DDR2 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 761 nie jest taka pewna nie widomo czy wyjdzie poza usa prędzej 762 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 moja dfi robi 233x21 na powietrzu spi 1m policzy no ale ciezko to tak ustabilizowac, ogolnie sie da ale wiele zalezy od sztuki proca jaka trafimy, no a evga to klasa sama dla siebie najzabawniejsze jest ze lepiej wychodzi mi zabawa na mnozniku 21 niz np 17...a nie chce mi sie siedziec nad tym i myslec bez konca, raczej poszukam jakiegos nowszego biosu bo moj z lutego, moze cos zdzialam, choc to i tak sporo, a pozniej czas na zmiany ddr2 kiedy bedzie mozna u Ciebie nabyc 761?? Dysponujesz może jakimś screenem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 zajrzyj do tematu o dfi, przedostatnia strona:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 walka trwa o wyższy mnożnik i wyższe bclk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 ladnie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 (edytowane) walka trwa Edytowane 25 Sierpnia 2009 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 (edytowane) Gruby wynik, robi wrażenie. Gratki ale czekam na 4,9GHz i Spi policzone :D Edytowane 24 Sierpnia 2009 przez MatroX13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 no jarek pieknie,walcz o 245 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 widac konkret kombo, proc swietny. Plyta widac potrafi swoje, az sie prosi pod kaskade :) Jarek wymiata :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 To niech Wam jeszcze zdradzi ile poleciała na 1M :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) http://www.evga.com/products/moreinfo.asp?pn=170-BL-E762-A1 E762 XL-ATX, zdolna do 4x285 od evga, szczegoły w odpowiednim temacie. troszkę większa :lol: 7 x PCIe x16/x8 pozdrowienia dla "zboczonych overclockerów" ;) już w pre-order + kłótnia na xs :lol: Edytowane 31 Sierpnia 2009 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) no i się zaczyna faza na nie standardowe rozmiary... cp-850... i teraz to. po co to komu?? już lepiej by było jakby dali normalnego E-ATX. a co do QSLI to czekam na octo SLI z czterech marsów asusa. a co! niech któryś producent pokarze że potrafi stworzyć coś naprawdę konkret! po za tym EVGA i tak zwaliła sprawę. są obudowy które mają osiem slotów na karty rozszerzeń ale i tak dzięki głupocie inżynierów, nie zamontujemy tam 4 kart z dwuslotowym chłodzeniem. brawo!!! a i jeszcze które sloty pcie są 16x, albo czy podczas załadowania 4 kartami nadal będą pracować z taką szybkością. jak nie to Edytowane 31 Sierpnia 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) płyte można zamontować do kilku obudów. http://www.evga.com/support/faq/afmmain.aspx?faqid=58719 płyta dla entuzjastów/ludzi potrzebujących tylu slotów. Większa od P6T7 Supercomputer. Poza tym płyta raczej nie stworzona dla "zwykłych entuzjastów". OCTO nie zrobisz. ograniczenia systemowe. Choć nie wiadomo dokładnie jak to z hydrą będzie. Edytowane 31 Sierpnia 2009 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) dla mnie osobiscie zwykly class lepszy, wymiar eATX i bardzo dobre OC. Ta nowa odmiana plyta jest ogromna i naprawde tylko dla najbardziej wymagajacych... :) ale....z jedna wielka wada wymiar i obsluga 4-way sli [ specjalne gtx 285 Classified sa wymagane czyli jak dla mnie klapa, ktos kto ma juz 3xgtx 285 nie moze poprostu dokupic sobie 1 gtx 285 i cieszyc sie 4-way tylko musi nabyc nowiutkie 4x gtx 285 :( ] poprostu wyciaganie kaski ile sie da ;/ Pozdrawiam Ciekawi mnie roznica w OC pomiedzy e760 vs e762 ?? e762 wyglada diabelsko !!! Edytowane 1 Września 2009 przez DARK666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 widzę że to jest jeszcze bardziej absurdalny produkt... przerost formy nad treścią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 No liczę że 240 bclk pęknie na powietrzu płyta dibelska :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) Płyta może i diabelska ale ciekawe jak z ceną DDR2 ty wiesz pewnie coś na ten temat ? Ja już mając silverstone tj-07 nie zapakuję 4 graf ,zresztą i po co 4. Ale znajdą się zapaleńcy co władują 4-way. prznar1 : "a i jeszcze które sloty pcie są 16x, albo czy podczas załadowania 4 kartami nadal będą pracować z taką szybkością. jak nie to" - tam masz dwa mostki nf200 i każdy port pracuje w pełnym x16 Edytowane 1 Września 2009 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 ja zmieniam plaforme wlasnie na eVGA, to co bedzie to biore ale model e762 wyglada pieknie. Zobacze, potestuje jak dojedzie i ocenie czy bylo warto brac e762 vs e760 :) Kasa niemal identyczna :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 prznar1 : "a i jeszcze które sloty pcie są 16x, albo czy podczas załadowania 4 kartami nadal będą pracować z taką szybkością. jak nie to" - tam masz dwa mostki nf200 i każdy port pracuje w pełnym x16asus ws rewo i ws supercomp... to że wszystkie sloty są mechanicznie na 16x nie czyni że będą tak dalej pracować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Jednak patrze i ona jest za wielka po prostu ,do mojego silverstone się nie zmieści. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) nie zmieści się bo jest dłuższa a sloty zaczynają się od drugiego na normalnych płytach więc potrzebujesz obudowy z 9 miejscami na karty rozszerzeń... tak czytam info o platformie class... lekki offtopic zrobię. gtx285 class potrzebuje 3x6pin zasilających. czyli potrzeba zasilacza z 12 wtyczkami... i pewnie o mocy 2kw... EDIT: nie no z tymi kilowatami to żart... Edytowane 1 Września 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Do takiej konfiguracji uzywa sie juz dwoch zasilaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 :lol: do tripla pewnie ze 3 kw by trzeba idąc tokiem Twojego rozumowania. Człowieku to jest zwykły GeForce GTX285. Jego sekcja zasilania została zmodyfikowana a trzecia wtyczka jest po to by łącznie układom na karcie dostarczyć do 640 watt. EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 (edytowane) hoho przypadkiem mam obudowe ktora pomiesci ta plyte.. szczerze to nawet tak mi sie wydawalo nim przeczytalem kompatybinosc..(mam okolo 10 cm luzu pod zwykla mobo) Edytowane 4 Września 2009 przez xtremesystems Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 czy ktoś wie czy evga x58 sli micro jest dostepna w PL w sprzedazy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 (edytowane) czy ktoś wie czy evga x58 sli micro jest dostepna w PL w sprzedazy?pytaj w ddr2,chyba sa Edytowane 6 Września 2009 przez maax990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 hoho przypadkiem mam obudowe ktora pomiesci ta plyte.. szczerze to nawet tak mi sie wydawalo nim przeczytalem kompatybinosc..(mam okolo 10 cm luzu pod zwykla mobo) gdzie i za ile bude kupiles? Mam problem, co polecacie e760 czy e762 bo sie wacham... ramki Tridenty 2000 mhz cl9 beda + 920/w3540 + msi gtx 295 + corsair hx 1000 , mam bude cm 690 i e762 nie wejdzie, myslalem o kupieniu TT armor+... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Jak nie potrzebujesz 7 slotow PCI-e x16, to raczej 760 jest dla Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Jak nie potrzebujesz 7 slotow PCI-e x16, to raczej 760 jest dla Ciebie.nie znasz sie!!!!!!!!!! przeciez to wyzszy model o dzwa oczka :) hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziby Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 (edytowane) Jest jeszcze E769 to już 9 oczek w górę :lol2: Trochę zabawy z E760 całość na AC. BCLK 230 3h occt large. To jeszcze nie jest 100% stabilne ustawienie, do poprawienia stabilność uncore/mem ,ale tego occt na large nie wyłapuje. Napięcia dla płyty minimalne i to jej do bclk 230, więc ma jeszcze duży zapas. Max do spi nadal bclk 240. BCLK 220 memki 2200 7-8-7 spi 32m. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=672050 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=682441 niestaty max proca to ~4,8GHz i żadne napięcie na AC już nie pomaga. Edytowane 7 Września 2009 przez Ziby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...