Janekk Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Według informacji przedstawionych przez EVGA, producent zamierza poszerzyć swoją ofertę płyt głównych o nowy model EVGA X58 SLI. Oficjalna premienia jest ustalona na 17 listopada. Jest to pierwszy produkt, z oferty EVGA oparty na chipsecie X58. EVGA X58 SLI posiada 3 gniazda PCI Express dla SLI oraz CrossfireX. Ponadto dziesięć portów SATA II, port eSATA, kondenstary typu solid state. Oraz dwie dodatkowe opcje: VDroop EVGA oraz EVGA EZ Voltage Ciekawą funkcją jest pokładowy wyświetlacz LED, który będzie monitorował temperaturę pracy procesora może okazać się przydatna w w przypadku podkręcenia. Płyta została wyceniona na €332,71. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) Proponuję rozszerzyć temat o wersję CLASSIFIED. Niezły potworek :) Testy: http://www.guru3d.com/article/evga-x58-sli...ssified-review/ http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardw...ard-review.html Sporo potrafi :) bclk ~250, wątek na XS Edytowane 20 Maja 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) mikołaj spóźniony ;) Edytowane 22 Maja 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Racuch to jak poskladasz dawaj zaraz jakies testy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Czekamy z niecierpliwością! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 dajcie spokoj proc załamka na tym wentylu BOX-owym na default z HT i reszta na auto łapie takie o to temp. screen: trza zapinke na D-Teka zrobić i może ludzie z tego będą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Temperatury box'a faktycznie kosmiczne na Prolimatechu jakieś 20'kilka stopni mniej mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 robiłem jakies dziwne testy przy 4GHz i 1,2 Vcore z podniesinym VTT i QPI ale chłodzenie wymięka (łapie ponad 80C i papa) chyba proc ma potencjał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) Trza go wodą polać :lol2: D0 niestety - grzałki Edytowane 22 Maja 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 @Racuch, jaka masz wersje tego Classifielda 759 czy 760? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) @Racuch, jaka masz wersje tego Classifielda 759 czy 760? gdzie to znajdę i co to ew. da ? Edytowane 22 Maja 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) gdzie to znajdę i co to ew. da ? Znaleźć to możesz na pudełku z płyty głównej lub na samej płycie głównej (KLIK) 759 ma wbudowany nf200 a 760 nie ma. 760 robi ładniejsze BCLK :D Edytowane 22 Maja 2009 przez MatroX13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 a do 100 jeszcze zapas masz :) zerknij jak możesz max bclk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 MatroX13 a to mnie zmartwiłeś ;/ 759 mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 (edytowane) @Racuch nie chciałem Cię zmartwić ;-) Tutaj mozesz sobie poogladac troche screenów co potrafi 760 bo poczytac raczej nie :P KLIK Gdzie zakupileś te mobo? Kptr? Czekam na MAX BCLK w twoim wykonaniu. Edytowane 23 Maja 2009 przez MatroX13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 (edytowane) kupiłem na bazarze ;d jak ogarnę WC, kupię jakies ddr3 to zabieram sie za testy Edytowane 24 Maja 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 @Racuch nie chciałem Cię zmartwić ;-) Tutaj mozesz sobie poogladac troche screenów co potrafi 760 bo poczytac raczej nie :P 759 tez bangla elo,wiec nie ma co psioczyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Wiem ze płyta pewnie juz jakiś czas temu weszła na rynek ale chciałem poszerzyć temat o kolejne dziecko EVGA a mianowicie X58 SLI LE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 ładna, czarna :) ciekawe jak dużo ponad 1000 PLN u nas za nią będzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 w ddr2 juz jest na przyklad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Tak to fakt :) DDR2 ma juz ta płyte w nawet przyzwoitej cenie :) 1170 zł o Ile dobrze pamiętam :) Tak jak gadaliśmy powinienem mieć płyte w przyszłym tygodniu :) jak będze juz mieć poskładany zestaw pewnie dam jakieś testy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 czekamy na siakis teścik od DDR2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) Jako, ze to temat o EVGA to dodam male info. EVGA wypusci niedlugo nowa plyte glowna EVGA X58 SLI Micro LINK. Sugerowana cena 199$ Edytowane 2 Lipca 2009 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 odswieżę temacik pare fot bloku na classified ;) http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3322019 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 (edytowane) Tak na szybko bo czas goni recka LE max bclk trochę mało czasu do dalszej zabawy 222 max stabilne bclk 221 na szybko 4ghz /2000 cl7 dla sprawdzenia wysokości qpi pomiar miernikiem 1,31Vtt !!! płyta łatwa nie problemowa Edytowane 9 Lipca 2009 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) VREG - to sterownik faz zasilania?? Spore temperatury osiąga i to na stosunkowo niskim napięciu. W przyszłości do dalszego oc będzie potrzebny nawiew. Jakie masz odczucia w stosunku do fazy zasilania na plycie - ogolnie radiator bardzo cieply? Jaki v-drop względem ustawień z biosu? Edytowane 9 Lipca 2009 przez mato22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) VREG - to sterownik faz zasilania?? Spore temperatury osiąga i to na stosunkowo niskim napięciu. W przyszłości do dalszego oc będzie potrzebny nawiew. Jakie masz odczucia w stosunku do fazy zasilania na plycie - ogolnie radiator bardzo cieply? Jaki v-drop względem ustawień z biosu?Fazy zasilnia grzeją się podobnie jak w innych mobasach przy ustawieniu proca z pod biosu na 1,29V odczyty w okolicach 1,23V ogólnie proc gorący ale lubi niskie v przypuszczam że vreg to sekcja zasilania ale raczej temperatura całkiem normalna 3 stopnie wyższa od 760 choć pewnie nawiew jej nie zaszkodzi Edytowane 9 Lipca 2009 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) dzisiaj bawiłem sie swoją evcią, mam scianę na 221 bclk, mogę cos z windy podciagnąć ale na 225 się konczy DDR2 widzę że masz chyba podobnie na tej LE ? (kwestia CPU ale to inna bajka) Edytowane 9 Lipca 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Na jednej zbadanej 222/221 stabilna ale może na innych pójdzie wyżej z pod biosu pod windą jeszcze się nie bawiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 dzisiaj bawiłem sie swoją evcią, mam scianę na 221 bclk, mogę cos z windy podciagnąć ale na 225 się konczy @Racuch, ile udało Ci się zrobić max stabilne blck(prime,occt)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...