hyper_2002 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 (edytowane) Mam problem posiadam dfi dk x58 i nie dziala mi nagrywarka tzn czyta plytki kopiuje z plytki ale przy nagrywaniu wywala invalid block adress moze ktos juz mial z tym do czynienia nagrywarka polaczona przez sata i jest sprawna sprawdzalem na innym kompie .Blagam o pomoc bo juz dluuuuuuugo sie z tym mecze :( firmware tez mam najnowszyTo raczej nie płyta gł. tylko nagrywarka/nośnik/oprogramowanie . Jak na niższych prędkościach nagrywania ? I jeszcze magiczny LINK Edytowane 26 Czerwca 2009 przez hyper_2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falarek Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Czy orientuje się ktoś czy w przypadku kupienia DFI DK ze starszym biosem niż ten który wprowadził obsługę i7 w rev D0 płytka się odpali aby można było go zaktualizować czy po prostu będzie "ciemność" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 To raczej nie płyta gł. tylko nagrywarka/nośnik/oprogramowanie . Jak na niższych prędkościach nagrywania ? I jeszcze magiczny LINK problem w tym ze nagrywarka jest ok sprawdzalem na innym kompie co do oprogramowania to testowalem na wszystkich mozliwych programach i na wielu plytkach co ciekawe na dvd rw nagrywa ale jak nastawie taka sama predkosc na zwyklej plytce to znowu jest invalid block adress bylem juz w sklepie cos tam sie meczyli i powiedzieli ze moze plyta glowna jest uwalona ale jak dla mnie to raczej nie to podlaczylem tez inna nagrywarke tylko ze przez ide i dziala jak trzeba wiec cos moze jest z sata nie tak ale dysk dziala ok sam juz nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 andrzejs82 Pozdrow tych Specjalistow w tym sklepie ;) i nie zapomnij spytac czy maja mlotek i kombinerki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 andrzejs82 Pozdrow tych Specjalistow w tym sklepie ;) i nie zapomnij spytac czy maja mlotek i kombinerki :) wiem ze dali plame ale moze masz jakis pomysl co jest nie tak bo mi juz rece opadaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 wiem ze dali plame ale moze masz jakis pomysl co jest nie tak bo mi juz rece opadajamialem kiedys jazde z dwoma urzadzeniami sata,resetowaly kompa bsodzily,wystarczylo jedno urzadzenie wpiac w inny slot sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 mialem kiedys jazde z dwoma urzadzeniami sata,resetowaly kompa bsodzily,wystarczylo jedno urzadzenie wpiac w inny slot sata. to juz mam za soba zmienialem tez tasme sata na inna itd i ciagle to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 a szukales dobrze po googlach? Jak wklepiesz haslo, to widac jest mnostwo wypowiedzi w z podobnym problemem i to na calkiem innych platformach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 to juz mam za soba zmienialem tez tasme sata na inna itd i ciagle to samoMasz tam zworkę w tej nagrywarce master/slave ?? pokombinuj z tym. PS. Jak nic z tego to po prostu z inna nagrywarką zobaczyć tak będzie najlepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 (edytowane) Kurde ale mi sie grzeje "System" (ICH10R?) 80 stopni w stresie...Chipset tez dochodzil do 70, ale zamontowalem wentylatorek 40mm i teraz mam 55 przy 3.8. Jakie sa bezpieczne tempy (gorna granica) tam? edit: fotka z pasywu :) Pytanko - czemu taka roznica w tempach CPU podawanych przez Smarta i RealTempa? Edytowane 30 Czerwca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 (edytowane) Kurde ale mi sie grzeje "System" (ICH10R?) 80 stopni w stresie...Chipset tez dochodzil do 70, ale zamontowalem wentylatorek 40mm i teraz mam 55 przy 3.8. Jakie sa bezpieczne tempy (gorna granica) tam?Spokojnie.. to norma. Mogą znieść 100C+ :) A na marginesie 'system' to sekcja zasilania . PS. Zobacz RealTemp 2.90 i Core Temp 0.99.3 daj znać jakie odczyty. Edytowane 30 Czerwca 2009 przez hyper_2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Kurde ale mi sie grzeje "System" (ICH10R?) 80 stopni w stresie...Chipset tez dochodzil do 70, ale zamontowalem wentylatorek 40mm i teraz mam 55 przy 3.8. Jakie sa bezpieczne tempy (gorna granica) tam? System to zasilanie procka. edit: fotka z pasywu :) Pytanko - czemu taka roznica w tempach CPU podawanych przez Smarta i RealTempa? Smartguardian podaje tempy procesora a nie poszczególnych rdzeni jak RealTemp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 thx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Smartguardian podaje tempy procesora a nie poszczególnych rdzeni jak RealTemp. I twierdzisz, że możliwa jest różnica ponad 30 stopni, pomiędzy wskazaniami dla rdzeni a dla całego procesora? Według mnie to wszystkie programy pokazują według własnego widzimisię, co program to inny odczyt itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 I twierdzisz, że możliwa jest różnica ponad 30 stopni, pomiędzy wskazaniami dla rdzeni a dla całego procesora? Według mnie to wszystkie programy pokazują według własnego widzimisię, co program to inny odczyt itd. Odpal Smart Guardian i everest i porownaj temperatury. Odczyty będą prawie identyczne. Teraz mam różnice: proc 28*C a rdzenie około 40-41*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Wedle mojego kilkuletniego doswiadczenia z OC roznica 10-15'C pomiedzy najgoretszym miejscem w rdzeniu cpu a jego IHS'em jest jak najbardziej mozliwa , owe 28'C roznicy to chyba bledne odczyty aczkolwiek przy 4 rdzeniach z HT kto wie ......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 mam pytanie odnośnie DFI DK X58-T3eH6 które sloty pcie są 16x? zielone? dla 3way sli nie robi różnicy która karta chodzi na wolniejszym slocie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 tu masz dobrze widoczne ktore porty sa jakie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) ok dzięki. :) pozostaje jeszcze kwestia sli, ale tam układ kart (16x\4x\16x) nie robi różnicy. Edytowane 10 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 (edytowane) kurde zaczalem sie bawic i znow problemy :) Chcialem sobie ustawic niski 3.4 zegar na niskim taktowaniu, ustawilem 1.1vcore 1.21 vtt 17x200 restart i...nie chce mi do biosu wejsc ani nic. Po powitalnym ekranie, czarny ekran i migajacy kursor - mial ktos tak? Jaki ratunek? Bateria out? i jeszcze pytanko, jak korzystac z tych profili? tzn podczas uruchamiania trzeba jakas kombinacje klawiszy wcisnac zeby konkretny uruchomilo? skanowanie na diodzie zatrzymuje sie na 75 edit: Juz sobie poradzilem, wyjecie baterii pomoglo i nie zmazalo ustawien cmosa :) Troche sie znow przestraszylem ehh...panika mnie zzera hehe Edytowane 17 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Zawsze naciskam reset i trzymając go power przez 4s następnie puszczam power i po nim reset. Komp uruchomi się na domyślnych bez kombinowania z wyciąganiem baterii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Można też wyłączyć zasilanie kompa wciskając power jednocześnie trzymać INSERT i też zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 U mnie po wyjęciu bateri i ramu i wyłączeniu zasilania nadal ciężko wejść do biosu (kursor) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Zawsze naciskam reset i trzymając go power przez 4s następnie puszczam power i po nim reset. Komp uruchomi się na domyślnych bez kombinowania z wyciąganiem baterii. tak sprobuje nastepnym razem thx :) @mib ktory insert, na klawiaturze??? To juz extra ciekawe, tez sprawdze przy najblizszym zwisie oc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 @mib ktory insert, na klawiaturze??? To juz extra ciekawe, tez sprawdze przy najblizszym zwisie oc ;) Na jakiej klawiaturze?? Musisz mieć specjalny moduł na usb z klawiszem insert :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Panowie obecnie testuje ustawienia 21x194MHz maximum ustawien na Auto dzieki czemu smiga mi bez problemu Intel Speed Step , bez obciazenia CPU chodzi z mnoznikiem 12x . Wszystko cacy ale w stresie po przekroczeniu temperatury 75'C przelanczaja/wylanczaja sie rdzenie czy nie za wczesnie jak na ochrone przed przegrzaniem CPU ?? Czy jest jakas opcja zeby dzwignac ta temperature przy jakiej zachodzi to wylanczanie rdzeni ? drugie pytanko , czy mozna w jakis sposob ustawic minimalny mnoznik na powiedzmy 16x ? tak zeby proc nie schodzil ponizej 3GHz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Na jakiej klawiaturze?? Musisz mieć specjalny moduł na usb z klawiszem insert :] hehe wiedzialem ze to by bylo dziwne zeby insert z klawiatury dzialal :P @mario Strasznie duze masz te volty przy 20x194... ja w pelni stabilne 21x190 mam przy 1.18 vcore, 1.26vtt, 1.17nb. W pierwszym Press Enter (hehe jak wytlumaczylem :P) mam enabled/disabled/enabled/disabled i mi tez spokojnie mnoznik na 12 spada jak nic nie dzialam. Wlaczam crysisa, 15% loadu i mam juz 21. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Panowie obecnie testuje ustawienia 21x194MHz maximum ustawien na Auto dzieki czemu smiga mi bez problemu Intel Speed Step , bez obciazenia CPU chodzi z mnoznikiem 12x . Wszystko cacy ale w stresie po przekroczeniu temperatury 75'C przelanczaja/wylanczaja sie rdzenie czy nie za wczesnie jak na ochrone przed przegrzaniem CPU ?? Czy jest jakas opcja zeby dzwignac ta temperature przy jakiej zachodzi to wylanczanie rdzeni ? drugie pytanko , czy mozna w jakis sposob ustawic minimalny mnoznik na powiedzmy 16x ? tak zeby proc nie schodzil ponizej 3GHz ? Ad 1. Popatrz na wyjaśnienie parę stron wcześniej: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3300716 Ad 2. Po co ci minimum 3000 MHz jeżeli proc nie ma zapotrzebowania na moc obliczeniową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 x22 rev AB0 i xeon w3520 D0 , wszystko z automatu. Ciekawi mnie czy korzysta ktos z windows 7 ? czy dziala Turbo Mode tak jak pod Vista ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 DARK666 Z windy 7 kozysta lekko polowa posiadaczy i7 z tego threada Co do screena to zapodaj przynajmniej 10 minut z Prime95 :) bo takiego z GG i CPU-Z to mozna i 4.6GHz zrobic te procki tak maja , ze w miare pelna stabilnosc osiagaja 300-400MHz ponizej max OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...