Skocz do zawartości
Raptor

R9500 - wyniki podkręcania

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdzie nie znalazłem takiego tematu na forum więc zakładam ;)

Podawajcie jaka karta (TYLKO R9500/9700), jakie pamięci, chłodzenie i na ile chodzi oraz czy zmodowana na 9700/9800 (dotyczy 9500).

P.S. Przymierzam się do kupna 9500 i będe miał przegląd. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Radek 9500 (super grace 128, pcb 3.0, pamieci hynix 3.6) - przerobki: rezystorek, stery, vmod.

Chlodzenie: GPU cooler od celka400, radiatory na pamieciach.

Niemialem zabardzo mozliwosci wyciagnac wiecej bo zasilka mi pada, wiec rdzen na 399 :(. Na codzien chodzi 365/650. Teraz mam nowa bude chiefteca, jak ja zmoduje bede walczyl dalej z radziem.

3dmark03 - 5560

O mojej karcie mozesz jeszcze poczytac TU

Musze uaktualnic stronke bo sie troszke pozmienialo z wynikami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O jaki wynik, Gratuluje :D

Ja na ponizszym konfigu mam 13003, ale musze radiatorki i wentyl zmienic bo gdy karta sie nagrzeje pojawiaja sie artefakty i trzeba wylaczyc na jakies 5 min kompa :?

Anti2k mozesz zapodac screeny swojej grafy? Konkretnie interesuje mnie twoje chlodzenie i te radiatory...

Moja ma tylko odblokowane potoki, nie byla krecona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

atni2k wynik najlepszy, ale dzielić sie nie chce, hehe :roll:

ja mam super grace, softmode 9800

core 365 max stabilnie (standard cooler),

pamięci INFINEON 3.6 ns :evil: - nie dają sie podkręcic wogóle !!!!! 275 mhz i kszaki :cry:

3d mark 2k01

http://service.futuremark.com/compare?2k1=6335839

14113 pts. dobry chyba :wink:

3d mark 2k03

http://service.futuremark.com/compare?2k3=607825

4743 pts.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O  jaki wynik, Gratuluje :D

Ja na ponizszym konfigu mam 13003, ale musze radiatorki i wentyl zmienic bo gdy karta sie nagrzeje pojawiaja sie artefakty i trzeba wylaczyc na jakies 5 min kompa  :? 

Anti2k mozesz zapodac screeny swojej grafy? Konkretnie interesuje mnie twoje chlodzenie i te radiatory...

Moja ma tylko odblokowane potoki, nie byla krecona.

Bede mial na dniach cyfraka to porobie fotki. Na gpu jest zwykly cooler pcpga (wywiercone 2 otwory, nagwintowane) skrecony na 2 sruby m3. Na pamieciach sa male radiatorki (wyciete pod wymiar pamieci, wysokosc okolo 7mm), male ale w 100% wystarczaja bo pamieci ida na 330 i to jest max. Temperatura na gpu i pamieciach w windzie okolo 31stC. Po nocy w 3dmarku - 36stC, w grach nie przekracza 34stC (oczywiscie 365/650, 399/660 tylko do testow). Jak wlacze vmoda to temp wzrasta do 44stC. Z boku wieje wiatrak 80x80x25 puszczony na 7V. Jak odpale wszystko z nowym zasilaczem, proc bedzie 215x11, pamieci synchro to powalcze z max czestotliwoscia rdzenia. Zobaczymy ile podskoczy wynik :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja narazie probuje rozne czestotliwosci.Testuje 324/324 na sztywno biosem jak probuje Powerstriperm podnies rdzen wyzej to karta sie wiesza.Bios oc radek na pamieciach Inf 3.3..Nic nie przerabialem z chlodzeniem.tak mysle ze rdzen powinien pojsc conajmiej na 350MHz.

Jak narazie wynik w 3dm01 13824 a 3dm03 4203..

winda 98 omega drivers.

ATI radeon 9500Pro by ATI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...