Blackwhite Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Powiem tak, chyba odpuszcze, bo po to tylko zeby pokazac , ze robi te 200 mija sie z celem i tak nie bede jechal z BCLK 215 24/7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziby Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 szybkie testy 980x na E760 + 12GB 2000 cl9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 wszystko daje radę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 klasa :) Gdybyś jeszcze pokazał Zakładkę VOLTAGES w E-LEET byłoby cacy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziby Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Proca już nie mam, z ważniejszych napięć to vtt było ustawione na szybko na 1,4v. Dla zainteresowanych większą ilością ramu, nie tylko 980/970 sobie z 3x4GB dobrze radzą. Szybki test 930+e760+12GB 2000 CL9. Kiedyś miałem bardzo dobrą 920, lepiej kręciła pamięci 3x2GB, ale z 3x4GB kościami miała duże problemy, chciała współpracować tylko na niższym oc 3-3,3GHz, a ta 930 bez problemów sobie z takimi pamięciami radzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 (edytowane) Jak mierzycie napiecia miernikiem , chodzi mi o to czy mase bierzecie z molexa czy z punktu pomiarowego ground? Nie wiem , ktorym ufac bo odczyty sa w pyte rozne. Edytowane 6 Grudnia 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 1.Jakie temperatury powinien mieć NB. U mnie jest 80C. Radiator jest tak gorący że nie da się go dotknąć. 2.Windows wykrywa mi tylko 2GB, mam 2 moduły po 2GB i bios poprawnie wykrywa 4Gb. Mam Win7 Ultimate 32Bity, ale zawsze widział przynajmniej 3,25GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 1.80C w stresie to normalka i te plyty niestety tak maja.Zamontuj wentyl 40 mm - jest na to miejsce i od razu tempy spadna. 2.Czy ocowales proca?Ja tez tak mialem na EVGA SLI LE - jak ocnalem procka i za male napiecia mialem zapodane.Mozes ztez zrobic Clear CMOS ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 1.80C w stresie to normalka i te plyty niestety tak maja.Zamontuj wentyl 40 mm - jest na to miejsce i od razu tempy spadna. 2.Czy ocowales proca?Ja tez tak mialem na EVGA SLI LE - jak ocnalem procka i za male napiecia mialem zapodane.Mozes ztez zrobic Clear CMOS ;) Dzieki za odpowiedź. Myslałem że 80C to o wiele za dużo :) Póki co płyta chodzi na standardowych ustawieniach. Niedługo ma wyjść nowy BIOS to przy akualizcji powalczę z ustawieniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 80 C to sporo, ale nie koniec swiata.Producent zapewnei, ze jesli temperatura 80C nie bedzie prz\ekraczana to nic sie plycie nie stanie.Ja jednak na Twoim miejscu zalozylbym ten wentylek, kosztuje grosze az bije temperatute o dobre 15 C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 (edytowane) Co do pamięci: BIOS widzi 4GB, Windows widzi 4GB, ale korzysta tylko z 2GB. (2GB usable) Edytowane 18 Marca 2011 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Podnosiłeś VTT? Spróbuj na CL9 czy się poprawi i manualnie VDIMM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Przestawiłem w BIOSie opcje odnośnie adresowania urzadzeń PCIex z AUTO na 1GB i mam teraz 3GB, wystarczy :) Jeszcze jedna opcja, nie mogę ustabilizować RAMu, nawet gdy wszystko jest ustawione na AUTO, Linx wysypuje po jakimś czasie. po ok 3min. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Na forum EVGA pojawiłsię nowy bios beta 80. zmiany w BIOSie to przede wszystkim akualizcja obsługi RAID i AHCI w ICH10, oraz zaktualizowano BIOS dla dodatkowych kontrolerów Micron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Nowy BIOS :) BIOS 81 Updates: Fix cold reset when VT is enabled Adds screen clear before invoking option rom Includes Intel RAID Rom to 10.5.0.744 Includes CPU Microcode to version 13 Includes Intel AHCI Rom to 1.07.10 Includes JMicron ROM to 1.07.25 Includes Realtek PXE Rom to 2.39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Kolejny nowy BIOS BIOS 82 Updates: VT Fixes Fix spacing on Intel RAID Rom Text Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...