Skocz do zawartości
Vidic

Czy Nakładać Paste Na Gpu?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 2 pytania. Mam kartę Sapphire HD 4850 1Gb i chcę zmienić chłozenie na Accelero S1 rev2. Pierwsze pytanie jest takie, czy strace gwarancję zmieniając chłodzenie?? Drugie jest takie, czy muszę nakładać pastę termoprzewodzącą na GPU i jeśli tak to czy może byc taka od procesora np. Arctic Silver 5?? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslenie ginie w narodzie. A moze jest to prosta kwestia zaniku organow nieuzywanych?

Przeczytaj karte gwarancyjna. Moze do tego jak skonczysz kurs logiki na poziomie podstawowym sam znajdziesz odpowiedz na to ciekawe pytanie - "Czy dokonujac modyfikacji karty polegajacej na wymianie standardowo zalozonego fabrycznego chlodzenia uniewaznie 36 miesieczna gwarancje na sprzet?"

A drugie bedzie troche szybsze w znalezieniu odpowiedzi :arrow: http://forum.purepc.pl/Chlodzenie-Konwencj...in-t220477.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, ale nie musiałeś odpowiadać w tym temacie, a skoro to zrobiłeś to zwracaj się z szacunkiem. Akurat kartę kupiłem na agito i na fakturze nie ma nic na ten temat, ale z Twoją wysoce rozwiniętą logiką i błyskotliwością mogłeś na to wpaść, że takowej informacji może nie być. Mogłem także chcieć poradzić się w tych sprawach doświadczonych użytkowników, którzy mieli taki problem. Przemyśl proszę to sobie, bo bardzo zniechęciłem się do tego forum przez tą wypowiedź. Wiem, że nie zależy Ci na tym czy tutaj zostanę, ale chcę abyś wiedział, iż nie kązdy jest na tyle obyty w tych sprawach jak Ty. Natomiast za drugą informację dziękuję. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc skoro nie miałeś nic na fakturze (SIC! od kiedy gwarancja jest na fakturze) to może sprawdź kartę gwarancyjną :huh: Jak pewnie zauważyłeś gwarancja różni się w każdym sklepie, dlatego warto samemu przeczytać kartę gwarancyjną, a nei pytać o to forumowiczów (skąd mam wiedzieć jaka jest akurat gwarancja na Twoją kartę ;) )

A co do pasty - oczywiście, że musisz dać ;) A ta wg. Ciebie "na procesor" to nie jest na procesor tylko uniwersalna :) równie dobrze będzie się sprawować na karcie graficznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eragonn14----> dzięki za info odnośnie pasty. A z tą gwarancją hmmm... kartę kupowałem razem z monitorem i dostałem fakturę oraz kartę gwarancyjną na monitor, a na grafikę nie dostałem. Jednak myslałem, że do rekalmacji wystarczy faktura, bo na fakturze jest napisane, że karta podlega gwarancji w serwisie agito. Na stronie sklepu jednak nie znalazłem informacji jaką oni dokładnie udzielają gwarancję i jak odnosi się ona do mojej sprawy, więc piszę tutaj. Ale skoro nie możecie mi udzielić takiej informacji to napiszę do serwisu agito. Jednak dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

Edytowane przez Vidic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Accelero mam używke więc musze swoją pastę dać. A co do ukruszenia rdzenia to mnie nie straszcie :D Pierwszy raz zmieniam chlodznie w karcie i już i tak się denerwuje żeby czegoś nie zepsuć więc myślę, czy moze nie iść jutro do jakiegoś sklepu komputerowego aby mi zmienili bo znajomi się raczej nie znaja.

Edytowane przez Vidic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie, pamietaj, zeby przykladac chlodzenie plasko i dokrecac rownomiernie z kazdej strony, czyli troche w jednym rogu, potem troche w przeciwleglym itd. a nie jedna srubke na maksa, potem kolejna na maksa...

Jezeli nie nacisniesz na krawedz GPU, to nic sie nie stanie. Najprosciej polozyc chlodzenie na stole "stopka" do gory, na to nalozyc karte graficzna i dokrecac jak wyzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli dobrze pamiętam to 'Szafire' nie stosuje plomb na chłodzeniu (tak jak Gainward i Palit...)

A po drugie jakby nie patrzeć to na karcie graf. też masz procesor :o

Ja w Gainward 9600gt mam...co mnie bardzo boli bo ino buczy jak huragan :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi