Skocz do zawartości
sPiDeK

Mysz Z Dobrymi Mikrostykami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Szukam dobrej myszki która pociągnie dłużej niż w/w Logitech. Nie wiem czy one mają takie słabe te mikrostyki czy ja za dużo klikam ? Może jedno i drugie :) Mam w tym momencie tzw. "podwójne kliknięcie", typowe zużycie mikrostyku. Czy są logitechy które mają lepsze te elementy ? Nie ukrywam lubię Logitecha, ale te mikrostyki. Naprawdę dużo pracuje myszką, dużo więcej niż przeciętny użytkownik.

Edytowane przez sPiDeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli do tej pory miałeś rx700 to pewnie chcesz coś małego i bezprzewodowego.. VX Revolution? Nie mogę obiecać że przetrwa kilka lat, bo moja dziewczyna ma ją dopiero pół roku, ale jest to bardzo dobry, godny polecenia gryzoń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi :)

ainaruth: dokładnie o takiego typu propozycje mi chodziło. Może faktycznie nie napisałem na początku że chodzi mi o mysz bezprzewodową, nie koniecznie małą. Zastanawiałem się nad VX Revolution, ale nie wiem czy nie będzie ona za mała bo wymiary ma mniejsze od rx700. No i te mikrostyki, myślę że Logitech za drugie tyle kasy będzie miał je przynajmniej o klasę wyższe.

Edytowane przez sPiDeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj nie chodzi przecież o same mikrostyki tylko konstrukcję całej myszy. Seria revolution to naprawdę porządne maszyny. Do tej pory tylko z rolką miałem problemy (obluzowała się gumka i rolka przestała się obracać bezoporowo), ale jakoś same minęły.

Co do rozmiarów.. VX revolution okazuje się być całkiem sporą myszą. daleko jej do MX rev, ale jest praktycznie porównywalna ze zwykłymi desktopowymi myszami. Mimo to mieści się do futerału po V270.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ainaruth: właśnie przede wszystkim chodzi o mikrostyki. Gdyby nie to to rx700 wystarcza mi w zupełności. Nie widzę problemu żeby dać za myche nawet 200-300zł tylko żeby nie było tak samo i po roku pójdzie na serwis ;/ Oprócz zabawy mam pracę która wymaga bardzo dużo klikania. Apropo wie ktoś ile trwa reklamacja myszki w Fixit ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie praktycznie maja te same mikrostyki - najlepsze bodajze foxconna......jak nie chcesz wydawac kupy kasy na nowa to wymien same mikrostyki(lutowanie) albo wnetrze jak masz precyzyjne paluchy i dobre oko(wymiana bebechow mikrostyku - trudne dosc)

jesli nie to nowa myszka - w kazdej wczesniej czy pozniej padaja i pod tym wzgledem niewiele mozna ci poradzic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na przykład 6 lat używałem A4Tech SOLO 213, czyli zwykła biała kulkowa za 10zł, na PS/2, 2 przyciski i bardzo fajna rolka również z przyciskiem, czyli razem 3. Przetrwała kilka sezonów (nie pojedynczych) LanParty w Diablo II oraz serię GTA. Teraz leży zastąpiona "laserem" ale spisuje się nadal świetnie, tylko już nie jest używana. Chcesz za 12zł z przesyłką? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi