Skolim Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Witam :!: Zacznę od linka: http://service.futuremark.com/compare?2k1=6334695 A traz o co mi chodzi :) Zerknijcie na te winiki sa tragicznie niskie: Fill Rate (Single-Texturing)(MTexels/s) 627.1 powinno być ~1000 Fill Rate (Multi-Texturing)(MTexels/s) 628.1 powinno być ~2000 Environment Bump Mapping(FPS) 116.5 powinno być ~203 DOT3 Bump Mapping(FPS) 87.1 powinno być ~170 Pozostałe wyniki zaawansowanych testów tez cienko się prezentują, choc testy GAME sa w miare OK. Jak myslicie czego to wina :?: Na komputerze mam Dx9.0 i stery 43.45 sprawdzałem tez inne i jest to samo. Wyniki na nie kręconej karcie prezentuja się tak samo biednie. Pamietam, że wczesniej (kilka tygodni temu) przeprowadzałem testy i tych rozbiezności nie było. Więc pewnie coś z systemem, ale co :?:. Moze miał ktos podobny problem. PS. Opcja szukaj nie pomogła :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 KUrna faktycznie dziwne :? Mam lepiej na gf3 ! a moze pokombinował bysze sterami?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Wogole pixel shader masz tez strasznie niski, a advanced pixel shader to juz szkoda gadac :/ W zakladkach sterownikow daj wszystko na domyslne. Od taktowan poprzez wszystkie ustawienia. Moze dales jakies buforowanie Z albo przydzieliles pamiec o dziwnym rozmiarze w zakladce direct3d. Bo nawet przeinstalowanie sterownikow nie pomoze poniewaz one sobie zapamietuja poprzednie ustawienia (nawet jezeli wgrywasz inna wersje). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 a sprawdzales z dxem 8.1 bo moze przez tego 9.0 ci swiruje???? jesli nie to sprawdz bo wynik koncowy masz raczej w granicy bledu (spojrz na moj link) :? pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 A ja mam ponad 14000 na GF Ti 4200... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 powiedz jakie masz stery ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 A ja mam ponad 14000 na GF Ti 4200... ok ale masz @2800+ i nie wiadomo jeszcze 250/500@.../... wiec taki tekst raczej nic nie wnosi do tematu :x pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 powiedz jakie masz stery ???pisal ze dx 9.0+43.45 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 chodziło mi tylko o to ze porównywałem wyniki i te pierwsze są na jednakowym poziomie - prawie ale Fill Rate juz kolega ma nizsze :( - moze cos z AGP ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 chodziło mi tylko o to ze porównywałem wyniki i te pierwsze są na jednakowym poziomie - prawie ale Fill Rate juz kolega ma nizsze :( - moze cos z AGP ?? no i to nawet sporo nizsze z agp powiadasz hmm tak tylko co :? x2 to raczej nie ma wlaczone bo by chyba az takiego wysokiego wyniku nie osiagnal a moze niech wlaczy jesli nie ma fast writes moze to cos pomoze :? pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Uff... uporałem się :) Najpiew wywaliłem stery i wykopałem płytke z jakimiś starymi, ale bez zmian :( Potem wywaliłem Dx9.0 zainstalowałem Dx8.1 dalej qpa, w koncu wywaliłem dx i sterowniki zainstalowałem w kolejności sterowniki (te starsze) i potem Dx9.0 i nareszcie wróciło do normy :) Swoja drogą zobaczcie: http://service.futuremark.com/compare?2k1=6335704 Jak na taką makabryczną różnice w poszczególnych testach to 200 pkt. różnicy ogólnego wyniku to trochę mało :? . Cos mi tu śmierdzi :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Chyba zostaję przy starych sterach bo te nowe (zdaje się że do geForce FX też one są), cos mi zdrowo namieszały :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Tylko 4 pierwsze testy (game) sie licza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 sto procent masz filtrowanie anizotropowe wlaczone. GeForce 4 w Direct3d traci mozliwosci multitexturingu z anizotropem i ogolnie single tez cienko chodzi. Wylacz anizotropa!!!!!!!!! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Pisałem, że problem się rozwiazał, ale nie jestem pewny co było jego przycznyą (pewnie stery cos namiszały) :( . Filtowanie anizotropowe i AntyAliasing były pierwszymi rzeczami które sprawdziłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...