barteq50 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 witam. potrzebuje nowego procesora. gram, wiec stary (athlon 64 3000+) jest troche smieszny (choc ja osobiscie nad nim placze). popelnilem blad, poniewaz zalatwilem sobie nowa karte graficzna (redek HD4850 Sonic) a zapomnialem o moim zacofanym procesorze! moja karta spokojnie ciagnie nowsze pozycje ale procesor nie nadoza calkowicie! dlatego moja prosba - jaki radziliscie by procesor, w cenie ok 300 zl (osobiscie mysle nad athlonami 6000+,6400+). mysle ze raczej moja sfera zatrzymuje sie przy sockecie am2. na procesor moge wydac kase, ale chcialbym zaoszczedzic na plycie i ramie (musze wymienic, poniewaz obecna plyta ma ddr1, teraz to juz wypada wejsc w cos wyzej). z gory dziekuje wszystkim ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zostaw X2 w spokoju. Za 290zł masz E5200 który na dzień dobry jest szybszy od X2 6000+, po OC nie ma proca od AMD który mu podskoczy w grach. Płyty można kupić nowe od ok 180zł z niezłym OC. Np gigabyte za 179zł. RAM w zależności od zasobności portfela 2GB (80zł) albo 2x2GB(160zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoos Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 kolega dobrze mowi, e5200 + taka plytka, podkrecisz do 3,5GHz i nawet w Crysisa sobie pograsz ;) Jaki masz zasialacz do tego zestawu? @dzikidaniel, ta plyta ciagnie 45nm bez updatu biosa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq50 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 mam xilence 550w. dzieki wielkie, bardzo mi pomogliscie. czyli E5200 + Gigabyte G31M-S2L. ram to ja bym wolal w okolicach 3gb, ale 4 tez sie nada :) .choc mam teraz 3gb i windows wykrywa mi tylko 2,5 gb i pisze: "rozszerzona pamiec fizyczna" - w takim razie czy warto inwestowac w wiecej ramu jak windows nie wkyryje mi go? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 A bo pewnie masz integre i grafa czerpie pamięc z RAMu. IMHO na obecną chwile nie warto brać mniej niż 2GB a 4GB to taki standard. Win XP pewnie przy 3,5GB ostanie. phoos, wszystkie pokrewne P35 czyli i G31 nie wychodziły bez obsługi 45nm. Zmiana BIOSu nie będzie konieczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoos Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 jak masz xp to 2gb spokojnie wystarczy. Z czasem jak sobie kupisz Viste to przyda sie dotakowy ram, pamietaj ze XP nie obsluguje dx10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Mimo wszystko taki Crysis pod XP przy 4 GB chodzi znaczne lepiej niż przy 2GB. Nawet jeśli nie wykorzystujesz całej pamięci.Po za tym nie widzę problemu by mieć 2 systemy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...