Gość 71proste Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 powiem tak, naprawde dziwne, to ja mialem sredniego xeona w3520 i szlo na nim bez problemu 230 BCLK na DFI UT wyciagnac a tu na eVGA taki zgrzyt ;/. Moze ta cala eVGA jest przereklamowana po prostu :] Jak mozesz to podeslij template Bios-a i na jakim jedziesz, moze cos sie uda wykrzesac wiecej... Napewno da... generalnie CPU sie liczy a wiekszosc mobasow potrafi grube BCLK zrobic, czekam wlasnie na sprawdzonego mobasa Gigabyte [po hard modzie] - wiem ze klasa nizej od eVGA Class ale trzeba sie czyms zadowolic czekajac na nia, no nie ?! Jeszcze jedno, kolega zmienil DFI UT na Class-a i powiem wam ze nie jest zbyt szczesliwy i na moje nie szczescie nie zamierza jej sprzedac bo ma ja zwodowana ;/ Pozdrawiam Krzysiek PS: nie chce ktos klasa odsprzedac :] hyhy chyba moge Ci odsprzedac,wogole ludzie do mnie pisza jak jacys poje...gdzie kupilem i wogole faktycznie taka posucha na te mobo jest? ja moge miec ich ile mi sie chce :D wracajac do bclk to 215 moge puscic prime95 razem z linxem z ht on,ale skok o jeden bclk powoduje,ze nie mam mowy o spi1m a na re2 lecialo spi23m 218-220 wiec jakos nie jestem przekonany,czy to wina procka ogolnie poza faktem,ze swietnie prowadzi pamieci o niebo lepiej niz asus to plyta ssie -zaznaczam na dzin dzisiajszy pomijam fakt,ze zadne ustawienia z xs u mnie nic nie wnosza i siedze 3ci dzien intensywnie-zero postepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 a moze jakies ystawienia pamieci?? moze to memki Cie blokuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 chyba moge Ci odsprzedac,wogole ludzie do mnie pisza jak jacys poje...gdzie kupilem i wogole faktycznie taka posucha na te mobo jest? ja moge miec ich ile mi sie chce :D wracajac do bclk to 215 moge puscic prime95 razem z linxem z ht on,ale skok o jeden bclk powoduje,ze nie mam mowy o spi1m a na re2 lecialo spi23m 218-220 wiec jakos nie jestem przekonany,czy to wina procka ogolnie poza faktem,ze swietnie prowadzi pamieci o niebo lepiej niz asus to plyta ssie -zaznaczam na dzin dzisiajszy pomijam fakt,ze zadne ustawienia z xs u mnie nic nie wnosza i siedze 3ci dzien intensywnie-zero postepu juz sobie zalatwilem class-a i to z europy takze miodzio :] ale dzieki za checi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 (edytowane) a moze jakies ystawienia pamieci?? moze to memki Cie blokuja. zartujesz sobie :D przeciez ja mam pamieci 2000Mhz ;) poza tym nie blokowaly by mnie do takiego stopnia,ze na 215x21 leci prime/linx a na 216 nie moge wlaczyc cpu-z :D do bclk 215 nie musze w zasadzie podnosic zadnych napiec poza vcore i vtt reszta zostaje na najnizszych mozliwych to samo bylo na re2 tylko,ze re2 do 220 ciagnela a evga powyzej 215 pierdzi :D niedlugo i tak zmieniam cepa na cos z wyzszym mnoznikiem,ale chcialem dobic chociaz do tych 230 :( Edytowane 21 Października 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 (edytowane) Jakaś porażka Panie. :blink: Aż nie chce mi się wierzyć, że ta płyta taka padaczna. Szukaj innego proca. Edytowane 21 Października 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 No porazka na maxa,do dwoch tygodni pomecze 920 i zmieniam na i7 960 Imo moj i7 920 jest calkiem elo,bo radzi sobie z 4.5-4.6Ghz HT ON na nieduzym vcore i qpi do tego ladnie dogaduje sie z pamieciami tylko to bclk :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 a bawiles sie E-Leet pod winda ?? wiem ze BIOS S61A podnosi Boot BCLK ale moze pokombinuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 a własnie na ktorym biosie to robisz?? ktoś sie moze bawił w zmiane biosu na tej płycie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 (edytowane) a bawiles sie E-Leet pod winda ?? wiem ze BIOS S61A podnosi Boot BCLK ale moze pokombinuj to chyba ocziwiste,przeciez nie zale sie,ze z biosu nie wstaje :) bootuje na stabilnych wartosciach i podnosze z e-leet :) Edytowane 22 Października 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 nie ukrywam ze dla mnie to male zdziwko ze plyta poprostu przegrywa z asus-em R2E, nie wiem o co chodzi ale dam sobie "prawie" reke uciac ze to nie wina plyty ze nie robisz 220+ BCLK skoro R2E robila... uwazam ze CPU by cie ograniczal jakbys robil tak samo jak na r2e 220 BCLK i ani kszty wiecej a tu ewidentnie class<r2e i tyle ;/ po prostu cos przekombinowane w Biosie ze nie wstaje na wiecej Ja czekam za eVGA class to sie wypowiem jak to u mnie jest ale mysle ze nie powinno byc zle :) zagadaj z Jarkiem , on hulal po 240 BCLK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 nie musze z Jarkiem zagadywac wystarczy,ze ciagne temat na xs i rozmawiam z osobami,ktore mocno pojechaly z wynikami na tej plycie,jest jeszcze jeden patent a nawet dwa na problem z bclk jak to nie pomoze to moge Cie zapewnic,ze mozna trafic gniota Poza tym nie jestem pierwsza osoba,ktora ma takie problem i nie jest to regula,ze kazda evga czy cpu robi bclk 240 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Qrcze aż musze sprawdzić swój egzemplarz. 71proste do ilu schodzisz z prockiem przy próbie na 220 i w zwyż?? I na ile ustawiasz RAM ?? Chodzi mi o MHz'ce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 jade na 2:8 ale mozna jeszcze nizej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 a moze płyta jest za gorąca i jakies zabezpieczenia. no juz sam nie wiem. licze na to ze niedługo będe miec juz zwodowana Płyte ( na razie Maniakalny robi bloczki) i wtedy zobaczymy u mnie ;) bo tez zawieszalem sie na magicznym progu 215 :D ale mam informacje od DDR2 ktory testował ta płyte ze robi 225. a wiec ja coś musiałem robić zle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 (edytowane) poważnie rozważałem zakup tej płyty ale teraz widzę, że to ryzyko i nawet mogę się cofnąć w stosunku do tego co potrafi GB. Testować dalej :) Edytowane 24 Października 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 poważnie rozważałem zakup tej płyty ale teraz widzę, że to ryzyko i nawet mogę się cofnąć w stosunku do tego co potrafi GB. Testować dalej :) nie no nie cofniesz :) mozesz ewentualnie powiekszyc swoje doswiadczenie co do krecenia ;D jedno jest pewne płyta nie ejst łatwa czyli wszytsko sie zgadza z tym co wowili ludzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 (edytowane) wcale nie cofniesz się Jacek proponuję nie zwracać uwagi na jęki i biadolenie niektórych Panów :angry: p.s. zwodowanie wcale nie poprawi aż tak bardzo max. BCLK a przyda się bardziej do max. MHz na CPU, mobas spokojnie robi 2000 MHz na ramcach i 220 BCLK up (zależnie od procka ofc) na koniec dodam że nie miałem w życiu bardziej przewidywalnej i stabilnej płyty, chyba że znowu miałem farta ;) pzdr Edytowane 24 Października 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 tylko nie biadolenie :P dobra to jak wytlumaczysz to ze moj proc na closie poszedł na 222 ?? a z kolei jarek ( DDR2) sprawdzał moja płyte i zorbił na niej na jakims procku 225 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Widze ze tylko tutaj "panienki" biadola. Zrobienie na Classi czegos powyzej 220 to nie jest zaden problem. Tylko "czeba sie naumiec" a nie czytac wypowiedzi wydumkowiczow na XS, ktorzy nie maja zielonego pojecia co wypisuja. Dzisiaj na evencie pyklo u nas "tylko" 240 na Classi z 960 i Xeonem oraz "slabe" 237 na 975XE z GBT X58 Extreme - ktos tutaj jeszcze twierdzi ze ten sprzet nie moze? Problem polega na tym, ze albo szukacie rozwiazan nie tam gdzie trzeba, albo po 5 minutach z plyta byscie chcieli zrobic WR. Nie tedy droga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 (edytowane) @Ryba to ten modowany GB poleciał na 237? BCLK 225 to i moja bootuje ale WIN nie da się załadować :) Edytowane 24 Października 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 ok ale jesli jets fatalny proc ktory max zorbi 215 to na zadnej nie zrobi wiecej nawet jesli płyta bedzie extra prosta w kręceniu ;) chyba ze mam złe rozumowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 D0 nie ma fatalnych, sa tylko fatalni overclockerzy lub mega nieudane plyty, a nie konkretne egzemplarze. Z C0 bylo gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Mam pytanko odnośnie obsługi przez płytę radziów w CF. Mam dwa i faktycznie działają ale programy wykrywają je na szynie x8 a nie x16. W związku z tym moje pytanko brzmi : czy tak ma być na evci ?? Czy coś w BIOSie firma zablokowała ?? Czy o co be.. ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 faktycznie GPU-Z przy CF pokazuje x16x8 skolei przy SLi jest x16x16 , sam czekam za mobasem [od ryby] i kartami takze zobacze co i jak u mnie przy CF bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Na forum EVGA znalazłem podpowiedź żeby zainstalować karty w slotach 1 i 3. Jest tylko niewielki problem - taśmy łączące karty so po prostu za krótkie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 a czy nie dostałes z Płyta jednej długiej elastycznej?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Primo - jedna to mało. Secundo ta jedna jest do SLI. :) Lipton po całej linii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 czyli potrzebujesz czegos takiego ;) http://cgi.ebay.ph/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...em=180330148186 takie długie z tego co szukałem tylko MSI robi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 (edytowane) Dokładnie takie. Już sobie zamówiłem a alledrogo. Zobaczymy czy mają rację z tym przełożeniem kart. P.S. Umiejscowienie radeonów w slotach 1 i 3 daje nam przepustowość x16. Sprawdzone, potwierdzone. Edytowane 6 Listopada 2009 przez Siloss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziby Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=816831 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...