BinoKomputer Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Witam drodzy użytkownicy. Zwracam się do was o pomoc. Ostatnio zacząłem się bawić w OC pamiątek. No i na początku ładnie mi szło zmieniłem swoje 800 na 1066 bez zmiany napiecia. Sprawdziłem stabilność programami męczyłem je grami (GTA4). No i wpadłem na pomysł ze muszą iść jeszcze lepiej. No i w biosie mam taki zakres tylko 800--->1066--->1203--->1280... No zmieniłem na 1203 jednak już system nie chciał startować. Zacząłem zwiększać napięcie, doszedłem do 2.3 i już dalej nie leciałem bo wiedziałem ze to już taka pewna granica rozsądku. I mam takie pytanie jak zmienić tak bios żebym zwiększał częstotliwość RAM o 1-2MHz?? Sprzęt w sigu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 taktowanie pamieci zmienia sie razem z taktowaniem procka pozniej mozesz jeszcze zmieic je dzielnikiem pamieci jednak jako takiego sposobu na zmiane o 1czy 2mhz nie ma. no chyba ze ustawisz sobie dzielnik np 1:1 i bedziesz o 1-2mhz zwiekszal fsb procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...