sPiDeK Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 (edytowane) Witam ! Szukam dobrej myszki która pociągnie dłużej niż w/w Logitech. Nie wiem czy one mają takie słabe te mikrostyki czy ja za dużo klikam ? Może jedno i drugie :) Mam w tym momencie tzw. "podwójne kliknięcie", typowe zużycie mikrostyku. Czy są logitechy które mają lepsze te elementy ? Nie ukrywam lubię Logitecha, ale te mikrostyki. Naprawdę dużo pracuje myszką, dużo więcej niż przeciętny użytkownik. Edytowane 26 Grudnia 2008 przez sPiDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Sporo myszek spod Razera ma ten sam problem, Krait ( u mnie po 14 miesiącach zaczął fiksować ), DeathAdder też ma problemy. Więc tą markę raczej musisz omijać. Sam ma problem i nie wiem co wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 ale z razerami to loteria, niektórym po paru latach nic się nie dzieje ... a zawsze przecież jest gwarancja na 2 lata ( przynajmniej na da ). musiałbyś pogooglować jak się sprawują kilkuletnie myszki logitecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupon Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Mam mysz A4Tech SWOP-50 juz cztery lata i nic w niej sie nie popsuło.Obecnie w sprzedazy jest model SWOP-80 z dodatkowymi funkcjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 jeśli do tej pory miałeś rx700 to pewnie chcesz coś małego i bezprzewodowego.. VX Revolution? Nie mogę obiecać że przetrwa kilka lat, bo moja dziewczyna ma ją dopiero pół roku, ale jest to bardzo dobry, godny polecenia gryzoń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi :) ainaruth: dokładnie o takiego typu propozycje mi chodziło. Może faktycznie nie napisałem na początku że chodzi mi o mysz bezprzewodową, nie koniecznie małą. Zastanawiałem się nad VX Revolution, ale nie wiem czy nie będzie ona za mała bo wymiary ma mniejsze od rx700. No i te mikrostyki, myślę że Logitech za drugie tyle kasy będzie miał je przynajmniej o klasę wyższe. Edytowane 27 Grudnia 2008 przez sPiDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 No i te mikrostyki, myślę że Logitech za drugie tyle kasy będzie miał je przynajmniej o klasę wyższe. No nie byłbym tego taki pewien. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 oj nie chodzi przecież o same mikrostyki tylko konstrukcję całej myszy. Seria revolution to naprawdę porządne maszyny. Do tej pory tylko z rolką miałem problemy (obluzowała się gumka i rolka przestała się obracać bezoporowo), ale jakoś same minęły. Co do rozmiarów.. VX revolution okazuje się być całkiem sporą myszą. daleko jej do MX rev, ale jest praktycznie porównywalna ze zwykłymi desktopowymi myszami. Mimo to mieści się do futerału po V270. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 ainaruth: właśnie przede wszystkim chodzi o mikrostyki. Gdyby nie to to rx700 wystarcza mi w zupełności. Nie widzę problemu żeby dać za myche nawet 200-300zł tylko żeby nie było tak samo i po roku pójdzie na serwis ;/ Oprócz zabawy mam pracę która wymaga bardzo dużo klikania. Apropo wie ktoś ile trwa reklamacja myszki w Fixit ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 (edytowane) mam pracę która wymaga bardzo dużo klikania. to kup sobie a4techa z dwu- albo trzyklikiem ;) w dodatku za 200zł kupisz sobie 4 takie i będziesz miał zapas na lata :) Edytowane 28 Grudnia 2008 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 wszystkie praktycznie maja te same mikrostyki - najlepsze bodajze foxconna......jak nie chcesz wydawac kupy kasy na nowa to wymien same mikrostyki(lutowanie) albo wnetrze jak masz precyzyjne paluchy i dobre oko(wymiana bebechow mikrostyku - trudne dosc) jesli nie to nowa myszka - w kazdej wczesniej czy pozniej padaja i pod tym wzgledem niewiele mozna ci poradzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuxseb Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Ja na przykład 6 lat używałem A4Tech SOLO 213, czyli zwykła biała kulkowa za 10zł, na PS/2, 2 przyciski i bardzo fajna rolka również z przyciskiem, czyli razem 3. Przetrwała kilka sezonów (nie pojedynczych) LanParty w Diablo II oraz serię GTA. Teraz leży zastąpiona "laserem" ale spisuje się nadal świetnie, tylko już nie jest używana. Chcesz za 12zł z przesyłką? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...