Gość Greenfoxy5 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Nie wiedziałem za bardzo w którym umieścić to temacie, więc mam nadzieję że tu może być. Które pod waszym względem katody najładniej i najjaśniej świecą? Myślę czy kupić Zielone czy Niebieskie, a jakie jest wasze zdanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Revoltec Zielone ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Greenfoxy5 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Nom zielone najjaśniejsze ale dziwnie wyglądają. To wszyscy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Revoltec ma krótkie kable sunbeam ma dłuższe a sharcoony mają wadliwe świetliki [białe centki] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Greenfoxy5 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 (edytowane) Dzięki Arni [Tak mój psiak się wabi :D ] ale gdzie kupić Sunbeam? Jakiś sklep typu allegro Edytowane 26 Grudnia 2008 przez Greenfoxy5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 madtech powinien mieć panie <sapie> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Na madtechu nawet różowe znajedziesz :P ostatnio kupiłem kilka i ładnie świecą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Greenfoxy5 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) Jak działają wielokolorowe? co 1 minute się zmieniają czy jak? Edytowane 27 Grudnia 2008 przez Greenfoxy5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Jak działają wielokolorowe? co 1 minute się zmieniają czy jak? Wielokolorowe działają tak, że cały czas święcą tymi samymi kolorami. Po prostu jedna połowa świeci np. na niebiesko, a druga połowa na np. czerwono. Kolory wcale się nie zmieniają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Greenfoxy5 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Wielokolorowe działają tak, że cały czas święcą tymi samymi kolorami. Po prostu jedna połowa świeci np. na niebiesko, a druga połowa na np. czerwono. Kolory wcale się nie zmieniają. Źle mnie zrozumiałeś widziałem w jednym sklepie katodę wielokolorową niebieski, czerwony, zółty itd. , chyba to się zmienia co 5 minut, nie chodzi mi o katodę która ma w sobię 3 kolory tylko 1 pełny który się zmienia, ale wezmę niebieski revoltec, wcześniej miałem być orginalny i kupiłem zieloną i słaby efekt, sprawdzę niebieską. PS: czemu wczoraj madtech działał a dziś już nie działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 mi tam wszystko działa... P.S. zmień sygnaturkę na regulaminowa bo jak Ci o tym moderator przypomni to się % posypia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Greenfoxy5 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 hehe soorki , chodzi mi oto http://www.sklep.madtech.pl/go/_info/?id=31268 kupić to czy zwykłą katode? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Szczerze, to kup co chcesz. Jeśli chcesz to kup wielokolorową jeśli nie to zwykłą. Ja np. pierwszy raz się z takim czymś spotykam i nie mogę powiedzieć nic na temat awaryjności czy też jakości tego produktu ;) Jeśli kupisz, to powiedz jak się sprawuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob_91 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Powiem tak: Mam katody Revoltec zielone, po przedłużeniu kabla tak, aby jedna sięgała nad klawiaturę są problemy z zapalaniem się do końca(zapalają się do połowy, dopiero po paru minutach po szybkim wyłączeniu i włączeniu zapalają się całe). Kable są krótkie, przeznaczone do montażu w budzie. Pamiętaj, że jak byś chciał przedłużać, to musisz ciągnąć 2 kable w pewnej odległości od siebie na każdą katodę. Kumpel ma z kolei niebieskie, ale po około roku używania jemu też nie zapalają się od razu całe, a nie przedłużał kabli. Zarówno zielone jak i niebieskie świecą bardzo mocno. Czy polecam? Sam pomimo omówionej wcześniej wady jestem zadowolony, jednak gdybym miał jeszcze raz kupować, to poszukałbym czegoś u innych producentów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) hehe soorki , chodzi mi oto http://www.sklep.madtech.pl/go/_info/?id=31268 kupić to czy zwykłą katode? mi to wygląda bardziej na diode rgb włozoną w pręt z plexi a te pęcherzyki powietrza są po to zrby rozproszyć część światła tak mi sie wydaje ale znawcą nie jestem Edytowane 31 Grudnia 2008 przez rafix6814 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Powiem tak: Mam katody Revoltec zielone, po przedłużeniu kabla tak, aby jedna sięgała nad klawiaturę są problemy z zapalaniem się do końca(zapalają się do połowy, dopiero po paru minutach po szybkim wyłączeniu i włączeniu zapalają się całe). Kable są krótkie, przeznaczone do montażu w budzie. Pamiętaj, że jak byś chciał przedłużać, to musisz ciągnąć 2 kable w pewnej odległości od siebie na każdą katodę. Kumpel ma z kolei niebieskie, ale po około roku używania jemu też nie zapalają się od razu całe, a nie przedłużał kabli. Zarówno zielone jak i niebieskie świecą bardzo mocno. Czy polecam? Sam pomimo omówionej wcześniej wady jestem zadowolony, jednak gdybym miał jeszcze raz kupować, to poszukałbym czegoś u innych producentów. przedluzyc mozesz kabel tylko idacy do tego smisznego pudelka. tych wychodzacych na katody nie wolno przedluzac dlatego, ze wlasnie przestaje swiecic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Inwerter to się zwie a kable od katod maja silikonowa izolacje i przecinanie ich jest hmm bezsensowne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Inwerter to się zwie a kable od katod maja silikonowa izolacje i przecinanie ich jest hmm bezsensownewiem, tylko zapomnialem :D kabelek od zasilania idacy do inwertera mozna bardzo fajnie przedluzyc, po prostu odlaczajac go i podlacszajac drugi kabel z takimi samymi wtykami pomiedzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 lub kupić piny po mniej niż grosz sztuka i samemu wybrać długość ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Szukam katod, które nie są zakończone żadnymi mocowaniami, czyli posiadają końcówkę takiej samej średnicy jak resztę katody. Chcę zrobić sobie lampkę z płyt i żeby wpuścić katodę w środek musi nie mieć właśnie tego zakończenia a wiem, że jak je zdejmę to już nie będzie świecić. :) Ewentualnie jakie inne rozwiązania polecacie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 chyba coolermastery maja okrągłe końcówki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Hmm http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=33278 Zakończone są tymi kwadratowymi napletami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 http://allegro.pl/item530500167_katoda_coo..._blue_nowa.html :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Polecam ta katode sam mam i ładnie mi świeci aż mnie to czasami denerwuje jak może taki małe coś rozświetlić cały pokój Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ja mogę polecić katody mało znanej firmy Tuniq, kosztują tyle co revolteci czy sunbeam, a kable mają dosyć długie, można je odłączyć od tego zasilacza małego i co najważniejsze od 2 lat święcą cały czas tak samo :) równo i mocno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Moim problemem jest to iż poszukuje czerwonych katod, ale świecących stosunkowo "ciepłym" odcieniem czerwieni. Wszędzie gdzie nie spojrze są Revoltec 2x30cm , faktem jest że są w przystępnych cenach, nawet na miejscu w moim mieście, lecz z wypowiedzi w internecie wynika iż swiecą bardzo jasno a nawet podchodza pod pomarańcz. Wie ktoś z was jak prezentują się one na tle innych ? linki mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 http://allegro.pl/item530500167_katoda_coo..._blue_nowa.html :] Napisane, że średnica ~1cm, dziura w płycie ma ok. 14mm, ciekawe, czy by się zmieściło. Ale najbardziej by mnie urządzały katody z zakorkowaną końcówką zamiast nasadka.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Moim problemem jest to iż poszukuje czerwonych katod, ale świecących stosunkowo "ciepłym" odcieniem czerwieni. Wszędzie gdzie nie spojrze są Revoltec 2x30cm , faktem jest że są w przystępnych cenach, nawet na miejscu w moim mieście, lecz z wypowiedzi w internecie wynika iż swiecą bardzo jasno a nawet podchodza pod pomarańcz. Wie ktoś z was jak prezentują się one na tle innych ? linki mile widziane.Stan faktyczny lezy gdzies po srodku. Swiecaco jasno, prawda, ale pomarancz to to zdecydowanie nie jest. Czerwony jak czerwony, jezeli bedzie pod pleksa mysle, ze ladnie sie rozproszy i bedzie efekt jaki chcesz. Wentylatory revoltec czerwone za to maja idealny odcien czerwieni, wiec jak dozbieram na wymiane wszystkich to bede mial zdecydowanie krwisty czerwony w kompie. Chcialem ci nawet zrobic zdjecia, ale po 5 minutach ustawien nadal uzyskiwalem pomaranczowe swiatlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...