Driver44 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 (edytowane) Witam - mam zamiar kupić komputer i zastanawiam się nad takim rozwiązaniem : Procesor i7 9200 płyta główna Gigabyte GA-EX58 twardy dysk Segate Barracuda 750 gb 32Mb cache RAM Kingston 2gb DDR3 1333Mhz zasilacz Tagan 600W grafika Radeon 4870 1 GB Proszę o opinie czy jest to trafna konfiguracja czy można by było coś zmienić. Edytowane 25 Grudnia 2008 przez Driver44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Za dużo zer powpisywałeś do tego... Jeżeli komputer ma służyć od gier, to raczej wybrałbym E3110, do tego Asus P5Q-E, 4870X2, 4GB Apogee, Enermax Modu 625W. Wtedy zestaw z i7 się chowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorex2 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 IMO w dniu dzisiejszym kupowanie i7 mija się z celem. Zajrzyj tu : http://forum.purepc.pl/kupic-f59/Zestawy-K...8r-t247005.html , może z tych zestawów coś sobie wybierzesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver44 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 IMO w dniu dzisiejszym kupowanie i7 mija się z celem. Zajrzyj tu : http://forum.purepc.pl/kupic-f59/Zestawy-K...8r-t247005.html , może z tych zestawów coś sobie wybierzesz. Dziękuje za podpowiedzi. Muszę jednak odnieść się do stwierdzenia że kupno i7 na dzień dzisiejszy mija się z celem - komputer ( w różnych konfiguracjach ) posiadam już od około 20 lat i z doświadczenia wiem że to co nowe i dobre musi niestety kosztować - wiem także ze po pewnym czasie ceny danego produktu spadają ale wchodzą nowe produkty - lepsze i droższe - i koło się zamyka. Dlatego nie mogę pojąć dlaczego zakup tego procesora mija się z celem - kupie go np. za rok w niższej cenie ale przecież nie będę kupował wersji przejściowej komputera po to żeby czekać na zniżkę ceny. Mogę nie kupić nic i czekać na spadek ceny ale nie będę miał w tym czasie komputera w ogóle. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AeroMikie Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Osobiście bym poczekał z zakupem do wakacji. Też stosowałem podobną filozofię dokonywania zakupów, jednak przekonałem się do markowych produktów z "niższej półki". Zmiany na rynku komputerowym są na tyle intensywne że praktycznie komputer należy wymienić regularnie co dwa maksymalnie trzy lata. Najnowszy sprzęt = najnowsze problemy... a przy częstotliwości zmian ilość błędów w oprogramowaniu jest spora. Myślę że tak naprawdę sprzęt dla użytkownika który ceni sobie stabilność wart jest zakupu po roku od premiery... wtedy to usuną wszystkie "bugi" zaktualizują BIOSy. Jeśli masz 2 rdzeniówkę poczekaj i definitywnie "macierz 0" , cztery rdzenie z jednym dyskiem to jak maluch na "17" ... można ale jaki jest cel tego ćwiczenia ? Ja z komputerem czekam do Windows 7 .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoos Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 tez mysle ze lepiej co 2 lata kupic nowego kompa niz pakowac sie w nowosci i przeplacac. Lepiej roznice w cenie przelac na hd4870x2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver44 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 tez mysle ze lepiej co 2 lata kupic nowego kompa niz pakowac sie w nowosci i przeplacac. Lepiej roznice w cenie przelac na hd4870x2 Chciałbym podziękować wszystkim za uwagi i rady - pomogły mi one w podjęciu ostatecznej decyzji. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...