victor89 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Mieszkam obecnie z kolegami na stancji koło Placu Trzech Krzyży (zaraz nad restauracją pod gigantami gdyby to kogoś interesowało). Problem jest taki że nie możemy załatwić tam żadnego sensownego internetu bez limitów. W gre wchodzą tylko takie możliwości jak play, iplus, blueconnect, orange free i sferia (internet radiowy). Wszystkie te opcje są bardzo drogie (za wyjątkiem playa który kosztuje 45zł) oraz posiadają limity. Dzwoniłem do jednej firmy która dostarcza internet bez limitów kablem - jednak aby takowy zaistniał w naszej kamienicy potrzebne jest 5 chętnych osób co jest niewykonalne. Zastanawiacie się pewnie dlaczego nie neostrada? Otóż kłopot cały polega na tym iż wspomniana restauracja przywłaszczyła sobie coś ok 7 lini tp, co spowodowało iż nie ma zasobów do przypięcia nas z numerem telefonu do linii tp. Podobno da się "dobudować" dodatkową magistralę jednak nikt w tp punkcie w arkadii nie jest mi w stanie powiedzieć jak to zrobić i jakie pismo mam napisać. Czy ktoś z was ma pomysł jaki internet mogę sobie zamówić lub (ta opcja bardziej mnie interesuje) jak rozwiązać problem z neostradą? Serdecznie dziękuję za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 A gdybyście pogadali z właścicielem knajpy żeby na niego było neo, wy sobie postawicie u niego routerek i kabelkiem do siebie. Wy mu będziecie płacić, a on sobie jeszcze Vat od tego odliczy i wszyscy zadowoleni ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Witam! Czy sa na forum osoby mieszkajace w wymienionej w temacie okolicy? Niedlugo bede sie tam przeprowadzal i bedzie trzeba podciagnac neta. W mieszkaniu jest telefon stacjonarny TP, abonament socjalny (ktorego nie zamierzam zmieniac, bo stacjonarny numer jest potrzebny jak wrzod na tylku ;) ). Czy sa tam jacys dostawcy Internetu poza operatorami BSA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Poltora roku temu mieszkalem na wegierskiej. Wtedy jedynym rozwiazaniem byla neostrada, teraz nie wiem - pewnie jest lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Mieszkam na rogu Rokossowskiej i Białobrzeskiej, więc dość blisko. Dostępne są Neo i Aster. Jeśli dobrze kojarzę, to SkyNet (w którego zasięgu jestem) również jest jakimś niewielkim providerem, ale wi-fi mnie nie interesuje. Nic poza tym (przynajmniej tam gdzie napisałem). Ostatnio Aster coś zmieniało w regulaminie i jest możliwość odstąpienia od umowy, ale niestety żadnej sensownej alternatywy nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ursynowianin0130 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Jestem nowy w Warszawie i szukam dobrego dostawcy szybkiego Internetu ... Działają Aster, UPC i TP - wiem, ale może jakiś mały, solidny dostawca? Dobra sieć osiedlowa, albo inne rozwiązania typu radio?? Ursynów ... Będę wdzięczny za podpowiedź, a i innym uczestnikom forum rozwiązanie tego problemu może się przydać :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Wizyta na stronie Aster = "brak dostepnosci uslug w podanej lokalizacji", na stronie UPC to samo... Chyba trzeba bedzie znowu Netie wspierac, bo podnosic abonamentu telefonicznego nie zamierzam, a na socjalnym Neozdrady sie nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Aster 6mbit czasami robi download na poziomie 20kB/s :D UPC... gubi paczki, pingi 400 nawet :P Imo najlepiej netia po linii TP ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 (edytowane) Również polecam netie na lini TP korzystam rok i jak narazie zero problemów. Wcześniej miałem osiedlowy i nie byłem zadowolony ,gdyż w przypadku takich podłączeń ma się stały adres IP i jest się schowanym za NATem = wolniejsze ściąganie z p2p i parę innych drobnych niedogodności. Jeżeli jednak by ci to nie przeszkadzało to możesz spróbować gdyż takie sieci mają dosyć atrakcyjne ceny(w okolicach twojego zamieszkania powinny być ogłoszenia). Edytowane 6 Lutego 2009 przez Ancient Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Również polecam netie na lini TP korzystam rok i jak narazie zero problemów. Wcześniej miałem osiedlowy i nie byłem zadowolony ,gdyż w przypadku takich podłączeń ma się stały adres IP i jest się schowanym za NATem = duży ping w grach pczestan, jedno z drugim nie ma zwiazku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Sorki mój błąd. Chodziło mi że nie da się (albo administrator takiej sieci poprostu nie chce) przekierować portów, przez sporo aplikacji sieciowych nie działa tak jak powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 A ja jednak polece astera ;] U mnie dziala zawodowo... Mialem na Stoklosach i nie marudzilem, mam na Zoliborzu i takze nie marudze Z TPSA mialem rozne kwiatki zarowno na Neo jak i DSL takze sprawdzane na Zoliborzu i na Kabatach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 TPSA za 2 mega przy umowie na rok życzy sobie 89 zl UPC 11x69 zł VECTRA 93 ASTER oferuje 3 mega na czas nieokreślony za 141 ( haczyk jest taki że tylko w określonych godzinach masz zwiększony transfer dwukrotnie :D) Osobiście korzystam w Wawie z UPC i tą firmę bym polecił Usiebie w mieście korzystam z TPSY - ale ją odradzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) A może ktoś z Was ma dojście do internetu po wifi z umową na czas nieokreślony na terenie CAŁEJ Warszawy? Mieszkam na takim osiedlu, gdzie pomimo, że mieszka kilka tysięcy ludzi, chyba pominęli mój blok w podłączaniu internetu... :S Aster jest w bloku dalej, ale już w moim nie :lol2: Mieszkam na Bielanach, ul. Marii Dąbrowskiej, może ktoś się orientuję/mieszka w pobliżu. Edytowane 14 Lutego 2009 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 A może ktoś z Was ma dojście do internetu po wifi z umową na czas nieokreślony na terenie CAŁEJ Warszawy? Mieszkam na takim osiedlu, gdzie pomimo, że mieszka kilka tysięcy ludzi, chyba pominęli mój blok w podłączaniu internetu... :S Aster jest w bloku dalej, ale już w moim nie :lol2: Mieszkam na Bielanach, ul. Marii Dąbrowskiej, może ktoś się orientuję/mieszka w pobliżu.Dokładnie chodzi o CHOMICZÓWKĘ, bylibyśmy wdzięczni za jakiekolwiek info o jakimkolwiek necie na czas nieokreślony <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gines Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Witam, szukam dobrego stałego dostępu do internetu, transfer 1-2mb/s przy umowie 12miesięcznej no w ostateczności 24miesiecznej, mam w bloku TP i Aster, co byście doradzali w kontekście jakości usługi? Decydować się na któregoś z nich czy zamówić u jeszcze innego dostawcy usługę na łączu TP? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demno Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 najważniejsze jest to czy zależy Ci na stałym adresie IP (Aster) czy na zmiennym (TP i pochodne)? Bo napisałeś że zależy ci na dość niewielkiej prędkości więc nie do ściągania... Moim zdaniem lepsze będzie coś na łączu TP, ale nie TP :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gines Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Dobrze by było coś na kabelku od TP ale właśnie nie wiem co, Netia? Sam nie wiem, może być ale też jest ten Orange Freedom dający jakieś doładowania na komórkę przy okazji, ale nie wiele wiem o tym Internecie jak działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Mam Orange Freedom 2Mb i działa nieźle, nie zrywa połączeń, przez 7 miesięcy nie miałem jeszcze awarii. Wcześniej miałem Netię i też nie narzekałem, ale ich "dbałość o klienta" mnie zniechęciła. Optował bym za Orange, jeśli masz z nimi umowę na GSM - za łącze 2Mb dostajesz co miesiąc 30PLN na rozmowy/SMS`y... Pingi do polskich serwerów ok. 20ms. Jak chcesz coś z zagranicy daj namiary - spinguję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlobalIT Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 (edytowane) Ja mam internet w Aster - opcja TwojSwiat (10 Mb/s) - i nie narzekam :) Pozdrawiam, Grzesiek Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez GlobalIT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomXczaK Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Również mam Aster i polecam każdemu ! A co do Netii powiem wam że na Shooters.pl ma się ping do 10 latency ^^ Ja na łączu 3/6Mb/s mam ping do 17. Pozatym w dzień masz 3 mega w nocy 6 mega :P nigdy mi nie zerwało połączenia od 3 lat, żadnych problemów z instalacją ! POLECAM:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gines Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Do suchy jastrząb: Umowy z orange nie mam ale mam tej sieci tel na kartę, czy wtedy też dostanę ten bonus? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Nie. Ale możesz "podarować" komuś z abonamentem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gines Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 No i małe zdziwko, byłem w salonie Orange i jak się okazuje ten bonus przy freedomie jest nie tylko dla użytkowników abonamentów ale i dla prepaidowców. I tu powiem tylko jedno głośne YEEEEEEEEEAH :D nie będę musiał w kartę inwestować co miesiąc. Wchodzę w to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Widać ktoś tam u nich pomyślał, co u naszych operatorów nie zdarza się często. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Witam, jak w temacie. Poszukuję alternatywnego dostawcy internetu pod tym adresem. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Internet ma być szybki i tani. Obecnie mieszkam w Katowicach i tutaj za łącze 5Mbps/5Mbps płacę 50 zł. Szukam podobnej oferty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KombinezonMario Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 W Warszawie zdażało mi się korzystać z usług Play i Orange, obie opcje przenośnego neta były w miarę spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ankraw Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2014 Czy ktoś może używa z Was w Wawie Vectry? Jak wrażenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2014 Jak jeszcze raz odkopiesz nikomu nie potrzebny temat lub zapytasz w kolejnym temacie o vectrę = ban. edit: Zrobione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glashi Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Witam, poszukuje internetu z podobnym downloadem jak i uploadem na Bielanach? Ma ktos z Was cos do zaoferowania? Chodzi tez o ping, najlepiej jakby byl staly i niski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...