m17essi Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Witam,zamierzam kupić płytę pod Athlona 64 X2 6000 125 W,taką żebym w przyszłości mógł włożyć phenoma. Która z tych płyt byłaby najlepsza. http://www.comp.lublin.pl/?goto=describe_p...od_abc=C6501417 http://www.comp.lublin.pl/?goto=describe_p...od_abc=C8700565 http://www.comp.lublin.pl/?goto=describe_p...od_abc=C6700316 http://www.comp.lublin.pl/?goto=describe_p...od_abc=C8700352 Może jakieś inne propozycje do 300zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zdecydowanie nie polecam MSI CF-F, miałem ją i jest to kiepska płyta. Mogę ci polecić http://www.comp.lublin.pl/?goto=describe_p...od_abc=C6701332, niestety kosztuje nieco ponad 300 zł na agito 329 zł. Jej zalety: Niska temperatura pracy płyty i procesora (ok. 10 stopniC mniej niż MSI CF-F). Technologia Ultra durable 2. Dodatkowo będzie kompatybylna pod Phenoma2. Technologia ATI CrossFireX. Dużo opcji OC. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m17essi Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 A co sądzisz o tej MSI KA780G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 A masz już proca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m17essi Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) mam, wiem że Pentium E5200 jest lepszy ale mam już tego athlona i trza mi do niego dobrą płytkę(taka żeby potem dało się na niej założyć Phenom2) taką do ok. 300zł, co myślicie o tej: http://www.comp.lublin.pl/?goto=describe_p...od_abc=C8700565 , czy będzie dobra(stabilna, bezawaryjna) Edytowane 27 Grudnia 2008 przez m17essi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Jeśli zamierzasz wykorzystywać swój zestaw do gier to poszukaj innej płyty. Płyta MSI KA780G służy raczej do zastosowań biurowych. Jeśli zamierzasz kupić kartę graficzną to po co płacić za zintegrowaną grafikę na płycie( to przecież jest wliczone w cenę płyty!). Cóż na forach internetowych wielu użytkowników narzeka na restarty kompa, a główną przyczynę jest właśnie płyta główna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 http://www.comp.lublin.pl/?goto=describe_p...od_abc=C6501451 Mam od kilku dni i jak na razie jestem bardzo zadowolony. PhenomaII oczywiście obsłuży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Jeśli limitem jest 300 zł to wiele nie wymyślimy. Z proponowanych przez ciebie płyt lepsze są asus i gigabyte, odpuść msi. Ewentualnie, płyta link powyżej. Jednak twój procesor Athlon X2 6000+ będzie wymagał dobrej płyty. A jeśli kupisz w przyszłości dobrą grafikę, to proponowane płyty mogą być zbyt słabe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Że co? Co ma płyta do grafiki? Jeżeli chodzi Ci o PCI-E 2.0 to ta proponowana przeze mnie już to ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Procesor 125W wydziela dużo ciepła, tak samo zamontowana dobra grafika to ponad 100W w stresie, zatem w obudowie może być ciepło i o to właśnie chodzi. Napisz coś więcej o zestawie, jaka karta pamięci zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ja również mogę polecić Ci Asusa M3A78, prawie miesiąc ją katuje i jest spoko. Procka 140W możesz włożyć i będzie działać.Ma wszystko czego potrzebuje przeciętny użytkownik. Z OC również nie ma problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m17essi Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 ta płyta Asus M3A78 jest wyposażona w ASUS Express Gate?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Tak, ale to jest w sumie tylko taki bajer, zainstalowałem to, nawet fajnie działa ale nie korzystam, jakoś nie odczuwam potrzeby... To taki mini OS, możesz poprzeglądać fotki, wejść do neta, przez przeglądarkę bliźniaczo podobną do firefoxa (ale nazywa się inaczej). W każdym razie płyta ma masę zalet, założyłem topik o niej w dziale o podzespołach amd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m17essi Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) kupiłem tą płytę ASUS M3A78 i coś w niej piszczało ko. procka komp się zawieszał więc poszedłem do sklepu tam po paru dniach wymienili mi chyba na nową (tak bynajmniej w sklepie powiedzieli, sklep vico) i nadal jest to samo ,może to wina procka(Athlon 6000 125W) ale na innej płycie tak mi się nie dzieje więc to chyba wina płyty, czy może coś innego mam zepsute??co robić :angry: chyba qrwa trza znowu iść do sklepu z reklamacją, Edytowane 8 Stycznia 2009 przez m17essi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Procesor 125W wydziela dużo ciepła, tak samo zamontowana dobra grafika to ponad 100W w stresie, zatem w obudowie może być ciepło i o to właśnie chodzi. Napisz coś więcej o zestawie, jaka karta pamięci zasilacz. Bez przesady, u mnie X2 6000+ 125W 60 stopni max na box chłodzeniu w orthosie po 3h prio 9, jak masz dobry przewiew w budzie to nie ma znacząco różnicy, i E5200 lepszy ta, jeśli kręcisz bo nez OC są porównywalne... m17essi nie strasz mnie, sam mam zamiar kupić tego ASUS'a M3A78 (tja, NeoMagNeT mnie przekonał) i liczę że nie będzie cyrków (Foxconn A690GM2MA-8KRS2H poszedł do zwrotu, swoją drogą fajna płytka była gdyby działo all :P) Co do piszczenia, na pewno Ci na nową wymienili? możesz jeszcze wgrać najnowszy bios itd, ew. może to ramu wina ale raczej reklamacja... ew. zasilacz? :S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m17essi Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) mi się zdaje że to wina płyty bo mam w domu jeszcze starszą płytkę i na niej wszystko działa dobrze( ram przełożyłem, procka ,grafikę , zasilacz,dysk i działa dobrze), bios nowy wgrywałem na tamtej pierwszej wtedy to raz mi wyskoczył blue screen a nic nie podkręcałem, a wymienili chyba na nową bo pan z rewisu wyszedł do sklepu i przyniósł płytkę :lol: Edytowane 8 Stycznia 2009 przez m17essi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 No nie chce mi się wierzyć że płyta nie lubi się z prockiem, prędzej z jakimś innym podzespołem (miałem kiedyś tak z jedną płytką i hdd, piski + blue screeny, czasem podczas ładowania systemu już, czasem po jakimś tam czasie pracy), jak nie pozostaje znowu reklamacja, ech i odechciało mi się teraz tej płytki :P żeby tak dalej sprzedawali Abita KN9 kupiłbym od razu (albo żeby na allegro się pojawił) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m17essi Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 (edytowane) http://sklep.vico.pl/product_info.php/cPat...ducts_id/138921 co sądzicie o tej płycie? i o tej: http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Gig...pelny,id,55339/ Która lepsza? Edytowane 11 Stycznia 2009 przez m17essi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 MSI nie ma ostatnio dobrej passy jeśli chodzi o płyty główne pod AMD. Przykładem jest MSI K9A2 CF-F, AMD 790X - ta płyta to totalna porażka. Poprzednio miałem MSI K9NUltra2 i padła. Więc raczej MSI unikaj> Ostania złożyłem 2 pecety na Gigabyte MA790X-DS4. Jeden z procesorem X2 5000+ BE ( oc na 3,2 Ghz) i grafiką ATI 4830, drugi na X2 6000+. Ten pierwszy to mój i właśnie patrzę na temperaturki ( z everesta) procesor 28 stopni płyta 35 stopni. Polecam tę płytę ponieważ ma dobre zasilanie ( 4 fazowe) oraz Wsparcie dla serii procesorów AMD Phenom II Dwa złącza PCI-E 2.0 x16 z obsługą technologii ATI CrossFireX™ Obsługa dwukanałowej pamięci DDR2 1066 Kontroler SATA 3Gb/s z funkcją RAID Wysokiej jakości gigabitowa karta sieciowa oraz interfejs IEEE1394 Wysokiej jakości karta dźwiękowa ALC889A HD audio 106dB SNR Ultra Durable 2 , aluminiowo polimerowe kondensatory o podwyższonej trwałości, cewki z rdzeniem ferrytowym, specjalne tranzystory MOSFET Dzięki zastosowaniu aluminiowo polimerowych kondensatorów, renomowanych japońskich firm, praca płyty głównej jest niezawodna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metheor Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Witam Żeby nie zakładać nowego tematu podepnę się pod ten temat. Pytanie moje brzmi co myślicie o płycie K9A2 NEO-F, macie z nią jakieś doświadczenia. Bardzo bym prosił o komentarze. Planuje pod nią podpiąć Phenom X3 8450 plus 8GB RAM. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Jak szukałem informacji o M3A78 to nigdzie się nie doczytałem o jakimkolwiek piszczeniu, u mnie też sekcja zasilania się nie odzywa, nawet po przetaktowaniu proca na 3,4GHz, napięciu 1,45V. Witam Żeby nie zakładać nowego tematu podepnę się pod ten temat. Pytanie moje brzmi co myślicie o płycie K9A2 NEO-F, macie z nią jakieś doświadczenia. Bardzo bym prosił o komentarze. Planuje pod nią podpiąć Phenom X3 8450 plus 8GB RAM. Pozdrawiam. Napisz ile możesz wydać. Ta MSI raczej średnia lub gorzej. W przyklejonych masz poradnik, może coś z niego wybierzesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metheor Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Witam Temat płyty MSI już zakończony, nabyłem ASUS M3A78 :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...