Skocz do zawartości
PB782

[xp Sp3] Przerywanie Przy Pobieraniu Plików Z Http

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam problem który doprowadza mnie do szału. Kiedy chce pobrać plik z http, podczas pobierania pliku prawie zawsze występuje błąd. Małe pliki da się pobrać, ale problem następuje w przypadku dużych plików gdzie nie ma możliwości pobrania pliku zanim wystąpi błąd.

Na początek zaznacze, że nie jest to wina przeglądarki ani internetu. Pozostali użytkownicy tego ISP (sieć kablowa) nie mają takiego problemu. Przeglądarki jakie sprawdzałem to Firefox, Opera, Google Chrome. Opera jako jedyna przy pobieraniu pokazuje "błąd", pozostałe przeglądarki poprostu kończą pobieranie myśląc że to już cały plik.

Zmieniłem limit połączeń TCP/IP do 5000. To nie poskutkowało.

Podczas pobierania pliku zauważyłem w dzienniku systemowym, że uruchamiana jest usługa BITS.

Wikipedia: Usługa inteligentnego transferu w tle (ang. Background Intelligent Transfer Service, BITS) - usługa umożliwiająca asynchroniczny transfer plików pomiędzy klientem a serwerem.

Do usługi Usługa inteligentnego transferu w tle został pomyślnie wysłany kod sterowania uruchom....Usługa Usługa inteligentnego transferu w tle weszła w stan uruchomienia.
Pomyślałem, że to może ta usługa jest temu winna, wyłączyłem ją i uruchomiłem ponownie komputer lecz dalej występuje to samo.

Prosze o jakąś pomoc lub wskazówki ponieważ ręce mi już opadaja. Wszystko co przyszło mi do głowy już chyba sprawdziłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżbyś ustawiał priorytet TCP/IP na 1? Ustawia się to bodajże przy pomocy nLite.

Możliwe, że jakaś aplikacja P2P/P2M zmieniła ustawienia protokołu TCP/IP.

Najszybciej i najskuteczniej będzie przeinstalować system, gdyż zabiera to maks 2 godziny, a szukanie przyczyny może trwać dłużej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to czysty XP SP3 bez ulepszania nLitem. Samemu nic nie zmieniałem poza limitem TCP/IP przez program tcpip-patcher. Z tym priorytetem niebzbyt wiem o co chodzi. Jedyny klient P2P jaki używam to uTorrent w wersji stabilnej.

Wygooglowałem:

System Key: [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters]

Value Name: TcpUseRFC1122UrgentPointer

Data Type: REG_DWORD (DWORD Value)

Value Data: (0 = false, 1 = use RFC1122 method)

U mnie parametry TCP/IP wygądają następująco:

Dołączona grafika

Dodam, że transfer nie jest "ciągły", tj prędkość transferu odświeża się jakby dłużej, a wykresy na NetMeterze wskazują, że transfer jest przerywany na 1 sek, 1 sek pobiera i tak cały czas.

Dołączona grafika

Edytowane przez PB782

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi