Vidic Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Witam. Mam 2 pytania. Mam kartę Sapphire HD 4850 1Gb i chcę zmienić chłozenie na Accelero S1 rev2. Pierwsze pytanie jest takie, czy strace gwarancję zmieniając chłodzenie?? Drugie jest takie, czy muszę nakładać pastę termoprzewodzącą na GPU i jeśli tak to czy może byc taka od procesora np. Arctic Silver 5?? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Myslenie ginie w narodzie. A moze jest to prosta kwestia zaniku organow nieuzywanych? Przeczytaj karte gwarancyjna. Moze do tego jak skonczysz kurs logiki na poziomie podstawowym sam znajdziesz odpowiedz na to ciekawe pytanie - "Czy dokonujac modyfikacji karty polegajacej na wymianie standardowo zalozonego fabrycznego chlodzenia uniewaznie 36 miesieczna gwarancje na sprzet?" A drugie bedzie troche szybsze w znalezieniu odpowiedzi :arrow: http://forum.purepc.pl/Chlodzenie-Konwencj...in-t220477.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidic Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Sorry, ale nie musiałeś odpowiadać w tym temacie, a skoro to zrobiłeś to zwracaj się z szacunkiem. Akurat kartę kupiłem na agito i na fakturze nie ma nic na ten temat, ale z Twoją wysoce rozwiniętą logiką i błyskotliwością mogłeś na to wpaść, że takowej informacji może nie być. Mogłem także chcieć poradzić się w tych sprawach doświadczonych użytkowników, którzy mieli taki problem. Przemyśl proszę to sobie, bo bardzo zniechęciłem się do tego forum przez tą wypowiedź. Wiem, że nie zależy Ci na tym czy tutaj zostanę, ale chcę abyś wiedział, iż nie kązdy jest na tyle obyty w tych sprawach jak Ty. Natomiast za drugą informację dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Więc skoro nie miałeś nic na fakturze (SIC! od kiedy gwarancja jest na fakturze) to może sprawdź kartę gwarancyjną :huh: Jak pewnie zauważyłeś gwarancja różni się w każdym sklepie, dlatego warto samemu przeczytać kartę gwarancyjną, a nei pytać o to forumowiczów (skąd mam wiedzieć jaka jest akurat gwarancja na Twoją kartę ;) ) A co do pasty - oczywiście, że musisz dać ;) A ta wg. Ciebie "na procesor" to nie jest na procesor tylko uniwersalna :) równie dobrze będzie się sprawować na karcie graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidic Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) eragonn14----> dzięki za info odnośnie pasty. A z tą gwarancją hmmm... kartę kupowałem razem z monitorem i dostałem fakturę oraz kartę gwarancyjną na monitor, a na grafikę nie dostałem. Jednak myslałem, że do rekalmacji wystarczy faktura, bo na fakturze jest napisane, że karta podlega gwarancji w serwisie agito. Na stronie sklepu jednak nie znalazłem informacji jaką oni dokładnie udzielają gwarancję i jak odnosi się ona do mojej sprawy, więc piszę tutaj. Ale skoro nie możecie mi udzielić takiej informacji to napiszę do serwisu agito. Jednak dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Edytowane 27 Grudnia 2008 przez Vidic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) Jeśli nie ma plomby na śrubach od chłodzenia to można chłodzenie bez utraty gwarancji zmienić. Edytowane 27 Grudnia 2008 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 A jeśli dobrze pamiętam to 'Szafire' nie stosuje plomb na chłodzeniu (tak jak Gainward i Palit...) A po drugie jakby nie patrzeć to na karcie graf. też masz procesor :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidic Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ok. Wielkie Dzięki za pomoc. faktycznie nie ma plomb na śrubach ani na chłodzeniu więc raczej mogę zmienić chłodzenie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Tylko wez poprawke, ze Accelero S1 ma juz nalozona paste Arctic MX2 i nie trzeba niczym innym smarowac (no chyba, ze kupiles uzywke, albo w jakis inny sposob usunales paste z chlodzenia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 I uważaj żebyś rdzenia nie ukruszył bo wtedy mogą nie uznać gwary... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidic Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 (edytowane) Accelero mam używke więc musze swoją pastę dać. A co do ukruszenia rdzenia to mnie nie straszcie :D Pierwszy raz zmieniam chlodznie w karcie i już i tak się denerwuje żeby czegoś nie zepsuć więc myślę, czy moze nie iść jutro do jakiegoś sklepu komputerowego aby mi zmienili bo znajomi się raczej nie znaja. Edytowane 28 Grudnia 2008 przez Vidic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TWINKY Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Czy ja wiem czy do sklepu z tym isc.Prosta sprawa, wystarczy rownomiernie dociskac,a rdzen az tak kruchy nie jest zeby sie ukruszyl przy lekkim stuknieciu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Dokladnie, pamietaj, zeby przykladac chlodzenie plasko i dokrecac rownomiernie z kazdej strony, czyli troche w jednym rogu, potem troche w przeciwleglym itd. a nie jedna srubke na maksa, potem kolejna na maksa... Jezeli nie nacisniesz na krawedz GPU, to nic sie nie stanie. Najprosciej polozyc chlodzenie na stole "stopka" do gory, na to nalozyc karte graficzna i dokrecac jak wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Jak ja wymieniałem chłodzenie na GF 7600GS to tylko kilka razy przeczytałem poradniki co i jak ;) Potem jak dokręcałem to zapomniałem o równomierności :P i dokręciłem każdą śrubę najpierw prawie na maxa a karta teraz chłoodna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiacynty Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 A jeśli dobrze pamiętam to 'Szafire' nie stosuje plomb na chłodzeniu (tak jak Gainward i Palit...) A po drugie jakby nie patrzeć to na karcie graf. też masz procesor :o Ja w Gainward 9600gt mam...co mnie bardzo boli bo ino buczy jak huragan :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...