startowych, tylko jest mały problem! Przy przenoszeniu plików do nagrania, wyskakuje info, że jeden plik przekracza 1gb rozmiaru i należy użyć nagrywania wykorzystując system UDF ale ten dział nagrywania, nie oferuje nagrania jako płyty startowej oraz nie posiada opcji dodania ikony widoku płyty w DVD romie. Czy istnieje jakiś inny program który sobie z tym poradzi, zachowując wszystkie moje oczekiwania.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba Ci się pomyliła płyta startowa(bootable) z płytą ze zwykłym autorunem.

Być morze, Próbuje nagrać ją w Nero Burnirg ROM w opcji DVD-ROM(start.) a musze użyć DVD-ROM(UDF) tylko ta opcja nie oferuje tego co poprzednia. Jest jakiś sposób aby nagrać w końcu te pliki na płytę tak, aby po włożeniu płyty do napędu automatycznie ukazał się instalator aplikacji oraz ikona płyty w widoku stacji dysków DVD .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak Ci się pomyliło, nie nagrywaj w opcji DVD-ROM (startowy) bo to tylko sie przydaje jak chcesz jakiś program wystartować w dosie, np ghost czy coś tam innego, nagraj w systemie plików UDF, tak nagrana płytka jeżeli ma oczywiście autorun, a raczej ma jak to jest gra, powinna po nagraniu i wlożeniu jej spowrotem do napędu uruchomić się z ekranem np: do instalacji gry!

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi