hyper_2002 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 (edytowane) Witam ! Mam takie pytanie, zna ktoś może jakiś soft, który podzieli mi plik *iso na np. dwie części żebym później mógł nagrać go na np. dwóch płytach DVD 4.7 ?? :/ (pomijając wypakowanie iso i podzielenie rar-em) Edytowane 25 Grudnia 2008 przez hyper_2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Total commander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Witam ! Mam takie pytanie, zna ktoś może jakiś soft, który podzieli mi plik *iso na np. dwie części żebym później mógł nagrać go na np. dwóch płytach DVD 4.7 ?? :/ (pomijając wypakowanie iso i podzielenie rar-em) Nie musisz wypakowywac iso , zeby go podzielic dowolnym softem do kompresji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zależy co chcesz zrobić . Jak chcesz przenieść ten obraz gdzie indziej , a tam go scalić i zainstalować/nagrać to podzielisz go np. WinRar-em , opcja bez kompresji i podział na archiwa po 4,3GB - 4,5 GB ( na DVD więcej jak 4 500 mb nie wejdzie ) . Potem nagrać przygotowane tak archiwa . Opisany wyżej sposób nie sprawdzi się w przypadku jeżeli chcesz nagrać ten obraz na płytkę i z niej instalować program/grę . Tutaj najprościej nagrać to na DVD DL , dzielenie instalki tak aby działała na kilku płytach to kupa roboty . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Witam ! Mam takie pytanie, zna ktoś może jakiś soft, który podzieli mi plik *iso na np. dwie części żebym później mógł nagrać go na np. dwóch płytach DVD 4.7 ?? :/ (pomijając wypakowanie iso i podzielenie rar-em) to są dane czy video Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zingo Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Posiadam aplikacje (gra) około 4GB i chce nagrać ją jako płytę startową z logo pokazującym się płyty w DVD romie. W programie Nero, jest taka opcja nagrywania płyt startowych, tylko jest mały problem! Przy przenoszeniu plików do nagrania, wyskakuje info, że jeden plik przekracza 1gb rozmiaru i należy użyć nagrywania wykorzystując system UDF ale ten dział nagrywania, nie oferuje nagrania jako płyty startowej oraz nie posiada opcji dodania ikony widoku płyty w DVD romie. Czy istnieje jakiś inny program który sobie z tym poradzi, zachowując wszystkie moje oczekiwania. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Chyba Ci się pomyliła płyta startowa(bootable) z płytą ze zwykłym autorunem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zingo Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Chyba Ci się pomyliła płyta startowa(bootable) z płytą ze zwykłym autorunem. Być morze, Próbuje nagrać ją w Nero Burnirg ROM w opcji DVD-ROM(start.) a musze użyć DVD-ROM(UDF) tylko ta opcja nie oferuje tego co poprzednia. Jest jakiś sposób aby nagrać w końcu te pliki na płytę tak, aby po włożeniu płyty do napędu automatycznie ukazał się instalator aplikacji oraz ikona płyty w widoku stacji dysków DVD . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Jednak Ci się pomyliło, nie nagrywaj w opcji DVD-ROM (startowy) bo to tylko sie przydaje jak chcesz jakiś program wystartować w dosie, np ghost czy coś tam innego, nagraj w systemie plików UDF, tak nagrana płytka jeżeli ma oczywiście autorun, a raczej ma jak to jest gra, powinna po nagraniu i wlożeniu jej spowrotem do napędu uruchomić się z ekranem np: do instalacji gry! Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zingo Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Wielkie dzięki za rade, uzyskałem to co chciałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...