Beereq Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) Witam! Planuję zakupić monitor panoramiczny, 20 cali (inne rozmiary RACZEJ nie wchodzą w grę). Po pierwsze waham się pomiędzy monitorami z wbudowanym tunerem i bez niego (wtedy dokupiłbym dodatkowy tuner zewnętrzny). Pod uwagę biorę obecnie takie monitorki: LG L207WT-PF LG L2025TQ-PF LG L2025V-PF Samsung T200 Samsung T200HD Monitor będzie używany do bardzo szybkich "strzelanek" i internetu. Cena do 900zł (w opcji z tunerem). Zależy mi na dobrych parametrach i możliwie najmniejszym input lagu. Słyszałem, że samsung T200HD posiada duuużego laga, nawet w okolicach 45ms, podczas gdy ten sam model, bez tunera (T200) ma poniżej 10ms. Czy ktoś może mi to potwierdzić? Tuner TV wprowadza aż takie opóźnienia? Co do LG - Najbardziej przypadł mi do gustu L207WT-PF, ze względu na dobre parametry (widziałem go na żywo), trochę mniej podoba mi się L2025TQ=PF, ma słabszy obraz, ale IL jest na naprawdę dobrym poziomie. Proszę o podpowiedź, czy lag w granicach 40ms (T200HD) może być uciążliwy w grach? Jak wygląda kwestia laga w w/w modelach LG, tzn czy widać będzie różnicę pomiędzy około 20-25ms L207 i około 10ms (średnio) W2052? Najbardziej podoba mi się T200HD, ale przeraża mnie jego lag. Czytałem wiele postów (wprawdzie o T220HD), że ten monitor smuży... Ostatnie - czy obecnie warto kupować monitor z tunerem, czy raczej monitor+tuner zewnętrzny? Edytowane 27 Grudnia 2008 przez Beereq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seamenpl Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 A przemyśl takie zestawienie : LG W2252TQ-PF + Compro Videomate E500. Po co ci zewnętrzny tuner TV ? Poczytaj sobie co potrafi ta podana wyżej karta a co możesz zrobić na zewnętrznym tunerze TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Miałem Leadteka 2000xp Expert i go sprzedałem. Warunek konieczny = telewizja musi działać bez włączonego komputera, potrafią to niektóre tunery zewnętrzne. A mam jeszcze jedno takie pytanko... Czy warto pchać się w 20 cali, czy lepiej już w 22...? Różnica w cenie jest nieduża, ale czy 22 cale z 70-90cm to nie będzie za dużo? Obecnie tymczasowo siedzę na 17" TN fujitsu siemens w formacie 5:4 i wydaje mi się, że wcale nie jest mały. (Poprzednio CRT 17: 4:3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...