Beri11 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 (edytowane) Witam serdecznie. Skacze po stronach w poszukiwaniu uniwersalnego hasła bądź sposobu ominięcia z poziomu DOS'a lub sprzętowo hasła w biosie w laptopie ACER TRAVELMATE 2410. Problem zaczął się gdy HDD odmówił posłuszeństwa i przez nieumiejętne korzystanie z programu do partycji "w locie" uwalony został system operacyjny [XP] :oops: . Chcąc zainstalować system od nowa, w tym celu chciałem wejść do BIOS'u aby ustawic botowanie z CD ... lecz, okazało się, iż owy felerny laptop ma założone hasło dostępu do biosa. W ten sposób zostałem uwalony, mam laptopa bez OS'u. Szukałem na różnych stronach haseł uniwersalnych lecz nic nie wchodzi [mój bios to "phoenix"], rozkręciłem laptopa z nadzieją odpięcia baterii ale hasło w dalszym ciągu [niby jak?!?] doskwera ... Ktoś potrafi mi pomóc? Czy laptop nadaje sie na śmietnik ? Proszę o szybką pomoc i pozdrawiam. Edytowane 25 Grudnia 2008 przez Beri11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zapytaj wlasciciela laptopa o haslo. Nie ma uniwersalnych, nic tez nie da resetowanie cmosu jezeli haslo jest zapisane w innym miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beri11 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Problem tkwi w tym, iż właściciel nie jest w stanie podać hasła bo po prostu go nie zna. Strzelać mogę do woli, posiada laptopa z 2 reki, wiadomo nie jest to nowa konstrukcja. Czy na pewno nie ma sposobu aby zainstalowac jakiś OS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Jest, zaplacic za usuniecie hasla osobie, ktora sie tym zajmuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beri11 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 (edytowane) Kontynuuję ciągnięcie za język, konkretnie komu? Servis Acera, czy przypadkowy komputerowy na rogu? Prosił bym o bardziej sensowne wypowiedzi ... Edytowane 28 Grudnia 2008 przez Beri11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 tu pytałes http://forum.laptopy.info.pl/viewtopic.php?t=26266 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 > Kontynuuję ciągnięcie za język, konkretnie komu? Hm, zapytaj moze tutaj: http://remzibi1.republika.pl/ wiecej osob, ktore sie tym zajmuja nie znam ale mozesz poszukac na google, allegro. > Servis Acera, Jezeli mozesz udowodnic, ze laptop nie jest kradziony - masz dowod zakupu itd. (zreszta sami i tak sprawdza) to mozesz probowac ale zapewne bedzie to kosztowac duzo wiecej niz u kogos kto sie tym zajmuje. Ale jak sam piszesz "posiada laptopa z 2 reki", wiec nie wiesz czy nie jest kradziony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beri11 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Panowie udało się! :banana: Oczywiście bardzo dziękuje i "Kolobos'owi" jak również "Mensir67pl" ^_^ . Dla potomnych podaję który link był owocny - zapodany przez "Mensir67pl". Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam, szczęśliwego nowego roku panowie :ploom: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...