Lancer Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opcja o której piszę, w E-Leet nazywa się Vcore Boost. Proszę o jakiś komentarz, czy wasze mobaski mają w BIOSie takową opcję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 w mojej evci 759 nie ma takowej opcji w BIOS-ie co więcej w Win7 jakakolwiek zmiana parametru Vccore Boost z poziomu E-Leet powoduje zwiechę (pozostałe funkcje działają) coś tam na forum evga piszą że zwiększyli vcore default do poziomu 1,3 vol., można wtedy pociągnąć CPU wyżej korzystając np. z C6 jedyne wyjście to zalogować się na EVGA forum i zadać parę trudnych pytań dla inżynierów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 pojawił się nowy biosik przynajmniej dla e760 , mamy już oficjalne wsparcie dla kulfona i9.. Ktoś testował?? Mój 920 śmiga obecnie 4G @ 1.25v oraz na cpu vtt 1.35v reszta na auto. Dość podobnie jak na ramage 2 extreme , coś musze się bardziej z nią pobawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 grzeesiu jak możesz mieć wsparcie dla i9 jak nie ma takich cpu :lol2: nadal są i7 tylko z rdzeniem kulfona :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 (edytowane) Kulfon (i7) = i9 Takie nazewnictwo przyjelo sie u ludkow... :| BTW mobasy juz dawno wspieraja kulfona tylko, ze brak w BIOSach mnoznikow pamieci... Edytowane 19 Lutego 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 W biosach brakowalo znacznie wiecej, niz tylko dzielnikow pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 (edytowane) Podalem tylko przyklad ;) Edytowane 19 Lutego 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 (edytowane) Mam plytkte SLI LE jak w podpisie , juz wczesniej odwalla mi jaja z superPi 32 M, ale dzisiaj po update BIOS'u na najnowszy nie pozwala mi policzyc nawet probki 1M - wszystko na stock - o co biega? EDIT: Porblem rozwiazany - problemem jest nei plyta a Vista ;) po wylaczeniu Themes i Windows Audio smiga. Edytowane 23 Lutego 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 ...windows audio i nic wiecej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 panowie po raz pierwszy zaliczyłem zgrzyta z Classi e760. Dziś po tesotwaniu grafik ( 280gtx ) mialem zamiar włożyć ostatnią sztukę i komp wstał , walneło cmosem że jest błąd więc F1. Po wciśnięciu tego komp "gaśnie" i za dwie sekundy uruchamia sie ponownie i tak cały czas w kóło. Oczywiście był zgrzyt także jak już mi się go udało odpalić zeby wyczytal klawe i musiałem podłączyć ją ponownie i wtedy wciskałem F1 i było to co już pisałem... Dałem klawe na ps2 i tam nie trzeba wciskać f1 ( nie wiem czemu? ) ale komp startuje normalnie . System oczywiscie stabliny , linxa puściłem na 30min i wszystko stable. Jak system już działa daje np restart komp ma czarne tło przez chwile potem się wyłącza i znów włacza tak jakby cały czas dual start był. Bios już dałem nowy ale to nic nie pomogło. Sam już nie wiem co robić , na pewno jest winna temu jakaś pierdółka. Teraz z klawą na ps2 jak nie mogę włączyć kompa to wyłaczam psu na 3 sekundy włączam i pc sie uruchamia. Jest tak zawsze i nie ma wyjątków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Wiadomo cos na temat Classified z obsluga SATA 3 i USB 3?Sa juz plyty na bazie starej SLI i LE,ale cisza z high endem - jakies wiesci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 EVGA X58 Classified3 141-GT-E770 DDR2.PL :Gskill,EVGA,Intel,Asus,Corsair - EVGA X58 Classified3 141-GT-E770 Proszę tu masz nowego classa 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 (edytowane) No to niedlugo zobaczymy jak plytka sie sprawuje. :) Edytowane 22 Listopada 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 (edytowane) Ok plytka przyszla dzisiaj. I powiem wam, ze jestem niemile zaskoczony - oto co zastalem w nowym, zafoliowanym pudle: , radiator byl tak wygiety,ze nie mozna bylo wsadzic karty do pierwszego slotu PCIE :) A ja glupi zamiast odeslac plyte , zabralem sie za prostowanie radiatora - jako,ze sa tam 2 pipki pomyslalem, pojdzie jak po masle............. nie poszlo. Chcialem wygiac go do gory, ale siedzial tardo, zdjalem wiec radiator z plyty i wyprostowalem - mysle fajnie :) Niestety po wytarciu pasty z chipa moje oczy ujrzaly ukruszony rog NB :P - wiem, moja wina, trzeba bylo zdjac radiator najpierw , a dopiero potem prostowac. Ok, ale zdesperowany kapnalem troche MX3 i posadzilem radiator na plycie - o dziwo plyta wstala i dziala, nawet Prime leci i nawet OCnac sie dala. Nie wiem jak dlugo plyta pociagnie, ale moze nic jej nie bedzie. Edytowane 25 Listopada 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 katuj, katuj i pisz co toto potrafi p.s. miałeś więcej szczęścia niż ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 (edytowane) no to prada, rozumu mi braklo :P Jak na razie,zeby miec pewnosc, ze plyta lata puscilem LinX 75 powtorzen (bez OC) na ponad 6h i zaliczylo. Czyli co myslisz, z eplyta jak zyje to i zyc bedziue, czy to skroci jej zywot? Edytowane 25 Listopada 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 pokatuj z 1-den miesiąc, nie ma sensu skoro działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 No nic, plyta zarejestrowana , wiec 10 lat gwary jak co mam, o ile sie nie kapna,z e NB ukruszony :P, choc to nie musi byc przeciez moja wina, tak jak plyta miala krzywy cooler , tak moglo byc fabrycznie ukruszone ;) Ok potestowac/pokatowac troche chcialem i sprawdzic ile BCLK wyciagne. Jak najlepiej to zorbic? Obnizyc mnoznik proca i ustawic powiedzmy 215-220 BCLK?Jkaie mniej wiecej napiecia ustawic na NB , QPI i VTT?Nigdy sie nie bawilem w maxymalen OC , dlatego pytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 215-220 to pwinna na luzie pociągnąć przy niewielkim wysiłku. ustaw proca x12 a ramy x6. Vcore z zapasem powiedzmy 1.3V i vtt=1.4V. Na NB zapodaj z 1.2V. PCI-E=100 również styknie do takiego bclk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 Jeszcze jedno lamerskie pytanie. Asusy maja inaczej, u mnie jest CPU VTT i QPI PLL - co to jest QPI PLL - na poprzedniej efce to podnosilem na 1.25v - ruszac to w ogole? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 ASUS R3e nie ma sterowania QPI PLL :angry: . Nie wiem jak inne. giga-byty mają. Możesz podnieść do 1.2V dla testu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 (edytowane) QPI - 1,25 VTT - 1,35 i testuj Edytowane 25 Listopada 2010 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 na razie 220 nie odpalila :P musze wyczuc ustawianie vtt bo nie ma oczywiscie napiec tylko jakies zj... mv :P i niestety program pokazuje co innego i plyta miernikiem tez :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 (edytowane) sory za posta pod postem Odnosnie mierzenia napiec na plycie miernikiem.Ktorym ufac?, jak podlaczam mase do kabla od zasilacza i pozniej na dany punkt pomiarowy to mam inne odczyty jak mase dam na ten punkt pomiaru Ground na plycie? Ok na razie cos takiego: Edytowane 26 Listopada 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 214? :blink: :blink: :blink: To jakaś marność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 (edytowane) daj mi troche pokombinowac, to na poczatek, na poprzedniej Efce 209 bylo max. Ustwaieni mialem 1.41 vcore, VTT 1.4, QPI 1.3 i pamieci 1.67 v - mysle,z e pamieci mnie blokuja, musialbym ustawic inny dzialnik bo 1700 na nie to chyba ich max. EDIT - cos nie teges robie chyba, albo plyta nie daje rady. Z 221 BCLK nie bootuje, widzilalem juz welcome i na tym sie skonczylo :P Moze faktycznei ten ukruszony chip daje o sobie znac :P Edytowane 26 Listopada 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 a moze 221blck juz nie zrobi na pełnym qpi link ,spróbuj na slow mode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Powinna zrobić na normalnym QPI. @Blackwhite no to ustaw ramy x6 czyli przy bclk=220 daj 1320 - dla testu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Ustawilem tak czyli 2:6, dalem 1.41vtt, mnoznik x19 dla cepa , QPI 1.35v i tak nie dalo rady. No chyba,ze proca nizej trzeba puscic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 ustaw mnoznik procka x12 vcore na default - auto ,VTT daj 1.45v NB: 1.2v ,pamięci lekko ponad 1.65v i timingi ustaw w miare dobre żeby procek nie blokował nic i próbuj z bclk powyżej 220 ,dla pewności ustaw 103mhz na pci-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...