grzes_tg Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 (edytowane) Witam wszystkich użytkowników. Po pierwsze to nie wiem czy we właściwym miejscu zakładam post ale nigdzie indziej moim zdaniem nie może się on znaleźć <_< :wink: Od ponad pół roku jestem posiadaczem tego lapka (Celeron M550, 1GB RAM, 80GB HDD) - mam na nim zainstalowany oryginalny XP SP3(głównie chodziło mi o ten system dlatego zdecydowałem się na ten model :lol2: ). Praktycznie od paru dni zauważyłem tak jakby lapek ten dostał "muła". Załużmy że dany program lub gra ładowała się w 20s to teraz czas jego zmienił się do ok 1minuty. Często dostawał "laga" w systemie przy wykonywaniu normalnych zadań. Jednym słowem zachowuje się tak jakby stracił moc i siedział w nim Pentium 2 z 128MB RAMu na pokładzie. Wiem że Celek to nie demon szybkości ale chyba to nie jest okey. Zrobiłem pare testów(SISsoft Sandra, paroma z Everst'a, starym CCR). Wyniki wyszły paskudne-porównywałem je ze stacjonarką (komp z podpisu)- połowa wyników tego kompa. Moim zdaniem lapek ten jest znacznie lepszy (bo o wiele nowszy-a postęp techniczny idzie do przodu przecież B-) )a wyniki wyszły złe. Sprawdzałem też pamiątki Memtestem86 lecz to one raczej nie są winowajcą za ten stan rzeczy(0 błędów). Z góry wszystkim dziękuje za wszelkie sugestie B-) Pozdrawiam :rolleyes: Edytowane 25 Grudnia 2008 przez grzes_tg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 1. Za dużo procesów działających w tle. 2. Za wysoka temperatura. 3. Wirus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...