Skocz do zawartości
Beereq

Proszę O Pomoc; 20 Cali, Do ~900zł Do Gier Fps I Internetu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Planuję zakupić monitor panoramiczny, 20 cali (inne rozmiary RACZEJ nie wchodzą w grę). Po pierwsze waham się pomiędzy monitorami z wbudowanym tunerem i bez niego (wtedy dokupiłbym dodatkowy tuner zewnętrzny).

Pod uwagę biorę obecnie takie monitorki:

LG L207WT-PF

LG L2025TQ-PF

LG L2025V-PF

Samsung T200

Samsung T200HD

Monitor będzie używany do bardzo szybkich "strzelanek" i internetu. Cena do 900zł (w opcji z tunerem).

Zależy mi na dobrych parametrach i możliwie najmniejszym input lagu. Słyszałem, że samsung T200HD posiada duuużego laga, nawet w okolicach 45ms, podczas gdy ten sam model, bez tunera (T200) ma poniżej 10ms. Czy ktoś może mi to potwierdzić? Tuner TV wprowadza aż takie opóźnienia?

Co do LG - Najbardziej przypadł mi do gustu L207WT-PF, ze względu na dobre parametry (widziałem go na żywo), trochę mniej podoba mi się L2025TQ=PF, ma słabszy obraz, ale IL jest na naprawdę dobrym poziomie.

Proszę o podpowiedź, czy lag w granicach 40ms (T200HD) może być uciążliwy w grach? Jak wygląda kwestia laga w w/w modelach LG, tzn czy widać będzie różnicę pomiędzy około 20-25ms L207 i około 10ms (średnio) W2052?

Najbardziej podoba mi się T200HD, ale przeraża mnie jego lag. Czytałem wiele postów (wprawdzie o T220HD), że ten monitor smuży...

Ostatnie - czy obecnie warto kupować monitor z tunerem, czy raczej monitor+tuner zewnętrzny?

Edytowane przez Beereq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Leadteka 2000xp Expert i go sprzedałem. Warunek konieczny = telewizja musi działać bez włączonego komputera, potrafią to niektóre tunery zewnętrzne.

A mam jeszcze jedno takie pytanko... Czy warto pchać się w 20 cali, czy lepiej już w 22...? Różnica w cenie jest nieduża, ale czy 22 cale z 70-90cm to nie będzie za dużo?

Obecnie tymczasowo siedzę na 17" TN fujitsu siemens w formacie 5:4 i wydaje mi się, że wcale nie jest mały. (Poprzednio CRT 17: 4:3)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi