aleo Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Witam Ostatnio używałem freebsd na przemian z ubuntu(nie wiem skąd się to wzieło ;p) . Ost padł mi freebsd ( nie chce mi się go na nowo instalować , bo męczy mnie obsługa z flashem , virtualboxem i takie tam ciach!ły ) , ubuntu mało stabilne jak dla mnie , pod maską wuchte smieci . Szukam jakiegoś stabilnego distra (najlepiej , żeby odrazu było gotowe do pracy , a nie instalacja wszystkiego z palca ) . Chciałem Fedore , ale ponoć to poligon Redhata hmm . Myślę na CentOS , arch . Co wy byście polecili ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Debian/Slackware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) Myślę na CentOS , arch .Arch Linux nie jest od razu gotowy do pracy. Trzeba trochę poświęcić czasu na konfigurację, instalację softu. Instalacja oprogramowania jest banalna. Jeżeli się nie zniechęcisz to nie będziesz chciał zamienić tej distro na żadną inną ;) Edytowane 27 Grudnia 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Debian/Slackware. Imo lepiej Debian, chociaz to prawie to samo co Ubuntu. Arch Linux nie jest od razu gotowy do pracy. Trzeba trochę poświęcić czasu na konfigurację, instalację softu. Instalacja oprogramowania jest banalna. Jeżeli się nie zniechęcisz to nie będziesz chciał zamienić tej distro na żadną inną icon_wink2.gif Kazdy chwali co ma :) To samo mozna powiedziec o Gentoo (chociaz tam wszystko trzeba kompilowac samemu) albo Sabayon'ie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Imo lepiej Debian, chociaz to prawie to samo co Ubuntu. słowo kluczowe: PRAWIE :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 juz nie raz sgj pisal i udowadnial ze to praktycznie to samo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 A nie bardziej ubuntu jest jak debian ?? imho debian dobry ale tak samo jak w archu, trzeba mu poświęcić chwilkę Gentoo ? :> zrobisz raz masz na dłużej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 W lennym nie trzeba poswięcac zadnego czasu. Jak ktos uzywał ubuntu to nawet nie zauwazy róznicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sm3rfny Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Dokladnie. Debian - dzien roboty masz na dlugo. Mi od roku siedzi jeszcze nie mialem problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...