Skocz do zawartości
piotrjancy

Wymiana Chłodzenia Cpu I Gpu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dziś wpadło za free 4 stówki i może by pomyśleć o wymianie chłodzenia w kompie. Zacznijmy od CPU to e7200@3.3 + Arctic Cooling Freezer 7 PRO (ostatniego słowa procek jeszcze nie powiedział) oraz GPU to 8800 GTS@GTX Gigabyte. Jak na razie temp. mogę uznać za wystarczające proc pod obciążeniem nie przekracza 60st. grafika 80st. A teraz to co chcę zakupić:

CPU

Dołączona grafika

Noctua NH-U12P - 223,60zł

GPU

Dołączona grafika + Dołączona grafika

Thermalright HR-03 Plus NVIDIA 8800 + Noctua 120mm NF-P12-1300 = 244,73zł

Razem: 468,33zł

Ceny ze sklepu 4max.pl

I pytanie warto ? czy nie jest to czasem przerost formy nad treścią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Greenfoxy5

W styczniu ceny powinny być trochę niższe. Jeżeli sprzedasz swoja kartę za dość dobrą cenę to na hd4870 starczy, a jest o wiele wydajniejszy od GF 8800.

Dobre myśli........ ale ze słowem wydajniejszy to nie dam głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, dziś wpadło za free 4 stówki i może by pomyśleć o wymianie chłodzenia w kompie. Zacznijmy od CPU to e7200@3.3 + Arctic Cooling Freezer 7 PRO (ostatniego słowa procek jeszcze nie powiedział) oraz GPU to 8800 GTS@GTX Gigabyte. Jak na razie temp. mogę uznać za wystarczające proc pod obciążeniem nie przekracza 60st. grafika 80st. A teraz to co chcę zakupić:

rzuc no screenem jak mozesz z gpu-z

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi