piotrjancy Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Witam, dziś wpadło za free 4 stówki i może by pomyśleć o wymianie chłodzenia w kompie. Zacznijmy od CPU to e7200@3.3 + Arctic Cooling Freezer 7 PRO (ostatniego słowa procek jeszcze nie powiedział) oraz GPU to 8800 GTS@GTX Gigabyte. Jak na razie temp. mogę uznać za wystarczające proc pod obciążeniem nie przekracza 60st. grafika 80st. A teraz to co chcę zakupić: CPU Noctua NH-U12P - 223,60zł GPU + Thermalright HR-03 Plus NVIDIA 8800 + Noctua 120mm NF-P12-1300 = 244,73zł Razem: 468,33zł Ceny ze sklepu 4max.pl I pytanie warto ? czy nie jest to czasem przerost formy nad treścią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Nie opłaca się. Lepiej trochę dołożyć i kupić hd4850 niż kręcić to co masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 No właśnie też mnie naszła taka myśl żeby sprzedać grafę i kupić radosława o ile skok wydajnościowy będzie warty tej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 W styczniu ceny powinny być trochę niższe. Jeżeli sprzedasz swoja kartę za dość dobrą cenę to na hd4870 starczy, a jest o wiele wydajniejszy od GF 8800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Greenfoxy5 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 W styczniu ceny powinny być trochę niższe. Jeżeli sprzedasz swoja kartę za dość dobrą cenę to na hd4870 starczy, a jest o wiele wydajniejszy od GF 8800. Dobre myśli........ ale ze słowem wydajniejszy to nie dam głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Witam, dziś wpadło za free 4 stówki i może by pomyśleć o wymianie chłodzenia w kompie. Zacznijmy od CPU to e7200@3.3 + Arctic Cooling Freezer 7 PRO (ostatniego słowa procek jeszcze nie powiedział) oraz GPU to 8800 GTS@GTX Gigabyte. Jak na razie temp. mogę uznać za wystarczające proc pod obciążeniem nie przekracza 60st. grafika 80st. A teraz to co chcę zakupić: rzuc no screenem jak mozesz z gpu-z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) http://www.techpowerup.com/gpuz/23asp/ Wydajność zbliżona do 9800GTX Edytowane 27 Grudnia 2008 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Yhym :] Wiec mi wytlumacz jak niby GTS@GTX ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Śrubokrętem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Bardzo łatwo bierzemy dobrego GTS-a i rozwalonego GTX-a przeszczepiamy co się da i oto mamy GTS@GTX a śrubokręt się przyda :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zwlaszcza do szerszej magistrali i przelutowania pamieci ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Z magistralą to nie jest tak łatwo, pamięci żaden problem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...