itson Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Którą płytę wybrać zastanawiam się nad Asus P5K Pro Intel P35 Asus P5Q SE i Asus P5QL-E narazie chce w nią wsadzić celerona dual core ale w przyszłości chciałbym zmienić na quada i oczywiście co nieco podkręcić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n73mefiu Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) Z tych płyt to zdecydowanie P5QL-E. Ma 8 sekcji zasilania, więc do quada w sam raz. A i do OC jest dobra. Edytowane 27 Grudnia 2008 przez n73mefiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itson Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) nie wiem jak Asus P5Q SE ale z tego co się orientuje to Asus P5K Pro również ma 8 sekcji zasilania a do tego ma radiatory na sekcji zasilania procesora Edytowane 27 Grudnia 2008 przez itson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n73mefiu Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 P5q Se ma tylko 4. P5K Pro ma 8, ale wg mnie lepiej jest wziąć płytę na nowszym chipsecie i nie mieć później problemów. Jak jest w korzystnej cenie to i ją możesz brać ale chyba p5ql-e jest tańsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itson Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Cena prawie taka sama, tez początkowo byłem zdecydowany na P5QL-E ale później zobaczyłem te radiatory na sekcji zasilania Asus P5K Pro i zacząłem się wachać bo w starej płycie właśnie mi padła sekcja zasilania, choć z drugiej strony jeśli P5K Pro ma radiatory, a P5QL-E nie to możne porostu nie grzeje się tak bardo, więc chyba się zdecyduje na P5QL-E ale jako że jurto niedziela to wstrzymam się 1 dzień z zamawianie bo to i tak nic nie zmieni a mam czas na przemyślenie decyzji, thx za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_94 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Cena prawie taka sama, tez początkowo byłem zdecydowany na P5QL-E ale później zobaczyłem te radiatory na sekcji zasilania Asus P5K Pro i zacząłem się wachać bo w starej płycie właśnie mi padła sekcja zasilania, choć z drugiej strony jeśli P5K Pro ma radiatory, a P5QL-E nie to możne porostu nie grzeje się tak bardo, więc chyba się zdecyduje na P5QL-E ale jako że jurto niedziela to wstrzymam się 1 dzień z zamawianie bo to i tak nic nie zmieni a mam czas na przemyślenie decyzji, thx za pomocJak się będzie grzała sekcja zasilania po włożeniu Quada, to sobie dorobisz jakieś radiatorki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itson Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 jeszcze jedno pytanie odnośnie P5QL-E jako ze w płycie jest zasilanie 24 i 8 pin a mój zasilacz ma 24 i 4 będzie działało po podłączeniu kabla 4 pin do wtyczki 8 pin bo czytałem gdzieś ze nie wszystkie płyty po takim podłączeniu działają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 u mnie na blood iron takie podłączenie 24+4 nie działało tylko w przypadku quada ;]. U ciebie raczej też powinno zadziałać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...