Skocz do zawartości
dawio

Jaką Karte Graficzną Do 100 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chcę kupić tanią karte graficzną do 100zł.Ale jest za duży wybór a ja się za słabo znam.Mam taki stary komputer a lubie pograć w CS-a i czasami w inne gierki lecz z mojego sprzętu nie idzie za dużo wyciągnąć i grafika jest do niczego.Moja płyta główna to Fujitsu-Siemens D-1382 dokładniej taka , mam do wyboru złącze PCI i AGPx4.Karta graficzna którą ma to Intel 82845G/GL/GV.

Myślałem o tych kartach grafika1 grafika2. grafika3

Nie chce inwestować w ten komuter jakiś wielkich pieniędzy więc postanowiłem kupić grafike do 100zł

Proszę o pomoc w wybraniu najlepszej karty w tym przedziale cenowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serie FX omijaj z daleka. Najlepszy bedzie chyba 9800PRO, ewentualnie moze 6600GT. Poszukaj tylko informacji jakie napiecie daje Twoje zlacze AGP, bo cos mi swita w glowie, ze kiedys bylo 3,3V, a pozniej chyba dali 1,5V, tak wiec zebys grafy nie spalil jesli to sie okaze, to starsze zlacze. Ale mowie, nie jestem pewien, tylko cos mi swita :) Niech sie jeszcze ktos wypowie w tej sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za okolo 1,5 tygodnia bede sprzedawal najprawdopodobniej karte na PCI Galaxy Geforce 7600 GS Zalman edition (z chlodzeniem firmy zalman). Karta nigdy nie podkrecana, dwuletnia oczywiscie w twoim przedziale cenowym i bije na glowe karty ktore podales.

Jesli chcesz moge wyslac zdjecie na maila. Mozliwe wystawienie aukcji na allegro. Ale jak mowie za 1,5 tygodnia gdzies.

tutaj masz artykul temat owej karty: http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=324

Edytowane przez maciomon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za okolo 1,5 tygodnia bede sprzedawal najprawdopodobniej karte na PCI Galaxy Geforce 7600 GS Zalman edition (z chlodzeniem firmy zalman). Karta nigdy nie podkrecana, dwuletnia oczywiscie w twoim przedziale cenowym i bije na glowe karty ktore podales.

Jesli chcesz moge wyslac zdjecie na maila. Mozliwe wystawienie aukcji na allegro. Ale jak mowie za 1,5 tygodnia gdzies.

tutaj masz artykul temat owej karty: http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=324

Przecież on chce na AGP !

Ja brałbym Radeona 9800 ewentualnie GeForce 6600

Na moim kompie [nr3] instalowałem radeona 3650 i się nie spalił to tymbardziej 9800 czy 6600 sie nie spala.

Edytowane przez Miper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że używanego. Być może po ostrym oc.

A Twój kastrowany 6200, to nowy?

A nawet jeśli było OC, to co? Moim zdaniem jak OC jest dobre, to zakup jest jeszcze lepszy.

I to za śmiesznie wysoką cenę?

I jeszcze 9800Pro do szczęścia brakowało

A teraz spamerom w Co Kupić ładnie podziękuję.....

Mam nadzieję, że wyniesiecie coś z tego.

Co Kupić nie jest miejscem na reklamę. Na reklamę jest dział sprzedam.

Edytowane przez Miguel707

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miales, czy powielasz opinie zaslyszane na necie ? Mialem tego Mediona i zlego slowa nie moge powiedziec, krecila sie najlepiej ze wszystkich 9800PRO jakie przewinely mi sie przez lapy, nie siadla mimo dlugiej pracy po OC. Poza tym, to nie rob jaj, ze 9550 jest lepszy od 9800PRO... 9550 tez mialem i mimo, ze to niezla karta, to nawet po OC nie ma podejscia do 9800PRO.

EDIT:

Zreszta jeden ch... czy wezmie 6600 czy 9800PRO, to porownywalne karty.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadalem plyte ze zlaczem AGPx4 i Radeona 9800Pro, niniejszym dementuje plotki o mozliwym spaleniu grafy pod AGPx8 w slocie AGPx4.

Mam R9800Pro od Club3D, ojciec na tym katuje crysisa (ja go na tym przeszedlem, nieco hardcore ale da sie). CS smiga na max detalach bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi