Skocz do zawartości
sthEn

Kali Chce Sli

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad dorzuceniem drugiej 9800GTX, ze względu na używany system operacyjny raczej dłuższy czas nie przejdę na 4870x2 i pochodne (brak kompatybilnosci i sterowników). W jaką płytę w ogóle celować, żeby móc osiągnąć jeszcze jakieś znośne O/C (na dzien dzisiejszy fsb 470-500)? Rozumiem, że skoro mój P5E ma Crossfire, to tylko 2x ATI? ;]

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad dorzuceniem drugiej 9800GTX, ze względu na używany system operacyjny raczej dłuższy czas nie przejdę na 4870x2 i pochodne (brak kompatybilnosci i sterowników). W jaką płytę w ogóle celować, żeby móc osiągnąć jeszcze jakieś znośne O/C (na dzien dzisiejszy fsb 470-500)? Rozumiem, że skoro mój P5E ma Crossfire, to tylko 2x ATI? ;]

Pozdrawiam

Na twoim miejscu sprzedałbym tego GTXa i kupił GTX 260 (216 shaderów, najlepiej 55nm). Płyty z chipsetem nVidii są gorsze od tych intelowskich, więc nie warto brnąć w SLI. A skąd też masz pewność, że SLI działa na tym systemie? A jeśli działa, to jak?

GTX 260 to najlepsze rozwiązanie w twoim przypadku.

EDYTA:

Rzeczywiście odpada, Leopard nie obsługuje GT200...

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje zzizzy - przeczytaj DOKŁADNIE pierwszy post, i zastanów się zanim coś jeszcze napiszesz.

Druga sprawa - jak wygląda SLI kart dwóch różnych producentów? Mając teraz przykładowo Gainwarda/EVGA mogę użyć Palita/Asusa? Taktowania takie same, ram oczywiście też, różnica tak naprawdę w nazwie i innej naklejce na chłodzeniu - zadziała to?

Edytowane przez sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje zzizzy - przeczytaj DOKŁADNIE pierwszy post, i zastanów się zanim coś jeszcze napiszesz.

Druga sprawa - jak wygląda SLI kart dwóch różnych producentów? Mając teraz przykładowo Gainwarda/EVGA mogę użyć Palita/Asusa? Taktowania takie same, ram oczywiście też, różnica tak naprawdę w nazwie i innej naklejce na chłodzeniu - zadziała to?

Będzie działać bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Striker II niekoniecznie zapewni wystarczająco wysokie FSB, ogólnie to jestem uprzedzony do 780 w wydaniu Asusa bo dwóch znajomych do dziś się z nimi męczy i na przemian padają albo odwalają różne cyrki - przereklamowany bubel. Predzej bym się skusił na Evga 780i FTW, chociaż na takie bezproblemowe OC jak w przypadku P35/45 lepiej nie liczyć - sensowne FSB to 450, wyżej już bywa różnie i płyty się dość mocno grzeją. Inna sprawa to 790i ale tu znowu wchodzi DDR3 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten plus, że płytkami mogę sobie pożonglować, także jeśli jakaś sztuka mi nie wyciągnie odpowiedniego FSB to najwyżej wymienie na drugą. Mimo wszystko jednak - do 500 powinny chyba Stikery wycisnąć.

Jeszcze właśnie doczytałem, ze zadziała SLI 9800GTX z 9800GTX+, to już w ogóle problem znalezienia odpowiedniej karty odpadł ;)

Edytowane przez sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi