Skocz do zawartości
Beri11

Acer Travelmate 2410 Laptop - Hasło Bios ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Skacze po stronach w poszukiwaniu uniwersalnego hasła bądź sposobu ominięcia z poziomu DOS'a lub sprzętowo hasła w biosie w laptopie ACER TRAVELMATE 2410. Problem zaczął się gdy HDD odmówił posłuszeństwa i przez nieumiejętne korzystanie z programu do partycji "w locie" uwalony został system operacyjny [XP] :oops: . Chcąc zainstalować system od nowa, w tym celu chciałem wejść do BIOS'u aby ustawic botowanie z CD ... lecz, okazało się, iż owy felerny laptop ma założone hasło dostępu do biosa. W ten sposób zostałem uwalony, mam laptopa bez OS'u. :damage_wall: Szukałem na różnych stronach haseł uniwersalnych lecz nic nie wchodzi [mój bios to "phoenix"], rozkręciłem laptopa z nadzieją odpięcia baterii ale hasło w dalszym ciągu [niby jak?!?] doskwera ... Ktoś potrafi mi pomóc? Czy laptop nadaje sie na śmietnik ? Proszę o szybką pomoc i pozdrawiam.

Edytowane przez Beri11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem tkwi w tym, iż właściciel nie jest w stanie podać hasła bo po prostu go nie zna. Strzelać mogę do woli, posiada laptopa z 2 reki, wiadomo nie jest to nowa konstrukcja. Czy na pewno nie ma sposobu aby zainstalowac jakiś OS?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

> Kontynuuję ciągnięcie za język, konkretnie komu?

Hm, zapytaj moze tutaj: http://remzibi1.republika.pl/ wiecej osob, ktore sie tym zajmuja nie znam ale mozesz poszukac na google, allegro.

> Servis Acera,

Jezeli mozesz udowodnic, ze laptop nie jest kradziony - masz dowod zakupu itd. (zreszta sami i tak sprawdza) to mozesz probowac ale zapewne bedzie to kosztowac duzo wiecej niz u kogos kto sie tym zajmuje. Ale jak sam piszesz "posiada laptopa z 2 reki", wiec nie wiesz czy nie jest kradziony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie udało się! :banana:

Oczywiście bardzo dziękuje i "Kolobos'owi" jak również "Mensir67pl" ^_^ . Dla potomnych podaję który link był owocny - zapodany przez "Mensir67pl". Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam, szczęśliwego nowego roku panowie :ploom: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi